Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare statie radio CB

svsu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• svsu

3

• Stefan

2

• PINTI

2

• dragostalpau

1

Top autori în acest subiect

dragostalpau

Portabila, in conditii ideale, poate un maxim de 20 de km acoperire si asta in alte canale decat 22. In rest nici cu o mobila de 50 de W nu cred ca garanteaza cineva 20 de km. Sau din cele citeva modele cu CTCSS, o statie insotita de amplificator de 100W, cu mentiunea ca in CB, puterea maxima legal admisa este de 4W.

Link spre comentariu

Probabil in PMR tot 20km vrea sa "bata", asa cum deja a precizat in primul mesaj.

Se poate dar in cazul repetoarelor treaba se complica, plus ca in aia 0.5W din UHF (legal) iti trebuie multe repatoare asa ca nu renteaza.

Banuiesc ce vrea sa fac SVSU dar nu stiu ce sa zic, abordarea nu pare corecta din start

Ce am inteles / intuit din alt topic:

- un emitator radio (pe o frecventa libera si la puteri de emisie legale) ce va transmite un mesaj audio timp de x minute;

- mai multe receptoare slave (imprastiate pe o suprafata de 20-30km) pentru a reda mesajul audio de la emitator;

Cu cat ai mai multe echipamente intre lantul TX -> RX cu atata sansele de esec sunt mai mari.

Cateva intrebari:

- exista restrictii pentru gabaritul antenelor?

- exista vizibilitate directa intre antene?

- semnalul audio redat trebuie sa aiba o "inteligibilitate" ridicata?

- posibilitate de a monitorizare starea receptoarelor? (alimentare, temperaturi, functionare receptor / amplificator audio / hupa ...)

- importanta redarii mesajelor in mod corect si fara intreruperi? (probabail cu asta trebuia sa incep)

Cred ca un astfel de sistem sigur in exploatare se poate face doar cu benzi alocate special pentru asa ceva (licenta) cu echipamente profi.

l.e: Iti pot spune ca in oras, printre blocuri, cu portabila (antena NAGOYA NA-771) la 5W in UHF nu am reusit sa comunic mai mult de 3Km.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Telefonia clasica? Cu fir?

Probabil merge și prin GSM dar asta înseamnă că aplicația nu e ce credeam eu.

Credeam că e vorba de o automatizare cu acționare de la distanta a unor sirene de avertizare la evenimente importante / dezastre.

Se știe că în astfel de cazuri nu se admite utilizare rețelelor adresate publicului (GSM / internet...). Trebuie utilizată infrastructura proprie și nu se face, teoretic, rabat de la normele de siguranță și redundanță.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Imi cer scuze . Am fost in concediu. Sa o luam punct cu punct:

- exista restrictii pentru gabaritul antenelor? Nu.

- exista vizibilitate directa intre antene? Da, mai putin un punct.

- semnalul audio redat trebuie sa aiba o "inteligibilitate" ridicata? Calitate audio  de mp3.

- posibilitate de a monitorizare starea receptoarelor? (alimentare, temperaturi, functionare receptor / amplificator audio / hupa ...) Ar fi frumos dar complica proiectul.

- importanta redarii mesajelor in mod corect si fara intreruperi? (probabail cu asta trebuia sa incep) Desigur. Instalatiile vor fi independente energetic (back-up cu alimentare solara).

Banuiesc ce vrea sa fac SVSU dar nu stiu ce sa zic, abordarea nu pare corecta din start

Ce am inteles / intuit din alt topic:

- un emitator radio (pe o frecventa libera si la puteri de emisie legale) ce va transmite un mesaj audio timp de x minute; Da

- mai multe receptoare slave (imprastiate pe o suprafata de 20-30km) pentru a reda mesajul audio de la emitator;  Exact.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări