Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru activ bandpass cu potentiometre pt reglaj Gain,fc,B.

dsasorin

Postări Recomandate

sal. Am tot cautat un filtru activ bandpass pt subwooferul meu dar nu am gasit.As vrea sa pot regla gainul, frecventa de centru si Banda de frecventa....din potentiometre (3x)Daca mai are si PCB-ul desenat ar fi super.Ideea e ca nu vreau sa am frecvente sub 30 Hz,(deci un simplu lowpass filter nu e bun) ca imi maninca din puterea amplifului degeaba. Eu vreau sa am intre 30 si 90 Hz banda cu taiere cat mai abrupta a frecventelor la capetele benzii, deci de ordin maricel filtrul....Si sa ma joc din potentiometre cu marimea benzii,etc. Am frecventa de rezonanta a sub-ului de 47 Hz masurata (stiu ca asta nu conteaza pt filtrul activ)...Are cineva asa ceva ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AV1000

2

• dsasorin

2

• George(sb)

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

secretul este sa modifici ori condesatorii,ori rezistentelefolosinr un potentiometru cvadruplu,sau char mai mare?(in functie de dez din schema) modifici frecventaatentie,toate valorile trebuie reglate deodatapt a stabili condesatorii si rez/pot necesare,downloadezi prg de pe siteul esp

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări