ROBEERT Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 (editat) Buna seara tuturor. Poate multi depanatori stiu ca la acest tip de sursa merge controlerul FAN6300, dar in realitate nu merge cu acest FAN6300 ci merge cu controlerul 1Q001 ( BM1Q001, BM1Q001FJ, BM1Q002FJ, BM1Q001FJ-E2 ). In attach pun lista de rezistoare de la aceasta sursa echipata cu controlerul 1Q001. Am cautat pe net schema acestei surse si toate schemele care le-am gasit pentru aceasta sursa, sunt cu FAN6300, nicidecum cu 1Q001. Mi-am rapit din timp si am facut un document cu lista de componente pentru varianta cu controlerul 1Q001. In caz de o sursa traznita, ( cu piese prajite ), foarte greu se poate rezolva in lipsa de schema sau fara lista de componente. Sursa care am reparat-o, am avut noroc ca mosfetul nu a intrat in scurt drena - grila, ci grila - sursa. In plus am mai avut defecte urmatoarele: controlerul 1Q001 ( nu scotea impulsuri pentru atacul mosfetului ), optocuplor, TL431 si dioda zenner din pinul 4 al optocuplorului. Aceasta dioda zenner nu este de 15 volti ca in aplicatia cu FAN6300, ci este de 7,5 volti conform foii de catalog. Deci dupa cum am spus, pun in attach lista de piese. Recomand si la sursele din TV-urile led China ( Vortex ) sa se faca un document, deoarece si acelea sunt cu bucluc in caz ca sunt rezistoare arse si nu le putem identifica valorile. Nu demult am avut o asemenea " podoaba " la reparat. Succes tuturor la repararea acestei surse 17IPS62. Lista componentelor la sursa 17IPS62.doc Editat Iunie 25, 2019 de ROBEERT Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 Multumim pentru timpul pierdut si pentru ca ne spui si noua din experimentele tale Link spre comentariu
ROBEERT Postat Iunie 25, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2019 Acum 1 minut, Florinel TV a spus: Multumim pentru timpul pierdut si pentru ca ne spui si noua din experimentele tale Este bine sa mai pierdem si timpul. Pierzi timp pe o parte si castigi timp pe alta parte ( daca vine vreo alta sursa " geamana " facuta scrum ). Avand acest document, de acum poate sa sara in aer sursele 17IPS62. Apropo Florinel TV: aceeasi chestie si cu tranta aia de sursa de la orezaria aia de TV Led Vortex. Iti amintesti cate controlere cu scheme identice au si controlerele nu sunt echivalente intre ele. Saptamanile trecute l-am avut la reparat. Link spre comentariu
jianuadrian69 Postat Octombrie 22, 2022 Partajează Postat Octombrie 22, 2022 Sanatate maxima ,dar condensatori SMD c=75,c=76,c=77,si c=82 stiti ce valori au sau sant aceleasi valori ca in schema cu FAN6300, am vazut ca postarea e veche dar poate stie cineva ,am o placa la care zona primara a sursei a fost curatata multumesc anticipat. Link spre comentariu
kiraly zoltan Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 (editat) multumesc mult.de lista compomentelor.mai ales ca mojiritatea pieselor nu sa mai vazut scrisurile pe ele.. Editat Ianuarie 11 de kiraly zoltan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum