Vizitator Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 (editat) da domnu' Marius..ia sa vedem ce avem noi aici...de ex...pentru 5Hz in cazul lui 6C33C avem nevoie de 3H..o valoare usor de obtinut....Da,un traf de 3H poate cobori la 5Hz!!! Multi trebuie sa puna mana sa citeasca si sa lase prostiile deoparte! Iar acum intram in alta problema spinoasa...cand alegem tole normale si cand alegem tole cu graunti orientati? Si mai ales DE CE? Na,sa creada cine o vrea ca exista trafuri "universale"!! Editat Iunie 24, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 ...brusc..liniste...!!pana acuma erau o gramada de voci care mai de care mai active sustinand tot felul de bazaconii,dar cand pui mana pe creion si hartie si scrii...se schimba situatia...sa intram in cele 3 tipologii ale aceluiasi traf de iesire? adica modelul la frecvente joase,medii si inalte? acelasi traf trebuie sa indeplineasca 3 conditii diferite....unii s-ar putea sa isi reevalueze amplificatoarele...sau nu! Link spre comentariu
DANO Postat Iunie 24, 2019 Partajează Postat Iunie 24, 2019 Acum 16 minute, GM70 a spus: Cum se numește cartea din care e aceasta pagină? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 Acum 11 ore, GM70 a spus: pana acuma erau o gramada de voci care mai de care mai active sustinand tot felul de bazaconii Personal nu am vazut bazaconii pe aici. Dar sustineti ca stiti teoria, va rog sa prezentati calculul unui traf de iesire pentru un SE Ultra Liniar cu o pentoda EL34 sau care doriti dumneavoastra. Rog pe membrii forumului sa nu intervina nici aici nici in privat. Gasiti graficele pentru modul Ultra Liniar aici: http://www.audiomatica.com/tubes/el34.htm Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 (editat) poftim...PdA=25W Ua0=380V Ia0=65mA Ra=5k8 Rp=765 ohm Lmin = 6.09H la 20Hz Smin=13.32 cmp traf. N1=2759 sp priza la 1103 CuEm 0,25 , N2=103spire CuEm 0.8...... Problema e urmatoarea...ce tip de tole alegem...GO sau Normale? Editat Iunie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 (editat) Mergem cu calculele pana la tole (fiecare pune ce tole are deci ne oprim cu calculele pana la tole). Ai prezentat un calcul plecand de la tensiune anodica de 380V. Fiind o pagina pentru neinitiati te intreb: de ce ai ales 380V? Apoi ai plecat cu Pda de 25W, dar asta este valabil in conexiune pentoda, aici suntem in ultra liniar si conteaza procentul x% unde este conectata priza (ok, parca la EL34 era la 43% priza, insa nu apare nimic legat de acest lucru in calculele tale). Ca sa imping la limita un pic sa vezi ca trebuie sa tii cont ca daca priza este la 0% te aflii in cazul pentoda, daca priza este la 100% te aflii in cazul trioda unde puterea este mult mai mica. Oricum, asta cu priza pentru UL o pot lasa deoparte (este destul de complicat) insa cum aleg tensiunea anodica? La EL34 se gasesc multe informatii pentru ca este o lampa pentru audio, dar daca iau de exemplu GM70 (ca tot ai tu acest id), acolo cum aleg tensiunea anodica? M-as fi intrebat sa intrebi: ce vrei, putere mare sau distorsiuni cat mai mici. Citat When the screen tapping point is properly adjusted the transfer characteristic is more nearly linear and distortion is less than that of either the tetrode or the triode connection. Tu detii niste formule insa acele formule nu sunt suficiente. (formulele nu tin cont daca se doreste putere maxima sau distorsiuni minime) Editat Iunie 25, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 Apropo de tole! https://www.enovaz.com/catalogsearch/result/?q=Ei Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 (editat) Atacul gc-EL34 48Vvv sinus centrat pe -38V repaus. Editat Iunie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 (editat) bine domnule Adrian...e cum zici dumneata...eu am formule incomplete...vino dumneata cu calculul complet...Astept cu mare interes ca de obicei,userul Valderama arunca parșivisme...Lmin si Rparalel nu se folosesc la reprezentarea grafica CI LA CONSTRUCTIA TRAFULUI...ma asteptam sa stie acest lucru si sa reprezinte Ra=5k8 corect... a omis intentionat Iamin,Uamin,Iamax,Uamax Editat Iunie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 (editat) Cu atac gc-EL34 48Vvv se văd bine ia_min Va_max și respectiv ia_max Va_min , vizibil și ia_0 Va_0 în grafic. Pentru un sinus simetric în atac gc-EL34 (semialternațe cu aceeași amplitudine în modul 24Vv) 48Vvv, înțelegem de ce pe grafic "nu am reprezentare pentru ia_min 15mA". Editat Iunie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 user Valderama...astept explicatii in calculul trafului de ce exista Rparalel in regim dinamic,de ce se ia Ri in calculul trafului de iesire si mai ales care sunt formulele de calcul si de ce/cand se folosesc tole normale sau GO.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 @adrian_pic alegerea tensiunii e simpla,scrie in carte,se vede unde este tubul "cel mai liniar" sau daca vrei unde ti se pare tie ca e liniar(aici e o chestiune ce tine de fiecare in parte) apoi,EL34 e conectata ca pentoda in primul rand(aici e putin mai mult de discutat in cazul UL) iar G2 e alimentata si ea prin primar(un fel de strutocamila ar zice unii),deci EL34 nu e nici trioda nici pentoda,dar avand in vedere ca priza este la 40% eu as merge pe elementul dominant per ansamblu-de aceea am luat PdA=25W....daca alimentam separat G2 era alta poveste..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 User Valderama,te-am rugat sa ne prezinti cum se calculeaza traful de iesire audio,pentru o trioda ca sa fie mai simplu,de la cap la coada....daca nu,voi ignora orice lucru pe care il spui dumneata legat de vreun comentariu de-al meu...asteptam cu interes o metoda clara,STIINTIFICA,cu formule si explicatii... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 ...si inca o chestiune,cum calculezi dumneata user Valderama,Iamin,Iamax,Uamin,Uamax,in functie de ce anume? Sunt niste formule clar stabilite pe baza masuratorilor in laborator...iti dau un HINT: catodul virtual!.... asteptam! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2019 Partajează Postat Iunie 25, 2019 Cred ca am ramas singurul neinitiat, tot initiatii se razboiesc si aici. Am incercat cu TINA diverse combinatii si mi-a dat cu tastatura peste degete (va pun si filmul daca nu credeti). Dupa ce m-am bandajat am vazut ca nu seamana traful in audio nici cu cel de alimentare nici cu cel din SMPS. Asa ca intreb, in PP lampile conduc pe rand, fiecare la alternanta ei? Ca la prima intrebare "de ce si in PP avem curent mare prin lampi" nu mi-a raspuns nimeni. Pe mine ma lasa rece distorsiunile, adaptarea, saturarea miezului. Ca sursist doresc sa inteleg un bilant energetic sa-i zic asa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum