Vlad.Florin Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Detin un multimetru de panou gossen ff1F pe care as dori sa il folosesc intr o sursa reglabila si sa imi afiseze tensiunea si curentul dar din pacate pe internet nu gasesc mare lucru despre el si poate ma poate ajuta cineva cu configuratia pinilor la el Multumesc Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Se pare ca aparatul este un miliampermetru si masoara in intervalul 0....20mA. Alimentarea este la 24V. Poate fi un aparat care masoara in bucla de curent, adica in sistem unificat. Frontal se vede ca unitatea pe care o masoara este MW. Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Iunie 24, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2019 L am scos dintr o sursa facuta de cineva cu cablaj perforat si un lm317t si carcasa de pfl sparta si vai de ea Alimentarea era facuta pe 220v pe pinul 13 si 15 iar tensiunea era masurata pe pimul 1 si 3 printr o rezistenta de 10k si de aceea as vrea sa o stiu cum il pot configura sa imi arate si curentul si sa il folosesc tot intr o sursa Daca este necesar pot face poze cu placa interioara Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 (editat) In cazacesta alimenteaza-l cu 220V. Daca se aprind acei digiti, atunci este OK. Cu cele doua intrari 1si 3.scurtcircuitate , normal , ar trebui sa arate 0000. Daca pana aici totul este in regula, aplica o tensiune pe pinii de intrare (1 si 3). Nu tensiuni de retea, o simpla baterie de tip AA, 1,5V, la inceput. Daca indicatia este corecta , procedezi in consecinta mai departe. Editat Iunie 24, 2019 de PINTI Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Iunie 24, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2019 Poate nu m-am exprimat bine. Am aplicat 220v pe pini 13 si 15 si tensiune pe pini 1 si 3 si merge perfect afiseaza correct tensiunea aplicata doar ca doresc sa imi afiseze si curentul la fel ca si in poza de mai jos http://international.go-dove.com/en/event-19147/lot-82/Gossen-DIGEM-ff1D-Power-Supply-80V-16A#!prettyPhoto Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Atunci iti trebuie un shunt, un comutator A/v si ceva elemente de reglaj. Depinde si de schema sursei reglabile. fara acea schema nu putem discuta. Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Iunie 24, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2019 Aceasta este sursa pe care doresc sa il pun Are sunt are si comutator a/v iar cel actual cu ac indicator este defect si nu gasesc sa pun unul la fel si cu mici ajustari ma gandeam ca acesta ar fi potrivit nevoilor mele si nu stiam care sunt pini pentru partea de ampermetru si de aceea cautam un manual de folosire sau o schema de configuare a pinilor si daca sunt nevoie de alte componente pentru masurarea curentului Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Nuare relevanta poza frontala a sursei. Eu m-am referit la schema de principiu a acestei surse. Cand am spus elemente de reglaj, u m-am referit la cele de pe panoul frontal al sursei, m-am referit la reglajele de calibrare ale instrumentului de masura. Trebuie sa faci o evaluare la acel instrument, pentru a sti limitele de masura. Link spre comentariu
cristal Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Totusi inclin sa cred ca masoara in sistem unificat 4...20mA. Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Iunie 24, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2019 Ma repet poate ma exprim eu gresit Pe el scrie ca poate masura in intervalul 0-20mA problema e ca nu stiu pe ce pini vin aplicati acei 20 de mA si sa fac adaptarile de rigoare si caut un manual de utilizare sau ma gandeam ca a mai lucrat cineva cu asa ceva Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Am spus si eu mai sus, spune si colegul @cristal la fel: Acest aparat afiseaza marimi in sistem unificat si anume 4..20mA. Ai observat ca acolo unde trebuia sa scrie "4", s-a scris cu un marker cifra 0. Nu poti afisa pe un aparat de masura cu afisoare LED indicatii de ordinul MW. Urmatoarea linie a modelului este stearsa cu acelasi marker. Asta pentru a se nu afla identitatea si domeniul de masura. Eu cred ca se poate gasi pana la urma documentatia si de asemeni cred ca acel dispozitiv este foarte versatil si se poate reprograma . Documentatia conteaza foarte mult. Cum am spus si mai sus , trebuie testat. Stima. Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Iunie 24, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2019 (editat) Intradevar asa este am curatat cu putin alcool unde scria cu marker si scrie 4-20 mA Va multumesc pentru raspunsuri Editat Iunie 24, 2019 de Vlad.Florin adaugare Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 (editat) E posibil ca aparatul să măsoare totuși în domeniul 0-20mA ( se afirmă că a funcționat corect într-o sursă ). Ce nu înțelege IT este că aparatul nu are borne de intrare diferite pentru tensiune și curent . Este sarcina utilizatorului să-i asigure cei 20ma la cap de scală pentru tensiune ( cu o rezistență în serie cum s-a spus ) respectiv pentru curent cu un circuit probabil mai complex - un shunt, un amplificator posibil și iar o rezistență eventual . Dar cum iarăși s-a spus deja asta depinde de schema sursei. Pentru început poate să facă niște teste . Să-l alimenteze pe pinii deja identificați și printr-o rezistență cunoscută ( parcă a zis 10kΩ) să-i aplice diferite tensiuni cunoscute - din baterii dacă nu are altceva la îndemână . Să citească indicațiile și să le posteze aici : la 1.5V a indicat -----, la 9V a indicat ------ , etc. Editat Iunie 24, 2019 de UDAR 1 Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 (editat) Daca cineva a intervenit in interiorul aparatului de masura, a modificat ceva parametri, piese, programe, a stiut ce face. Spun asta in conditiile in care acest aparat de masura , dupa cum spune initiatorul , a functionat pe alta sursa. Acolo trebuie sa se afle si un alt modul de interfata intre sursa de alimentare si AMC. Editat Iunie 24, 2019 de PINTI Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 (editat) Este cu 7107 ... , care poate fi marea enigma ? " Ras " tot , schema de aplicatie , divizor etc . Initial merge in 2 variante : 200mV , sau 2V . Treaba de o juma' de ora , cu pauza de gustare , cafea si tigara ( cine e vicios ) incluse . Editat Iunie 24, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum