Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pagina pentru neinitiati

Vizitator

Postări Recomandate

Ca sa fie in paralel trebuie ca la 5 unit cu 11 sa vina ori V+ ori Plate si sa fie unite si 7 cu 1. Asa cum sunt in schema sunt in serie. 

Si la 11 este + si la 1 este + deci este o inseriere - de la prima bobina cu + de la a doua bobina. Daca era in paralel nu mergea ca venea + cu - si + cu - ori in paralel trebuie + cu + si - cu - ca sa nu se anuleze. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Prietenul meu vine din Suedia peste 25 zile , vroiam sa comand o pereche ,dar te cam baga in ceata .......mai ales ca folosesc acelasi cod ......Am citit ca folosesc tole cu particole orientate ,de cea mai buna calitate .Cred ca renunt , fac eu trafurile ,pt o satisfactie mai mare .( si neaparat cu 10% spire pt catod , am cateva trafuri hipersil ., )

Link spre comentariu
Acum 3 ore, vera a spus:

Eu am alte nelamuriri:

1-stiam ca tehnologic intrefierul min. este de 10 microni.

Da ce la transformator PP, au intrefierul de 25 microni?

Nu pot sa cred ca utilizeaza tole proaste mecanic, deci exista un "spil".

2-care ar fi avantajul utilizarii unui transformator PP in SE, este adevarat, la puteri mai mici ?

Eu as utiliza asa ceva numai in cazuri speciale (probe, masuratori, etc.).

Voi ce parere aveti ?

1- "Spilul" e ca a.) se reduce dispersia tehnologica si b.) se încearca fabricarea unui produs unisex si "one size fits all".

2- Avantajul este în primul rând de partea producatorului prin reducerea diversitatii în productie.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, moldyecc88 a spus:

Prietenul meu vine din Suedia peste 25 zile , vroiam sa comand o pereche ,dar te cam baga in ceata .......mai ales ca folosesc acelasi cod ......Am citit ca folosesc tole cu particole orientate ,de cea mai buna calitate .Cred ca renunt , fac eu trafurile ,pt o satisfactie mai mare .( si neaparat cu 10% spire pt catod , am cateva trafuri hipersil ., )

Daca iesi mai ieftin cumparand prin colegul din Suedia eu zic sa nu pierzi ocazia! Tu in regim DIY nu ai sa ajungi nici la 20% dintr-un Lundahl. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, popa marius a spus:

Pentru LL 1664 primarul  PP are doua sectiuni serie iar pentru SE acestea se leaga in paralel, de aici si curentii de 50 si 100mA respectiv inductantele diferite, compromisul este intrefierul unic si uneori se poat jongla imendantele cu cele doua infasurari UL

Si totusi asa sint conectate infasurarile adica serie pentru PP si paralel pentru SE se vede foarte clar in desenul de conectare

Un chior  reușeste vadă cum sunt conectate înfășurările (un orb nu reușește să vadă, orbul nu poate vizualiza evidența conexiunilor date).

1228646019_LUNDAHL1664POZACONEXIUNI.png.344d4e4e29cf9e0552a167e37e285353.png

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 28 minute, popa marius a spus:

Si totusi asa sint conectate infasurarile adica serie pentru PP si paralel pentru SE se vede foarte clar in desenul de conectare insa este adevarat ca Lundahll  vinde acest transformator in trei versiuni diferite cu acelasi secundar dar primare diferite in asa fel incat impendanta sa fie de 3K

Cum naiba sa fie asa??.....chiar nu vedeti ??

Pentru SE se face strap intre  5 si 11 (sectiuni in serie), pinul 1 fiind conectat la anod (Plate) si 7 la V+, iar

pentru PP se face strap intre 1 si 7 (sectiuni in serie) pentru conectarea la V+ iar 5 si 11 sunt :  Anod1 la 11 (plate 1) si Anod 2 la 5 (Plate 2) niciodata nu sunt conectate in paralel,zau asa,ne contrazicem pe evidente ?!?!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

LMOlimpiu sunt mult mai tanar decat popa marius si nu imi este rusine sa recunosc ca la permisul auto cand l-am schimbat am vazut Adrien in loc de Adrian si m-am uitat de doua ori! Noroc ca de lene am zis ca nu-l mai schimb ca ... ma faceam de bafta. 

Toti imbatranim si mansarda nu mai merge ca pe vremuri. 

Deci calm ca sigur isi revine si popa marius

P.S. Eu chiar nu beau deloc dar de multe ori in cariera mea am fost catalogat beat manga .... ca pur si simplu mansarda era in stand-by :rade:

Link spre comentariu
Acum 33 minute, miticamy a spus:

In clasa A consumul in sarcina si in gol este acelasi. Rezultat un radiator mare pt clasa A. Din ce am citit multi prefera un AB cu curent maricel de mers in gol pt avantajul randamentului fata de clasa A. La tuburi de ce nu ar fi la fel, un curent mic de mers in gol si semnalul sa fie cel ce mareste curentul ce duce implicit la marirea curentului in sarcina.

In primul rand la tuburi regele este SE-ul, care numai in clasa A poate fi. La silicoane nu vezi aproape deloc configuratie SE (randament foarte mic si multa caldura degajata). 

Daca ai un SE de 10-15 sau 20W esti BOSS in ochii celor din jur :limb:

Deci lampile ofera posibilitatea de a reliza mai usor un SE decat silicoanele (vezi ca popa marius a realizat un SE hibrid sa aiba si sunet de lampa si vezi cam ce munca a depus :qetrwe). 

Link spre comentariu
Acum 26 minute, LMOlimpiu a spus:

Cum naiba sa fie asa??.....chiar nu vedeti ??

Pentru SE se face strap intre  5 si 11 (sectiuni in serie), pinul 1 fiind conectat la anod (Plate) si 7 la V+, iar

pentru PP se face strap intre 1 si 7 (sectiuni in serie) pentru conectarea la V+ iar 5 si 11 sunt :  Anod1 la 11 (plate 1) si Anod 2 la 5 (Plate 2) niciodata nu sunt conectate in paralel,zau asa,ne contrazicem pe evidente ?!?!

Asa este , imi recunosc eroarea

Link spre comentariu

@franzm multumesc pt. raspuns, dar m-ai intristat.

Chiar toate masurile care se iau in prezent, sunt in avantajul marilor firme si in  detrimentul consumatorului (calitate mai slaba, etc.).

Link spre comentariu
Acum 28 minute, vera a spus:

@franzm multumesc pt. raspuns, dar m-ai intristat.

Chiar toate masurile care se iau in prezent, sunt in avantajul marilor firme si in  detrimentul consumatorului (calitate mai slaba, etc.).

Ca sa intelegi mai mult pune-te in locul boss-ului de la o firma mare si ai sa vezi ca nu-i simplu. Cate firme gigant cu un renume international si activitate de zeci si zeci de ani nu au disparut? 

Link spre comentariu

Haideti sa lamurim un lucru...in primul rand un traf destinat unei triode nu are cum sa fie folosit in cazul unei pentode...si invers....sau traful "universal" de 3.5K,de exemplu,nu poate fi folosit "universal" la orice tub ce necesita 3.5K Ra....(e doar un exemplu)...de ce? simplu...e vorba aici de Rezistenta Interna a tubului sau Ri care se ia in calcul in cazul trafului de iesire...multa lume de aici nu are habar in a calcula un traf de iesire dar se vorbeste pe langa subiect...cu alte cuvinte,fiecare tub are traful lui bobinat exact in functie de niste parametri,putere de iesire,banda(-3dB),Ri(rez. interna),PSF, B tole etc......Asta ca sa nu se mai abereze tot felul de prostii legat de trafuri....Pentru cine nu stia,problema delicata a trafului este in regim DINAMIC nu static....Ia sa vedem,Ra=10K pentru GM70 este acelasi Ra(nr. spire etc) pentru GK71? Sau G811? Daca pt GM70,Lmin=8H ia vedeti voi pentru EL84(cea mai iubita lampa pt. unii) ce Lmin se cere pentru a reda corect 20Hz?

teorie traf 2.jpg

teorie traf 3.jpg

teorie traf.jpg

GM70.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Raspund tot eu la intrebarea de mai sus:  Lmin= Rpar/6,28x20Hz...si rezulta...36H....pentru 3W(aproape curati?)....chiar nu vad fascinatia pentru tubul asta....Asa ca succes in a alege trafuri care merg la orice tub,ca deh,are Ra-ul sau Raa-ul potrivit...vorba aia,merge si asa...Asadar ramane intrebarea.....de ce la aceiasi 20Hz,pentru un tub e necesar minim 8H in primar iar pentru alt tub 35H(!)...???

traf EL84.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Fiindca unii nu inteleg  importanta rezistentei interne a tubului, cind am explicat ca un transformator de 24H poate cobori la 10Hz au sarit in sus neluind in seama tubul cu care a fost construit amplificatorul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări