Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SARA 2016 detalii despre constructie

Postări Recomandate

Vumetrele duble sunt adesea mici si urate. Niste VU-metre mai mari costa cam 25-35 USD perechea + transport,  iar unele cu adevarat mari si frumoase sunt delirant de scumpe - spre 350 USD. Carcase SH cu VU-metre mari si frumoase sunt extraordinar de rare si oricum, f scumpe si ele (sute de $ sau euro). Doar carcase de Technics cu vumetru mare mai apar dar acelea sunt din plastic, practic ar trebui refacuta toata fata. Si chiar si asa nu am vazut sub 5-600 lei     :84

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Omul a zis ca are radiator serios. Tinand cont de asta i-am sugerat valoarea ideala. Eu personal numai cu aceasta valoare lucrez la toate amplificatoarele mele. Dupa interes se poate seta o valoare a curentului de mers in gol, de polarizare, de bias, mai mare sau mai mica. Sub 10mA/final nu recomand. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Shambala a spus:

Inseamna ~ 80mA per tz. Nu este deja o valoare audiofila ?   :)

La 2 x 55Vcc inseamna cca 30W disipati in gol pe fiecare radiator. Se incalzeste mai serios in sarcina ?

Da, este o valoare "audiofila" :) . In sistemele highend cu o ureche antrenata se poate face diferenta fata de 40mA/final dar in sistemele audio obisnuite 40mA/final sunt giugiuc :)

Link spre comentariu

Cum adica 0,2mp x 5cm ?  Suprafata se calculeaza ca suprafata totala radianta, adica inclusiv a aripioarelor - aceea fiind si cea mai semnificativa.

0,2mp  este suprafata unui radiator sau a ambelor ?

Mai bine scrie dimensiunile radiatoarelor si pune o poza cu ele. 

Editat de Shambala
Link spre comentariu

M-am exprimat eu gresit, marimile  de mai sus reprezinta dimensiunile externe ale radiatorului. Ca sa fiu mai explicit pt un canal am aprox 15kg aluminiu adica doua bucati cu dimensiunea de aprox 330*330x50, talpa radiatorului este de aprox 15mm iar inaltimea aripioarelor este de 35-40 mm. Distanta dintre aripioare este de aproximativ 5-6mm. Maine o sa-l masor indeaproape si o sa-i calculez suprafata totala si voi reveni  cu niste poze.

Editat de Alphsoo
Link spre comentariu

Mergi cu alimentare mai joasa, la 45v ca sa pui capacitate mare de filtrare la 50v si sa reduci din puterea disipata pe radiator. Poti sa incerci pas cu pas, din aproape in aproape asa incat sa nu depasesti 50 de grade la radiator. La volumul radiatorului de care vorbesti cred ca poti urca pana pe la 1,5A fara sa stresezi termic finalii, adica undeva in jurul a 8w in 8ohm.

Editat de sk24bpo
Link spre comentariu

Măsoară-i rezistenta termica și apoi vei primi recomandările cele mai corecte. 

Și ar mai fi o problema: la un radiator asa de întins nu poți folosi doar 2-4 tranzistori, trebuie sa distribui uniform sursele de căldură și sa folosești mai multe astfel incit toată suprafață sa aibă o temperatura cit mai uniforma. 

Link spre comentariu
Acum 47 minute, Alphsoo a spus:

Ca sa fiu mai explicit pt un canal am aprox 15kg aluminiu 

Matale glumesti sau spui adevarul...15kg de radiator pe un canal?! 15kg un radiator+ plus 15kg celalalt radiator+ traful+carcasa+restul componentelor...e mai grea ca un sac de ciment.

Ti-ai cumparat macara s-o muti sau o fixezi cu dibluri de podea si acolo ramane pe veci intepenita?

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări