sk24bpo Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Acum 1 oră, DjLeco a spus: Foarte frumos aranjate. Personal as fi mers cu modulele exact pe dos astfel incit finalii sa fie majoritar pe mijocul lungimii radoatorului. La un radiator cu racire prin convectie ar fi fost mai avantajos. Spor la treaba! Nu conta cum le-as fi pus pentru ca de fapt sunt 2 radiatoare separate care sunt distantate cu circa 1mm intre ele, deci nu se ating, nu este un singur radiator lung. Acum 1 oră, Thunderer a spus: pe masa. Mie imi place pamantarea care nu e. Radoatorul (sic!) este destul de carnos ca sa accepte o pozitionare descentrata. Impamantarea va fi si ea cand carcasa va fi gata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 1 oră în urmă, Shambala a spus: Raimond, de ce ai ales 2 trafuri de 300VA pt o Sara in punte ? Si ce finali ai folosit ? poate pentru ca sunt doua punti. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 1 oră în urmă, Shambala a spus: Raimond, de ce ai ales 2 trafuri de 300VA pt o Sara in punte ? Si ce finali ai folosit ? Schema este modificata pentru alimentare la 35v. Puterea de 300va a fiecarui traf in noul context asigura un amperaj cel putin suficient. A contat si rezistenta infasurarii secundarelor coroborata cu cei 176.000uF. Apoi cele doua canale au alimentari complet separate. Finalii sunt MJL3281/MJL1302 Acum 5 minute, cocochannel a spus: poate pentru ca sunt doua punti. Sunt 4 punti, cate doua pe canal. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Acum 3 ore, sk24bpo a spus: Maine poate incep probele cu tot ansamblul. Luate fiecare separat functioneaza impecabil. Te rog să il termini până la jumatatea lunii Noiembrie , o să mai fac o întâlnire atunci si vreau să vii cu el , nu am sursă de semnal balansat , aduci tu , știu că ai un DAC cu ieșiri balansate . Vreau să le arăt unora ce înseamnă amplificator cu adevărat balansat , nu " jumbe " care au doar intrarea balansată sau care au mufe XLR si pe mufa semnalul balansat se transformă in SE . Sincere felicitări tov Dorin ! Editat Octombrie 29, 2019 de viobio Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Acum 36 minute, sk24bpo a spus: Schema este modificata pentru alimentare la 35v. Puterea de 300va a fiecarui traf in noul context asigura un amperaj cel putin suficient. A contat si rezistenta infasurarii secundarelor coroborata cu cei 176.000uF. Ma gandeam eu. Nu vrei sa iti trimit - de test (adica cu imprumut) - 2 bobine mari sa incerci un filtraj C-L-C ? Editat Octombrie 29, 2019 de Shambala Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Acum 20 minute, Shambala a spus: Ma gandeam eu. Nu vrei sa iti trimit - de test (adica cu imprumut) - 2 bobine mari sa incerci un filtraj C-L-C ? De ce nu ? :-) Acum 22 minute, Faust2018 a spus: Te rog să il termini până la jumatatea lunii Noiembrie , o să mai fac o întâlnire atunci si vreau să vii cu el , nu am sursă de semnal balansat , aduci tu , știu că ai un DAC cu ieșiri balansate . Vreau să le arăt unora ce înseamnă amplificator cu adevărat balansat , nu " jumbe " care au doar intrarea balansată sau care au mufe XLR si pe mufa semnalul balansat se transformă in SE . Sincere felicitări tov Dorin ! Functional va fi dar nu stiu daca si cu carcasa gravata, etc. In fine, il vom auzi. Cu respect, tov. Raimond. :-) Editat Octombrie 29, 2019 de Shambala Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 1 oră în urmă, UDAR a spus: Scuze pentru (oarecum) off topic dar nu-mi ies calculele pe care le-ai făcut mai sus . De exemplu , dacă un izolator de kapton cu grosimea de 0.077mm are 0.15K/W atunci la grosimea de 0.1mm are 0.195K/W nu 0.115K/W. La fel siliconul . Dacă are 0.4K/W la 0.3mm va avea 0.133K/W la 0.1mm. Iar mica la 0.1mm are 0.8K/W . Vorbim desigur de același tip de capsule ( TO247 la concret ) . Deci ordinea - din acest punct de vedere - este : silicon, kapton ( apropiate ) apoi mică. În practică contează și faptul că mica este un mult mai bun izolator electric ( nu prea contează la 100-200V cât sunt într-un amplif ) și că poate fi clivată mult mai subțire 0.05 sau chiar 0.03mm. Cred ca am considerat gresit ca rezistenta termica a fost data pentru o unitate de grosime etalonata comun tuturor materialelor dar de fapt este specificata pentru fiecare izolator luat separat, ca atare, necontand cat de gros este. Multumesc pentru atentie si corectie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Acum 52 minute, sk24bpo a spus: Nu conta cum le-as fi pus pentru ca de fapt sunt 2 radiatoare separate care sunt distantate cu circa 1mm intre ele, deci nu se ating, nu este un singur radiator lung. Am inteles, in poza se vedea ca si cum ar fi un tot unitar. Atunci e OK. Ti-am lasat si un PM. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Acum 24 minute, sk24bpo a spus: De ce nu ? :-) Functional va fi dar nu stiu daca si cu carcasa gravata, etc. In fine, il vom auzi. Cu respect, tov. Raimond. :-) Lasă că nu ascultăm scrisul de pe carcasă . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Acum 19 minute, DjLeco a spus: Am inteles, in poza se vedea ca si cum ar fi un tot unitar. Vise... mi-as fi dorit sa fie un singur radiator dar asta am, cu asta lucrez. Daca voi constata ca e mai bine invers pot foarte usor sa intorc radiatoarele cu module cu tot. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Nu, daca nu este comun, (adica dintr-o bucata) nu este nevoie, ideea era sa se disipe caldura de pe centru inspre laterale. Teoretic ar fi cam la fel, practic (am testat eu) este diferit. Iti recomand direct izolatie electrica cu scotch kapton de 65uM. Daca nu ai, treci pe la mine sa-ti dau, am Kapton special pentru conductie termica foarte buna, mult peste folia de mica. Atentie mare la finisarea suprafetei radiatorului, orice asperitate=FAIL. Dar odata facut, nu are moarte, izoleaza la minim 2,5kV pentru grosimea de 65uM. Editat Octombrie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Izolatoare de kapton folosesc la toate proiectele din ultimii doi ani. Sunt foarte comode si foarte bune, singurul dezavantaj fiind pretul care este de cateva ori mai mare ca mica, dar totusi nu este deranjant. Daca as fi mers pe ceramica probabil ca ma uitam mai atent la buzunar. Apropos Leco, in banda de kapton cum dai gaura pentru suruburi ? Eu pana acum le-am cumparat gata taiate la dimensiunea potrivita si cu gaura deja data. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Acum 17 minute, sk24bpo a spus: Izolatoare de kapton folosesc la toate proiectele din ultimii doi ani. Sunt foarte comode si foarte bune, singurul dezavantaj fiind pretul care este de cateva ori mai mare ca mica, dar totusi nu este deranjant. Daca as fi mers pe ceramica probabil ca ma uitam mai atent la buzunar. Apropos Leco, in banda de kapton cum dai gaura pentru suruburi ? Eu pana acum le-am cumparat gata taiate la dimensiunea potrivita si cu gaura deja data. Se poate un link catre magazin ? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Acum 23 minute, vijelie02 a spus: Se poate un link catre magazin ? https://www.tme.eu/ro/details/kap-218/radiatoare-echipamente/fischer-elektronik/kap-218/ Link spre comentariu
vijelie02 Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Multumesc, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum