validae Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Vă salut, am o rugăminte pentru cei care se ocupă exclusiv cu depanarea LCD.Un vecin cu dizabilităţi locomotorii m-a chemat să văd dacă-i pot repara un Samsung LE40D503F7W Dat fiind că nu prea mai am timp de aşa ceva, fiind ocupat cu alte probleme,am zis totuşi că o să trec să-l văd şi am fost aseară să văd cum se manifestă. Problema e că nu ştiu dacă am posibilitatea de a rezolva cu sculele din dotare asemenea defect, aş vrea doar să vă daţi cu părerea dacă defectul necesită reballing, reflow sau alte proceduri pentru care eu nu am dotare, să nu mă încurc cu el.Nu trebuie să daţi şi rezolvarea, doar o părere despre cauza probabilă şi dacă e cazul să-l trimit la un atelier sau îl pot rezolva acasă.Mie mi-e foarte uşor să-l expediez la un atelier, dar omul are probleme la coloană şi nu poate să-l ducă singur, de aceea a şi apelat la mine, fiind vecini apropiaţi.Dar nici să mă încurc cu o lucrare pe care n-o pot duce la capăt nu aş vrea....eu oricum nu mă ocup decât ocazional cu reparaţii din astea. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Chestiile alea sunt de la aparatul folosit la filmare sau exact asa se vede pe TV? Daca sunt doar macroblocuri (patratele de alea pe imagine poate fi de la semnal mai ales daca e pe cablu digital. Daca e asa tine apasat pe tasta info mai mult si ar trebui sa apara informatii despre semnal,.quality si error bit quality cat mai bun spre 100% error bit cat mai mic ideal 0 Pe alta sursa de semnal? hdmi,scart,film pe USB aceeasi manifestare? Link spre comentariu
cornel1962 Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 ...pe hdmi si scart, este posibil sa se manifeste la fel,...insa la un film pe usb, imaginea ar trebui sa fie normala. Incercati sa vizionati ceva de pe stik si va dati seama repede daca este tv -ul defect, sau cum spune si colegul mai sus, este o transmisie defectuoasa din cauza intemperiilor ! Link spre comentariu
validae Postat Iunie 24, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2019 (editat) Aşa face chiar şi fără semnal.Deci nu e din cablu. Când e cu cablul scos, apar aleator ,,dubluri,, şi ale mesajului (no signal)în diverse locuri pe ecran, mai sus sau mai jos de centrul ecranului, ai apar aleatoriu sectoare de culori diferite, totul defilând pe verticală.O să pun şi pe USB un film să văd cum se comportă, dar nu mă aştept la altceva... Editat Iunie 24, 2019 de validae Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Cel mai probabil panel cu probleme sau t-con. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 24, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2019 (editat) Se vede clar că aşa face şi fără semnal, eu bănuiesc tot ceva problemă la T-Con, sau display. T-Conul e integrat în panel, la el duce decât banda flex.O să-i scot şi banda dintre placa logică să văd dacă fără semnal video ecranul mai prezintă fluctuaţii.Aşa aş elimina probleme din placă şi ar rămâne T-Conul.Zic şi eu... Televizorul e cumpărat la mâna a doua, deci te poţi aştepta la orice... Editat Iunie 25, 2019 de validae Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Ma tem ca nici acasa, nici la atelier nu se va rezolva....defectul e tipic pentru panelul asta LTF400HM05. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Defect de panel 100% Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Driver lateral defect , defectul se manifesta ciclic , nu aleator . Replace the display / panel module . Link spre comentariu
validae Postat Iunie 24, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2019 (editat) Da, manifestarea e ciclică şi continuă, eu mă refeream la alterarea imaginii ca fiind aleatoare ca model al anomaliilor apărute... O să-i recomand să-l arunce şi să recupereze pentru vânzare doar modulele de sursă şi logică, dacă s-or mai căuta şi alea... Mulţumesc tuturor celor ce au răspuns. Editat Iunie 24, 2019 de validae Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Uite aici o remediere pentrru acest panel , incearca daca merge merge daca nu asta este , dar merita incercat ca nu se stie niciodata https://files.fm/u/njx9twrw#sign_up Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 (editat) Acum 21 ore, validae a spus: Da, manifestarea e ciclică şi continuă, eu mă refeream la alterarea imaginii ca fiind aleatoare ca model al anomaliilor apărute... O să-i recomand să-l arunce şi să recupereze pentru vânzare doar modulele de sursă şi logică, dacă s-or mai căuta şi alea... Mulţumesc tuturor celor ce au răspuns. Daca erati din Buzau va reparam eu displayul cu 100 de lei si garantie cel putin un an de zile.....cu transport prin curier nu mai primesc niciodata, ca am fost patit....seria Samsung HMXX merg majoritatea facute.... Editat Iunie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum