Vizitator viobio Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 1 oră în urmă, valderama a spus: Pentru configurația push-pull când există o oarecare dispersie de parametri tuburi finale( S diferită , mA/V ...) după reglajul ia_0 pentru eliminarea prepolarizări magnetice DC miez OT este bine să avem posibilitatea reglări amplitudini de atac gc, un balans în atac grile de comandă tuburi finale.Cu alte cuvinte dacă tuburile finale nu sunt împerecheate static și dinamic (matched pair, platinum matched) amplitudinile de atac gc chiar nu trebuie să fie riguros egale (tubul final cu panta mai mică necesită o amplitudine mai mare de atac gc pentru aceeași variație curent anodic) . Reglajul thd se face preferabil în buclă deschisă până se atinge un thd minim la puterea nominală după care se închide bucla de reacție negativă. (evident sensibilități la intrare diferite buclă închisă vs buclă deschisă) În simularea unui etaj PP de regulă nu se ține cont de dispersia parametrilor (tuburile finale au același model în simulare "platinum matched"). Exemplu, urmăriți mai jos în tabel mutual conductance <mA/V> http://www.tubes.ru/techinfo/HiFiAudio/6p3s.html Un exemplu concret reglajul 100Ω aduce în echilibru curenții ia_0 EL34(balans ia_0) cu reglajul 100kΩ se obține thd minim. (reglajul 250Ω stabilește ia_0). Simplu, static se balansează ia_0 din reglajul 100Ω, dinamic se aduce thd la valoarea minimă din reglajul 100kΩ. LE ca și paranteză , inutil pun "șapte" surse de curent în catod LTP dacă folosesc tuburi finale cu o oarecare dispersie parametri.Un simplu semi-reglabil POATE rezolva problema THD chiar dacă tuburile finale au o oarecare dispersie parametri (clar, nu rămân pe veci platinum matched) Practic Se observă semireglabilii care reglează curentul prin tuburile finale , balans defazor , reacție. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 (editat) Acum 35 minute, Faust2018 a spus: Practic Se observă semireglabilii care reglează curentul prin tuburile finale , balans defazor , reacție. Da, practic varianta câștigătoare (reglaj THD minim). Editat Iunie 27, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
moldyecc88 Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 Mersi de informatie ,nu stiam daca sunt bune sau nu ,asa ca nu mai cumpar , poate investesc in ampermetre retro pt fiecare catod . Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 Se pot concepe si construi circuite autobias bune. Dar asta presupune oarece cunostinte despre tuburi. Care nu se gasesc integral în datashit sau în carti, ci în amintirile alora de o anumita vârsta. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Acum 5 ore, moldyecc88 a spus: Mersi de informatie ,nu stiam daca sunt bune sau nu ,asa ca nu mai cumpar , poate investesc in ampermetre retro pt fiecare catod . Un singur voltmetru si un comutator cu patru poziții sunt suficiente . Link spre comentariu
moldyecc88 Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 " Un singur voltmetru si un comutator cu patru poziții sunt suficiente ." Da , asta va fi pt testat toate tensiunile , dar cu inca 2 -SE sau 4PP , arata bine , dau mult pe aspect ...... Are cineva o lista cu multe tuburi si impedanta OT necesara ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Acum 3 ore, moldyecc88 a spus: " Un singur voltmetru si un comutator cu patru poziții sunt suficiente ." Da , asta va fi pt testat toate tensiunile , dar cu inca 2 -SE sau 4PP , arata bine , dau mult pe aspect ...... Are cineva o lista cu multe tuburi si impedanta OT necesara ? Ra si Raa le găsiți in foile de catalog ale tuburilor . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Da tu crezi ca el umbla cu 300B, EL34, EL84 sau chestii din astea? Stai sa vezi pentru ce tuburi are el nevoie de impedanta. Tuburi "exotice"!!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Acum 7 minute, adrian_pic a spus: Da tu crezi ca el umbla cu 300B, EL34, EL84 sau chestii din astea? Stai sa vezi pentru ce tuburi are el nevoie de impedanta. Tuburi "exotice"!!! ECH81 ? Link spre comentariu
moldyecc88 Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Acum 3 ore, adrian_pic a spus: Da tu crezi ca el umbla cu 300B, EL34, EL84 sau chestii din astea? Stai sa vezi pentru ce tuburi are el nevoie de impedanta. Tuburi "exotice"!!! Cand m-am inscris pe acest forum am crezut ca este un loc unde iubitorii de electroni se ajuta ,impartasesc experienta , dau idei bune ,solutii etc ......incep sa vad ca este o lupta de orgolii ,cine e mai mare si mai destept si le stie pe toate .... Nu e nevoie sa-ti bati joc de tuburile omului ,fiecare "gateste " cu ce are .Pt mine EL34 este o pentoda foarte buna pt amp de chitara ......atat.Si da , nu-mi plac tuburile prea in voga , e plictisitor sa pui ECC83-ECC82 si EL34 ,in scheme arhicunoscute .Poate ma inspira spiritul acelui japonez care face amplifuri cu tuburi exotice , care "bat " pe cele arhifolosite . In rest nu mi-e rusine de tuburile mele ,am 6550 Groove Toobe perechi , ECC82 nos cu zecile ,E80CC -uri ,OS 51 8buc nos =parerea mea ca sunt mai bune decat EL34 . ,OT100 10 buc nos ,6C33C , E88CC ; 10 buc SIEMENS EC900 -trioda preamp zgomot redus , ,si inca multe pana la 1000 tuburi. ECH81 am numai folosite pt cele 35 radioreceptoare cu "lampi" dar am ECH 84 - 100 buc nos , PS .ampliful lui Peter Denes ( HU ) cu 6C33C ,cu trf interstage "mananca "la mic dejun 300B...... PS. am sfantul graal al pentodelor un Siemens F2a ,daca are cineva inca una cumpar......( bun si F2a11) PS asteptam ceva linkuri .......constructive . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 (editat) Acum 2 ore, moldyecc88 a spus: PS .ampliful lui Peter Denes ( HU ) cu 6C33C ,cu trf interstage "mananca "la mic dejun 300B...... PS. am sfantul graal al pentodelor un Siemens F2a Un link constructiv dacă se poate către schema 6C33C ,cu trf interstage (vedem și noi cum arată schema unui amplificator bun... telefonie-telegrafie). Care pentodă F2a Siemens ?! cumva tetroda F2a Siemens ? https://frank.pocnet.net/sheets/084/f/F2a.pdf Atenție am scris schema "6C33C ,cu trf interstage" , nu poza amplificatorului Editat Iunie 28, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Stiam ca tubul F2a era folosit in amplificatoarele pentru cinematografie si sint foarte longevive, consultind catalogul nu m-i se par iesite din comun dar poate merita un studiu mai amanuntit iar despre amplificatorul lui Denes Peter am citit o descriere foarte putin tehnica dar elogioasa din punct de vedere artistic si comercial Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 (editat) Acum 2 ore, moldyecc88 a spus: Cand m-am inscris pe acest forum am crezut ca este un loc unde iubitorii de electroni se ajuta ,impartasesc experienta , dau idei bune ,solutii etc eventual iti construiesc si amplificatorul, nu? Din Romania au plecat aproape 5 milioane de romani, de ce nu pleci si tu pe forumuri straine unde intra numai iubitori de electronica isi impartasesc experienta si iti dau numai idei bune? Citat ......incep sa vad ca este o lupta de orgolii ,cine e mai mare si mai destept si le stie pe toate .... Ce sa-i faci suntem romani! P.S. 300B este state of the art, arata-mi o trioda mai liniara decat 300B (ca mai puternice sunt o droaie). Daca tot vorbim de "borcane" pot si eu sa afirm ca GM70 sterge pe jos cu 6C33C (este mult mai liniara) dar afirmatii de acest gen au intodeauna in spate si ceva comercial. Editat Iunie 28, 2019 de adrian_pic 1 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Acum 40 minute, popa marius a spus: despre amplificatorul lui Denes Peter am citit o descriere foarte putin tehnica dar elogioasa din punct de vedere artistic si comercial Pai de cand si pana cand explicatiile tehnice vand bine marfa? Trebuie musai o poveste, elogii si lins in ..., altfel se lucreaza pe stoc! Cum era cu mana intinsa care spune o poveste? Link spre comentariu
moldyecc88 Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 The F2a is a pentode or tetrode (depending on how one draws the distinction) produced exclusively by Siemens in Germany for professional applications. It is best known as the output tube in some of the most famous of Siemens' Klangfilm amplifiers. Klangfilm means "sound of cinema" or, in modern speak, movies with sound. These amplifiers were employed for theater use and, especially by the Japanese vintage gear cognoscenti, are currently much sought after. Among the most highly prized Klangfilm amplifiers are the KL-203 and 204 models, both of which used either the F2a or F2a11 tube, albeit in single-ended configuration, thus producing about 7 watts. Shindo Laboratory uses the F2a in two of its amplifier models, one single-ended (the Cortese), one push/pull (the Sinhonia). The Cortese produces ten watts and was in fact the first Shindo amplifier I listened to extensively. In the Sinhonia, the F2a produces not only a natural sound but much of the magic of a properly implemented SET design, along with the power and grip of a great pentode amplifier. Mai vedeti cat costa una de asta si cat un EL34. Nu trebuie sa construiasca NIMENI amplif in locul meu , asa cum sunt de ambitios si am construit o motocicleta cu care am castigat in 3 tari titlul de cel mai frumos motor , asa cum am facut cele mai deosebite narghilele unicat ( sunt membru pe un forum strain de nerghilele ) exportate in mai multe tari , o sa fac si cel mai exceptional amplif pe tuburi de pe net . Si degeaba e 300b liniara , ca cel care a spus ca ampliful cu 6c33c suna mai bine are amplif cu 300B - conteaza cum e FACUT..... Si acum plec de pe acest forum care nu m-a ajutat cu nimic ; apreciez munca lui Viobio , macar el face ceva vizibil......( apropo , cineva a folosit trioda din ech81 = si nici nu-i asa de rea.....) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum