vlad_2770 Postat August 18, 2007 Partajează Postat August 18, 2007 Am o mica problema. Comand (cu ajutorul unui PIC) 20 de tranzistoare NPN care au in colector ca sarcina bobinele a 20 de relee. Releele sunt universale (merg si in AC si in DC) si sunt alimentate la 24 V. Cind ajung sa am 17 relee ON si doresc sa fac On-OFF pe releul 18, acesta din urma nu mai comuta, el ramanand pe ON tot timpul. Tranzistoarele au dioda antiparalel pe jonctiunea CE. Nu pot sa schimb nici releele nici tranzistoarele. Am crezut ca sursa de alimentare este problema. Am schimbat 4 surse (2 in comutatie si doua cu transformator) dar nici o diferenta. Ce solutie as putea sa adopt ca sa scap de necazul asta?multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat August 18, 2007 Partajează Postat August 18, 2007 masoara tensiunile la toate sursele,in baza si colectorul trz si poate descoperi o problemaverifica si grupul de trz+relee separat Link spre comentariu
edy_wheazel Postat August 18, 2007 Partajează Postat August 18, 2007 Oare nu este un bug in programul PIC-ului? M-i se pare ca defectiunea nu este pe partea electronica. Sistemul este home made? Daca da a avut problema asta de la inceput? Link spre comentariu
d2134 Postat August 18, 2007 Partajează Postat August 18, 2007 Cit consuma un releu cind e actionat (la 24Vcc)?Ce tranzistori NPN ai?Cit sunt rezistentele de limitare din baza?O mica schema se poate? sau e secret? Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 18, 2007 Autor Partajează Postat August 18, 2007 problema s-a rezolvat dar ... scump. Am schimbat releele. Nu stiu de ce dar fiind la 24V reuseau sa fie actionate si la 6V. Am refuzat sa mai caut hiba si dupa ce le-am schimbat totul merge.Va multumesc.P.S. Nu am vrut sa schimb releele deoarece sunt scumpe dar ,.... se pare ca asta a fost. Oricum schema a mers luni bune si ... apoi a inceput sa dea rateuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum