DjLeco2021 Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Ce alimentare are acvest Sara, +/- cit pina la urma? Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 45 la 55Vdc @DjLeco2021. Eu il folosesc la 52 acuma, original la 56 dar am schimbat traful intre timp. ... Aia de ii numiti, daca construiesc o sursa de 2500W, pe care o testeaza la sange, ce putere vedeti dvs pe eticheta? Link spre comentariu
vijelie02 Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Tot ce se discuta aici e despre ce putem face noi acasa, in beci, hol, baie, nu despre ce fac brandurile mentionate mai sus, PKI, Yamaha, Labgruppen etc. Acestia din urma calculeaza pana si traseul de aer, si debitul ca sa asigure o ventilatie corespunzatoare. Nu au ventilatoare de 7 Lei bucata la 1200 rot/min. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Acum 8 ore, franzm a spus: La testul în curent continuu, cei 10A/mm² sunt în acelasi timp si valoare de vârf si valoare medie si valoare efectiva. Care-i situatia la o sursa în comutatie? Cum dimensionati conductorul, pentru valoarea de vârf sau pentru cea efectiva? Posibil ca de aici sa rezulte de ce merge si asa. Bine punctat! Este o greseala un test in curent contiunuu. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Acum 46 minute, vijelie02 a spus: Tot ce se discuta aici e despre ce putem face noi acasa, in beci, hol, baie, nu despre ce fac brandurile mentionate mai sus, PKI, Yamaha, Labgruppen etc. Acestia din urma calculeaza pana si traseul de aer, si debitul ca sa asigure o ventilatie corespunzatoare. Nu au ventilatoare de 7 Lei bucata la 1200 rot/min. Probabil ca aici: >>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Link spre comentariu
deo Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Asta e pt. firmele enumerate mai sus,nu pt.noi,muritorii de rand... Link spre comentariu
Hyper2283 Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Acum 3 ore, Mircea a spus: Vad cum unii deturneaza discutia originala in figuri de stil si argumente care fie nu au fost contestate, fie sunt precum castravetele din schita lui Ilecaragiale. Pentru a castiga argumentul, se invoca situatii tranzitorii si se fac afirmatii cu doza de misticism. Cand zici ca ai construit o sursa de 2800... 2500W (nici constructorul nu stia din prima ), apoi fii onest si dovedeste ca e puterea livrata in continuu, 24/7, nu cateva minute pana se usuca scuipatul pe rezistenta de sarcina. Argumentul nu este despre cum o sursa, ca cea in discutie, poate alimenta SARA, ci despre puterea anuntata si "obtinuta". Caci, daca asculti acasa, si un traf de 400-500VA este suficient. Si vorbesc din experienta, cu muzica foarte aglomerata, nu voce si pian. Legat de stergerea contului colegului Mihai, eu ii urez drum bun, e prea important pentru forumul asta, mai ales daca din pozitia dlui nu poate fi chestionat sub nici o forma. Cu atat mai mult cu cat din greu isi gaseste timp sa viziteaze forumul din an in Paste. Eu il inteleg si il sustin. Putini vor lacrima... Stimate domn, stiu foarte bine ce am afirmat, si nu am fost deloc nesigur cand am facut afirmatia. Am spus clar 2800 w trasi din retea, 2500 w scosi, implicit un randament global de 89,28 %. nu e ok sa masori doar puterea trasa din retea. Ca si completare, sarma folosita in primar a fost de 3,5mm (litz wire) si de 4,5mm in secundare (litz wire). Legat de afirmatia mea in legatura cu stergerea contului meu, este pur si simplu o alegere personala, si ar trebui respectata, si fara vreo remarca la adresa frecventarii mele pe acest forum. Sunt multe alte forumuri de unde poti sa extragi si sa soferi multe informatii folositoare fara sa fi pus la zid, sau fara sa fi jignit. Am postat un clip pe subiectul acestui topic, si acesta a derivat in nestire intr-o alta directie in care se vede clar frustrarea si indignarea unora. Intentia mea era doar sa completez sau sa intaresc ceea ce se stia despre acest proiect, printr-o filmare. Daca postezi ceva, de ce postezi, dc alegi sa taci, de ce taci.... Link spre comentariu
Hyper2283 Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Acum 9 ore, Marian a spus: Sharky asta e retorica cu care banii fraierilor sunt luati, nu argumente tehnice care sa i le spui unuia ca mine care mananca electronica pe paine! Cum naiba sa fie ok ca dupa doar 7 minute sa urce doar bobinajul la 71*C? Ce faci cu faptul ca exista si pierderi semnificative in miez ( tocmai pentru ca promovam conceptul zgarceniei absolute ) care vor ridica si ele temperatura de lucru? Si ce faci daca ai si rezistenta CA semnificativa in bobinaj? Si cum mama masii poti sa spui ca e bine cand dupa alte cateva minute a inceput sa iasa fum???? N-are nici o treaba cat poate omul sa dea volumul de tare, tu nu-i vinzi un amplificator pretins de 1kW ( sa zicem ) cand de fapt poate sa-l foloseasca doar la 2-300W, ca asta este escrocherie cel putin! Deci DA, daca iti respecti meseria atunci dimensionezi totul atat cat trebui pentru a putea garanta un regim continuu corespunzator, chiar daca asta inseamna cresteri de preturi. Da stai sa vezi ce zic testele mele si va lamuriti cu totii ca doar ascultand muzica nu reduci ca prin magie curentul consumat din alimentare. PS: Aici nu mai revin nici nu mai insist, se promoveaza carpeala, nu electronica. LE: Mama lui de regim muzical si de ignoranta in care va scaldati si pe care o tot promovati. Luati de-aici regim muzical: https://www.elforum.info/topic/150743-alimentarea-de-amplificator-audio-si-curentul-necesar/?tab=comments#comment-2048078 Da domnule Marian, nu stim si nu putem sa facem, doar ei care mananca electronica de paine au voie sa faca. Hai sa va arat ce escrocherii stim sa facem, noi astia care habar nu avem.... Sursa alimenteaza doua etaje finale in punte, testele de anduranta , s-au facut pret de ore intregi cu ambele canale incarcate cu 4 ohmi, la prag de clipping, fara probleme... inca un exemplu: Adevarul ca nu stim sa facem si sa dimensionam surse....si este un har rezervat doar "zeilor"... Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Dle Mihai, nu va cunosc, nu va judec ca persoana. Dar pentru cineva care poate oferi ceva, cum ziceti - probabil preferati forumurile unde nimeni nu intreaba nimic, puteati raspunde altfel decat cu "poate sa mi se stearga contul". Atitudinea asta e de judecat. Cam usor va simtiti jignit. PS: am admirat realizarea dvs cu cateva pagini in urma. Nu am admirat reactia la o simpla intrebare. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Poate e de mentionat si cu cat se prabuseste tensiunea pe secundar in sarcina la o sursa facuta de firma comparativ cu una facuta in debara. Link spre comentariu
Hyper2283 Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Acum 12 minute, DjLeco2021 a spus: Din pacate nu mai am nicio sursa completa facuta de mine, faceam eu acest test. As fi putut compara o sursa de a mea cu cea de la Yamaha, am acasa o Yamaha P7000S, dar te asigur ca diferenta este infima, cel mai mult depinde de cit scade reteaua in load cit si Vbulk pe condensatorul de filtraj in primar (discut de sursa simpla, fara PFC). In secundar, depinde mult de calitatea bobinajelor (litz, grosime, bobinaj), pt ca tensiunea este dreptunghiulara atit in primar cit si in secundar, si conteaza mai putin storage-ul de dupa redresare la test continuu vs burst test. Poti face o comparatie cu cat se obtine in regim sinus pe original yamaha p5000 si una adusa la viata de mine ( dupa ce a fost macelarita de cineva care a vrut sa puna traf in locul sursei defecte), prin adaugarea unei surse din aia "chinezeasca" facuta de mine, ce lucreaza non stop de 2 ani de zile ( se poate vedea si consumul global al amplificatorului in idle 50w, ca sa contrazic si afirmatia consumului exagerat al sursei in idle): Seara linistita! Link spre comentariu
dumitrumy Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Acum 43 minute, DjLeco2021 a spus: pt ca tensiunea este dreptunghiulara atit in primar cit si in secundar, si conteaza mai putin storage-ul de dupa redresare la test continuu vs burst test. Mai usor cu pianul pe scari. Fara curent in circuit, tensiunea este doar o poza, o holograma, o promisiune. Si la priza ai in permanenta tensiune, asta nu inseamna ca afiseaza contorul fara curent in circuit. Asa si la rezonanta serie, curentul in secundar este sinusoidal, cand curentul trece prin zero sau la valori mici degeaba ai in secundar dreptunghi de 100V, Condensatorul este incarcat de curent. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Si la 50Hz si la 5000Hz si la 500000Hz secundarul unui transformator replica forma de unda din primar. Atat am avut de corectat. Cine da o bere ca eu am seminte Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 Forma curentului variaza cu frecventa, la fel ca SR. Asta pana stabilim ca nu. Apoi ne zicem ca la altii cum se poate. Samd. Si cand te gandesti ca un simplu raspuns la o intrebare lamurea misterul. Ca sa nu zic despre giumbuşlucurile care erau evitate. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 Am si eu o curiozitate. Poate intrebarea e simpla si prosteasca dar abia m-am trezit si inca nu gandesc prea mult Ce valoare are impedanta de iesire a unei surse smps la 20Hz ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum