Shambala Postat August 2, 2019 Partajează Postat August 2, 2019 (editat) Daca se citesc ultimile posturi de acolo se intelege imediat de ce. Disparand postarile lui Dan85 topicul devine adesea fara sens. Asa ca da, va rog sa deschideti alt topic pt group-buy. Iar cine vrea, poate cauta si eventual salva posturile cu explicatii si indicatii tehnice din topicul inchis. Editat August 2, 2019 de Shambala Link spre comentariu
CristiZ Postat August 2, 2019 Partajează Postat August 2, 2019 Daca deschideti alt topic, puneti va rog si un link aici Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 2, 2019 Partajează Postat August 2, 2019 Mi-am facut curaj si am deschis eu noul topic dedicat group-buy amplificator Sara 2016. Link spre comentariu
manaila dorin Postat August 4, 2019 Partajează Postat August 4, 2019 salutare! atasez niste poze cu rezultate SARA pe osciloscop Link spre comentariu
manaila dorin Postat August 4, 2019 Partajează Postat August 4, 2019 A doua poza este cu intrarea in scurs si sonda pusa pe iesire fara sarcina Link spre comentariu
Mircea Postat August 4, 2019 Partajează Postat August 4, 2019 Sa stii ca se poate si e permis sa intinzi semnalul pe tot ecranul osciloscopului pe verticala. Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 4, 2019 Partajează Postat August 4, 2019 Raspunsul la semnalul treapta de 10khz arata excelent. Ne indica un palier vertical foarte putin inclinat si drept. Nu exista oscilatii, nici macar amortizate. Settling-time-ul(timpul de asezare la palierul orizontal de la cel vertical) este atat de mic incat ochiometric nu poate fi sesizat. Dupa cum arata comportamentul cu semnalul treapta si tinand cont de distorsiunile foarte mici, amplificatorul poate fi considerat transparent, "sarma cu gain". Inseamna ca avem o schema si o implementare practica impecabila. Deci atentie la cablare, daca se lucreaza ingrijit vei obtine rezultate pentru care audiofilii platesc bani grei. Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 4, 2019 Partajează Postat August 4, 2019 La testele cu semnal treapta trebuie sa nu va lungiti prea mult cu timpul de test pentru ca amplificatorul lucreaza intr-un regim dur, puteti arde rezistenta din Zobel de la iesire printre altele... Cam in 5 secunde ar trebui sa vedeti ceea ce e de vazut. Daca reveniti, lasati un minut pauza intre teste. Pentru studiu mai aprofundat se poate folosi functia osciloscopului de pauza, in care ramane captura semnalului pe ecran. Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 5, 2019 Partajează Postat August 5, 2019 As mai avea cateva nelamuriri in ceea ce priveste : - releul reed ce model este? Care ar fi de la tme, pt cei care ati comandat deja. - rezistentele din emitorii tranzistorilor finali raman 0.33R 3W? - condensatorii si rezistentele de tip SMD sunt capsula 1206? Link spre comentariu
djlove Postat August 5, 2019 Partajează Postat August 5, 2019 (editat) Acum 30 minute, turcu_dan a spus: As mai avea cateva nelamuriri in ceea ce priveste : - releul reed ce model este? Care ar fi de la tme, pt cei care ati comandat deja. - rezistentele din emitorii tranzistorilor finali raman 0.33R 3W? - condensatorii si rezistentele de tip SMD sunt capsula 1206? Eu am folosit in mare parte fisierul asta, pentru a comanda componentele, cele achizitionate de la la TME. Ai acolo si link la tme pentru releu. Da, si eu tot 0.33/3w am folosit, vezi in lista pentru link Condensatorii si rezistentele SMD sunt 1206 SARA - BOM2.xlsx Editat August 5, 2019 de djlove Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 5, 2019 Partajează Postat August 5, 2019 Mulțumesc pentru fișier, @djlove. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 5, 2019 Partajează Postat August 5, 2019 Acum 34 minute, djlove a spus: Eu am folosit in mare parte fisierul asta, pentru a comanda componentele, cele achizitionate de la la TME Am avut la un moment dat initiativa formarii unui group-buy pentru a comanda componentele si am facut acel fisier postat de @djlove dar a lansat cineva ideea sa lasam sa treaca perioada de concedii. @djlove cum ai facut comanda la TME? Unele componente au cantitate minima, si in special componentele marunte - rezistente, condensatori. Ai comandat 100 de bucati pentru cele cateva care iti trebuiau? Link spre comentariu
djlove Postat August 5, 2019 Partajează Postat August 5, 2019 (editat) Da, am comandat la tme si la farnell unele dintre ele. Intradevar la unele pragul este de 100buc. Dar cum deja am deja stocuri de rezistente, am comandat doar din valorile care nu le aveam cate 100buc ca sa am si pe viitor. La farnell nu ai praguri minime asa mari la maruntisuri... Lista aia mai poate fi imbunatatita cu unele componente mai de calitate... A si cele 2 rezistente de 10ohmi la 3W sunt putin mai mari decat spatiul de pe cablaj, doar pentru cea de pe iesire e ok varianta de 3W, celelalte 2 ar trebui de 2W ca sa vina frumos pe placa. Condensatorii de langa finali nu stiu ce sa zic de ei, eu am pus acolo Panasonic FC, iar cei de 1000uf am pus BC components Condensatorii de 10pF cu mica i-am gasit la farnell. Am incercat sa populez cablajele cu componente mai de calitate ca sa zic asa, nu agreez magazinele de chinezarii si fakeuri gen ade..... Finali si prefinali am deja de la mama lor direct On semiconductor. Acum eu sunt la marea problema cu gauritul si filetatul gaurilor din radiatoare. Nu am bormasina de bac, doar un support... ma gandesc sa achizitionez una pentru proiectul asta, poate varianta de la Lidl care are un pret mic si cred ca se preteaza pentru constructia amplificatoarelor... ma mai gandesc cum fac asta. @Mihai85 tu ai pus placa pe jumatatea radiatorului, ca asa imi pare din poze? Eu ma gandesc ca ar fi mai ok sa pun placa sa vina cu finalii pe jumatatea radiatorului, adica mai in fata.... Editat August 5, 2019 de djlove Link spre comentariu
Shambala Postat August 5, 2019 Partajează Postat August 5, 2019 (editat) Masina de banc de la Lidl costa exact sau o idee peste cea mica de la Leroy Merlin. Vezi si acolo (si in alte locuri) inainte sa cumperi. Vezi ca unele au menghinea pt prins piesele inclusa iar altele nu - si e aproape 100 lei una. Editat August 5, 2019 de Shambala Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 5, 2019 Partajează Postat August 5, 2019 @djlove adaugă, te rog, în fișierul bom componentele alese de tine, cu linkuri. Mulțumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum