romulus_iosifescu Postat Iunie 23, 2019 Partajează Postat Iunie 23, 2019 (editat) Buna ziua tuturor si spor in ceea ce faceti. AS avea nevoie de ajutorul vostru in depistarea defectului la amplificatorul Technics SU-V560 care a venit cu un singur canal functional in partea de etaj final, adica o jumatate din SVI3205. Cealalta jumatate a pierdut tranzistorii de putere incorporati, ceea ce cred ca voi putea rezolva. Cercetand un pic cum se comporta partea de amplificator clasa A, am descoperit ca pe canalul defect, tensiunile de 1,2V respectiv -1,2Vdin bazele Q458 respectiv Q460 nu sunt conform schemei ci daca reglez din semireglabil tensiune de 1,2V atunci cea negativa urca la -1,5V ceea ce duce la ambalarea termica a lui Q462 si Q464 care sunt in acest caz finali de clasa A, motiv care cred ca a generat si arderea tranzistorilor finali de pe canalul corespunzator din SVI3205. Acum apelez la experienta voastra si va rog sa ma ajutati sa identific componenta defecta sau decalibrata, nu inainte de a va spune ca am verificat afara din circuit urmatoarele componente: R458, D452, R456, R454 si TH452 fara a gasi ceva decalibrat sau defect. Daca reglez din semireglabilul corespunzator acestui canal -1,2V atunci tensiunea pozitiva scade la 0,6V. Multumesc de pe acum pentru orice comentariu. As dori sa atasez schema aparatului dar fisierul este prea mare asa ca voi pune un link catre ea. https://elektrotanya.com/technics_su-v650.pdf/download.html Editat Iunie 23, 2019 de romulus_iosifescu Link spre comentariu
romulus_iosifescu Postat Iunie 24, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2019 Am mai efectuat cateva masuratori si anume: Cu semnal sinusoidal am aceleasi valori in tot lantul pana la iesirea din amp clasa A pe ambele canale. Am reglat curentul de mers in gol la 15mV in punctele de testare 1234 indicate, ca rezultat nu mai am ambalare termica pe finale clasa A, radiatorul este rece. Problema este insa pe canalul defect unde tensiunile se mentin diferite si anume -1,3V si 0,75V, respectiv pe acest canal am si tensiune de offset de -111mV ceea ce este mult fata de 0mV pe canalul bun. Sa fie oare amplificatorul de tensiune AN7062 de vina? Pe un canal am 1,074 (in loc de 1,2V) si pe cel defect am 0,715V (in loc de 1,2V) iesiri din colectoarele tranzistorilor Q401 si Q402. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum