Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pagina pentru neinitiati

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 8 minute, adrian_pic a spus:

Pai de cand si pana cand explicatiile tehnice vand bine marfa?  :nas:

Trebuie musai o poveste, elogii si lins in ..., altfel se lucreaza pe stoc!

Cum era cu mana intinsa care spune o poveste? :rade: 

Adrian _pic, te straduiesti inutil, realitatea nu are legatura nici cu nationalismul nici cu mina intinsa ,ea exista indiferent de scenarii, de ce nu te limitezi la chestiuni simple la care exista intelegere si tolerenanta, derapajele se penalizeaza natural apeland la bunul simt...

Link spre comentariu
Acum 24 minute, moldyecc88 a spus:

Si degeaba e 300b liniara , ca cel care a spus ca  ampliful  cu 6c33c suna mai bine are amplif cu 300B - conteaza cum e FACUT.....

Daca pui la 300B niste trafuri proaste normal ca nu va suna bine. 

300B cam asa implementare merita:

91-01-sig-amps_1296x.jpg?v=1541280089

12081825_5a2b5792ddd58.jpg

12081825_5a2b57b1bdfe1.jpg

12292351_5a4753aad970b.jpg

12292351_5a475397c9065.jpg

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

hai ca ma si intreb daca   faci totul ca si Gica  contra ? Omul a avut mai multe amplifuri de fabrica 300B , si a recunoscut ca e depasit de ampliful cu 6C33C care este facut fara condensatoare ( profesionistii stiu ce implica acestea ) si datorita impedantei mici de iesire  , ampliful "trage"de la 17 Hz in sus liniar pana la o putere de 19W .......

(apropo , esti dealer de 300b sau CE ? ) 

Link spre comentariu
Acum 5 ore, moldyecc88 a spus:

The F2a is a pentode or tetrode (depending on how one draws the distinction) produced exclusively by Siemens in Germany for professional applications.

F2a Nu poate fi domnule pentodă funcție de interpretarea unuia sau altuia.Citatul dumneata profund GREȘIT trebuie corectat(înveți greșit), te ajut gratis să înveți corect.

F2a Siemens TETRODĂ ,TETRODĂ DE PUTERE conform Siemens , după reprezentarea din pdf Siemens tetrodă cu fascicol dirijat.

https://frank.pocnet.net/sheets/084/f/F2a.pdf

https://frank.pocnet.net/sheets/190/f/F2a.pdf

exemplu constructiv tetrodă cu fascicol dirijat (evident fără suppresor grid)

grid14a.jpg

exemplu constructiv pentodă

art010br.jpg

LE Ai tras intens din narghilea, ai vederea tulbure ?! Nu poți citi ce scrie Siemens în foaia de catalog F2a.

F2a Siemens.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

LE2  După ce parcurgeți un stagiu de practică(internship) domnule moldyecc88 puteți urca pe podium 6C33C ("6C33C locul I, 300B locul II, F2a locul III" and so on).

exemple preț
EL34 Siemens preț ebay https://www.ebay.com/itm/Siemens-EL34-6CA7-pair-NOS-NIB-disc-getter-excellent-emission-tested-P2-/113779354841?oid=113470517635
F2a Siemens preț ebay https://www.ebay.com/itm/2-x-Siemens-F2a-gepruft-mit-RoeTest-V8-85-79/192965087812?hash=item2ced9d9244:g:G2YAAOSwsJFc4aq~

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 8 ore, moldyecc88 a spus:

Nu trebuie sa construiasca NIMENI amplif in locul meu , asa cum sunt de ambitios si am construit o motocicleta cu care am castigat in 3 tari titlul de cel mai frumos motor , asa cum am facut cele mai deosebite narghilele unicat  ( sunt membru pe un forum strain de nerghilele ) exportate in mai multe tari , o sa fac si cel mai exceptional amplif pe tuburi de pe net .

Si degeaba e 300b liniara , ca cel care a spus ca  ampliful  cu 6c33c suna mai bine are amplif cu 300B - conteaza cum e FACUT.....

Si acum plec de pe acest forum care nu m-a ajutat cu nimic ; apreciez munca lui Viobio , macar el face  ceva vizibil......( apropo , cineva a folosit trioda din ech81 = si nici nu-i asa de rea.....) 

Greseala daca tragi concluzii pripite de pe urma atmosferei pe moment , existent pe aceasta sectiune de forum.Orgolii vor fi mereu cum de altfel exista din belsug si pe alte forumuri (exemplu cel pe care este postat ampliful cu 6C33C).Adevarat?

Pot sa afirm ca nivelul technic al acestui forum este net superior datorita unor useri ,adevarat numarati pe o mana.Daca rasfoiesti paginile acestei sectiuni cu ani in urma,  vei descoperi care sunt acei useri care dau valoare acestei sectiuni. Din pacate din acestia sunt cativa care nu mai activeaza decat ocazional.

Ca sa castigi respectul grupului, propun sa vii cu realizari, cu idei de constructie amplificatoare, cu oscilograme si masuratori.Cu declaratii:o sa fac si cel mai exceptional amplif pe tuburi de pe net" nu castigi respect.Exista o zicala: un amplificator declarat cel mai bun are undeva un concurent si mai bun.

Am vazut declaratia de inventar din stocul de tuburi existente.Dar ceva realizari concrete? Cunosc si eu o persoana care detine peste 1000 buc, le sorteaza in cutii, dupa diverse criterii,dar in veci nu a lipit un fir la soclu.

Apropo de ECH81:vino cu o propunere de schema de driver ptr. un Single Ended cu acest tub si care sa contina reactia negativa globala inchisa pe o grila a hexodei.

Off topic:am fost motociclist inrait (vezi username SIMSON) am restaurat BSA an1933.

Link spre comentariu

Acum 9 ore, moldyecc88 a spus:

Are cineva o lista cu multe tuburi si impedanta OT necesara ? 

...

PS. am sfantul graal al pentodelor un Siemens F2a

...

o sa fac si cel mai exceptional amplif pe tuburi de pe net .

...

"Opera" ce ne-a lăsat-o denotă îngânfare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 10 ore, valderama a spus:

exemple preț
EL34 Siemens preț ebay

O sugestie generala, pe ebay se da si cantitatea vanduta de un vanzator, mai relevant este un pret la care chiar se vinde, sunt si postari de vazare puse aiurea, care stau jumatate de an si apoi face reducere...

Link spre comentariu
Acum 15 ore, adrian_pic a spus:

6C33C la 19W (lampa este fortata pentru aceasta putere) nu mai ofera muzica ci galagie! (distorsiuni mari)

Stiu pe cineva care a facut un SE cu 6C33C care scotea 20W,cu racire activa(ventilator sub tub)...se cheama Dan Panaitescu...eu am scos lejer 15W  cu amplificatorul din poze....Da,cel din poze e facut de mine...s-au zgariat multi pe ochi cand am pus poze si oscilograme.....mai ales user vALDERAMA...

FB_IMG_1561234473066.jpg

FB_IMG_1561234483765.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Racire activa (ventilator) la amplificator audio pe lampi  .... imi pare cel putin bizar, dar na ... fiecare e liber sa faca ce doreste. Totusi daca s-a obtinut 20W era corect sa apara si niste oscilograme (asa zic si eu ca am scos din EL34 15W in SE si aduc si "martori"). Totusi la 20W, 6C33C nu mai scoate muzica ci galagie (distorsiuni mari). 

Tu la 15W ce distorsiuni ai? Pune niste oscilograme daca ai. 

Link spre comentariu

Dan Panaitescu a scos cei 20W(!!!!),cu toate ca personal nu i-am masurat pentru ca am vazut si ascultat acel amplificator insa trebuia specificat  si este foarte important asta si anume ca: acel amplificator era un SE pentru ...chitara,asdar cei sa zicem 20W, erau in OD(overdrive),adica cu cel mai inalt nivel de distorsiune,se zice distorsiune controlata.

Personal am construit un singur amplificator SE (stereo) pentru auditii cu 6C33C insa puterea pe sarcina cu THD acceptabil in norme nu a fost mai mult de 13W si 15 W la care deja se simteau distorsiunile,dar am participat la construirea a 11 amplificatoare de acest gen pentru cativa prieteni.

As fi si eu extrem de curios sa vad o schema de 20W cu 6C33C,dar 20W cu THD acceptabil!!!

P.S amplificatorul de 20W a lui Dan Panaitescu era un head de chitara echipat intr-adevar cu ventilatoare care faceau oarece "galagie".Se construiesc amplificatoare de chitara cu aceste tuburi,acestea sunt amplificatoarele DAR,insa sunt in PP iar sunetul este intr-adevar deosebit mai ales pentru pasionatii de "metale".

Foarte multe scheme cu 6C33C :

http://www.novacon.com.br/audioel868com.htm

si un amplificator realizat de un neamt:

http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Juergen-Buschmann-6C33-Amp/6C33C.htm

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

poftim.....o alta abordare...ca sa nu zica lumea ca vorbesc prostii..am cheltuit destul de multi bani pe carti despre tuburi(am inclusiv cartile lui Morgan Jones) ca sa aflu cum se proiecteaza un amplificator de la cap la coada... dar unii fac amplificatoare in Paint si vorbesc de cum era acum 500  de ani plus ca inventeaza teoria tuburilor la Ploiesti!

6C33C glass audio 3.jpg

6C33C Glass Audio.jpg

traf glass audio.jpg

6C33C glass audio 2.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări