-Atlas- Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 (editat) Buna A m o probelama cel putin ciudata. Am o proprietate la tara 10Km fata de Dej(aici locuiesc). Tocmai am primit înştiinţare de la primaria Mica, de care apartine proprietatea cu majorarea impozitului la 500%. Pentru faptul ca nu este "intretinuta". Problema este ca eu intentionam sa locuiesc acolo(doar sa avem canalizare),apa avem in casa din epoca Ceausescu. Au tot promis(multe),gazul este la poarta din'90(teoretic). Ce as putea face sa nu ma taxeze peste cat merita?Eu m-as bucura sa vad ca la poarta am de toate(Gaz,canalizare,apa),dar nu vor fi in cel putin 3 ani. Spor Alex Editat Iunie 25, 2019 de validae litere... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 Sa aduci oameni în chirie (ca bănuiesc ca nu poți locui) sau sa ii dai in judecata, în oricarensin situații nu ai de ales și trebuie sa plătești momentan, dacă ii dai în judecata poate mai recuperezi suma, dacă doar aduci chiriași nu mai vezi suma. Sau poți executa ambele planuri! Link spre comentariu
validae Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 (editat) În primul rând cereţi explicaţii, poate s-au sesizat că în curte vă creşte ambrozia de 2 metri, pentru acest lucru vi se poate imputa...chiar .dacă nu locuiţi acolo, tot trebuie să aveţi grijă să tăiaţi iarba, să tundeţi pomii, să nu arate ca în pădure. Editat Iunie 25, 2019 de validae Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 Așa zic si eu, încearcă să faci curat atât cât să arate "întreținut", apoi anunță-i. Cel mai probabil vor renunța la hotărârea de a majora impozitul. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 (editat) Primarul din Mica a cam facut exces de zel! Ca doar n-o fi singura proprietate neintretinuta. Du-te pina acolo,cu o coasa si o secure si vezi despre ce e vorba! Ca doar nu cred ca ai de gind sa platesti amenda! Cit sa fie pina-n Mica,10-15 km? Editat Iunie 27, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 Eu bănuiesc că nu primarul a făcut exces de zel, ci vreun vecin mai ciufut s-a dus cu reclamații pe acolo. Iar când se reclamă ceva, primăria e obligată să ia măsuri. Mai rar o fac din proprie inițiativă. Case (proprietăți) părăsite sunt multe, personal am văzut destule prin mediul rural. În majoritatea cazurilor bătrânii au murit iar mostenitorii locuiesc prin orașele apropiate și nu au timp să se ocupe. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 Exista prevedere legala, insa inainte de a aplica majorarea impozitului ca pedeapsa, trebuiesc facute niste notificari scrise.Daca s-a aplicat direct majorarea impozitului, s-a facut un abuz. Link spre comentariu
Vittorino Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 Acum 8 minute, doru3160 a spus: Exista prevedere legala, insa inainte de a aplica majorarea impozitului ca pedeapsa, trebuiesc facute niste notificari scrise.Daca s-a aplicat direct majorarea impozitului, s-a facut un abuz. NU se mai practica notificarile in scris. Si eu am patit la fel in Bucuresti. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 Care este prevederea legala in care s-a hotarat marirea impozitului , ce comisie a constatat , ce termen de solutionare prevede legea etc . Atentie , necunoasterea legii nu te scuteste de urmarile legii . Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 Daca s - a emis ( si comunicat ) decizia de impunere ( stabilita de Consiliul Local ) cu noua valoare a impozitului , nu se poate rezolva ( revenirea la valoarea anterioara ) decat in instanta . Link spre comentariu
icar Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 Cum se zice mai sus, curata si întreține locul, si spui ca-i casa de vacanta. Tine cont si de observatia lui Gauss Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iunie 27, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2019 Buna Este o hotarare a consiliului local.Pe Dej(unde locuiesc)nu exista asa ceva. In anii trecuti am cosit si intretinut locul,dar in acest an nu am avut timp(inca). Din fericire nu este inca definitiva,este doar "amenintare". Oricum eram pregatit sa trec pe acolomai am de recuperat ceva componente. Multumesc pentru idei tuturor. Spor Alex Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 Acum 29 minute, -Atlas- a spus: Din fericire nu este inca definitiva,este doar "amenintare". Asa ma gandeam si eu, nici o lege nu le permite sa treaca direct la sanctiunea maxima, inainte de avertizari/notificari, sau macar sa se intereseze de proprietar sa afle din ce cauza este neintretinut acel teren. Anul asta la ce apa a intrat in sol, au crescut mai multe si mai mari balarii. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 Deci fă curat și anunță-i, doar așa scapi de problemă. Apropo de bălării, într-adevăr, parcă in niciun an n-au crescut atât de rapid. În fiecare weekend forjez motocoasa, cred că astea n-ar muri nici dacă aș împrăștia uraniu îmbogățit pe teren . Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 Cu uraniu n-am incercat, dar cu glifosat, daca ai numai buruieni, sigur scapi o vreme. Acum 39 minute, +_Florin_+ a spus: cred că astea n-ar muri nici dacă aș împrăștia uraniu îmbogățit pe teren Link spre comentariu
Postări Recomandate