Vizitator Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 La 25.07.2019 la 18:45, Marius Ionescu a spus: ...asa cum deduce si distorsiunile alea imposibile si puterile de neatins nici macar de firme consacrate,asta cu tuburi vechi de prin televizoare,sau probabil asa a si calibarat el powermetrul lui,nu uita ca si ala este tot artizanal.Nu vezi ca el vede in formele alea de unda oscilatii de inalta freventa? Ar fi jalnic sa se adevereasca... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2019 Partajează Postat Iulie 28, 2019 (editat) Multumesc dl Vali (parca asa vi se adreseaza unii colegi). Eu cred ca mai aveti unele secrete. Am impresia ca unele amplifuri nu au reactie negativa de la iesire (ca cel despre care am scris) in timp ce pe multe scheme vad ca exista reactia. Azi am facut o simulare tot cu bipolari si reactia compensa distorsiunile de racordare. 600mAv la o polarizare de 2mA: EDIT: mereu VM1-verde, VM3-albastru Editat Iulie 28, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 Amplificatoarele cu tuburi au, în general, amplificarea în bucla deschisa mult mai mica decât cele cu semiconductoare. Si nu pot corecta în aceeasi masura erorile. De aceea se iau alte masuri, de ex. predistorsionarea semnalului prin alegera unui PSF convenabil. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 (editat) Ce am mai observat, fara reactie la iesirea din A sinusoida arata deformata (52mA curent repaus): EDIT: verde-iesirea, gri-curent prin MOS (IRF710) EDIT 2: cu reactie iesirea pare sinus la amplitudine aproape dubla: EDIT 3: am observat ca ma ajuta la simulari un driver cu traf clasa A. Poate ar fi interesanta o schema cu finali bipolari clasa A si in fata 2-3 lampi cu un traf driver. Editat Iulie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 Pe site-ul linear audio gasiti câte ceva despre etaje cu mosfet cu caracteristica de pentoda. Deseara caut prin colectie (hardcopy). Hiraga a publicat câte ceva despre folosirea MOSFET-urilor laterale (Nemesis?) în aceasta configuratie iar Susan Parker are o realizare interesanta (Zeus) cu mosi verticali dar în conexiune drena comuna (mai usor de stabilizat dpdv. al curentului de repaus si interesant pt ca nu comuta la trecerea prin zero a semnalului). D-l. Lazaroiu a prezentat si el câteva variante; una din ele cred ca a fost pusa în practica de catre @carageae Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 (editat) Editat Iulie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 Acum 30 minute, miticamy a spus: Patrik Turner...un mare OM Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 31, 2019 Partajează Postat Iulie 31, 2019 Simulare cu traf ideal, amplif PP clasa AB. Diferenta mare intrare-iesire la semnal mare (departe de clip, 10Vv fata de 50Vv): Link spre comentariu
Vizitator Postat August 31, 2019 Partajează Postat August 31, 2019 (editat) La 28.07.2019 la 22:16, miticamy a spus: Eu cred ca mai aveti unele secrete. câteva (mai mult sau mai puțin esențiale, dependente de perspectivă) Editat August 31, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 30, 2019 Partajează Postat Septembrie 30, 2019 (editat) Revin cu niste precizari din pagina 9 din acest topic...ca sa mai demontam bazaconiile lu' vALDERAMA ....asadar..avem cele doua raspunsuri in frecventa la 40 Hz...in cea de sus avem exemplul(dezastruos) al "marelui guru" of Ploiesti....in cea de jos avem raspunsul amplificatorului Loftin White(cine or mai fi si astia,e clar ca nu sunt din Ploiesti)..e clar ca se poate obtine un raspuns in frecventa f bun(trebuie doar sa stii cum si sa pui mana sa faci practic,nu doar in Paint) ...sa continuam....avem mai jos raspunsul la 1KHz...ce sa vezi...si eu ca si astia a lu' Loftin,am obtinut rezultate.....cam la fel...(ceea ce vedeti e luat din revista respectiva) ...si ce sa vezi dom'le...raspunsul FFT e cam...la fel.....ce coincidenta....aici e raspunsul meu FFT.... iar aici e raspunsul lor FFT... ...eu cred ca e ceva mistic aici...apropos..nu mai faceti simulari cu tranzistori ca...nu au nicio valoare...cum naiba simulam amplificatoare pp cu tranzistori si zicem ca sunt...tuburi.....e clar,totul e pe duca a...uitasem de aberatia asta luata de pe...net(youtube...)...am mai spus eu...prezentati mai oameni buni,lucruri facute de voi! Nu dati copy/paste sau Paint...fiti profesionisti,ce naiba pentru cine e curios,asta e schema Loftin White ( o schema nonPloiesti !!!!! ). ...e o schema interesanta... Editat Septembrie 30, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 1, 2019 Partajează Postat Octombrie 1, 2019 (editat) Acum 5 ore, GM70 a spus: Ai pus poza asta cu un semnal dreptunghiular la 40Hz dar nici o dovada ca este oscilograma de la un SE cu transformator de iesire. Poate sa fie de la un PP pe tuburi sau poate sa fie de la un amplificator pe tranzistori. Cand vrei sa demonstrezi ceva, trebuie sa pui dovezi. Daca arunci o poza si ceri sa te credem pe cuvant .... Eu am fost cel care am simulat si din simulari unde traful de iesire nu se satureaza , nu au iesit asa rezultate foarte bune, deci ce sa cred? Realitatea este intodeauna sub simulare si in siulare a iesi mai prost. P.S. In poza prezentata de tine (si care am citat-o eu mai sus), cati V/div avem? Editat Octombrie 1, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 1, 2019 Partajează Postat Octombrie 1, 2019 CITAT: ...eu cred ca e ceva mistic aici...apropos..nu mai faceti simulari cu tranzistori ca...nu au nicio valoare...cum naiba simulam amplificatoare pp cu tranzistori si zicem ca sunt...tuburi.....e clar,totul e pe duca Era un banc cu Ion care trecea granita cu Rep. Moldova cu bicicleta pe care avea un sac cu nisip. La toate controalele ca ascunde ceva iesea in ordine. Un vames cand iese la pensie il intreaba: acum nu-ti mai pot face rau, eu stiam ca faci contrabanda dar nu ma prind cu ce, poti sa-mi spui. Cu...biciclete. Asa si aici, eu nu am simulat amplificatoare audio ci comportarea transformatoarelor intr-un anumit regim sinusoidal. Ca urechea umana poate auzi acel semnal este o problema secundara. Si in loc de tuburi nu am folosit orice tranzistor ci unul care se apropie cat de cat la un parametru-impedanta mare de intrare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 1, 2019 Partajează Postat Octombrie 1, 2019 Acum 58 minute, miticamy a spus: .... Si in loc de tuburi nu am folosit orice tranzistor ci unul care se apropie cat de cat la un parametru-impedanta mare de intrare. Normal...cat de cat...mai punem..mai scoatem..ca la piata..ca vorba aia,tubul e un fel de tranzistor...cat de cat.."amice" tubul si tranzistorul nu sunt unul si acelasi lucru....!!! dar ce mai conteaza....da,nu orice tranzistor ci unul ANUME!!! Am trait sa o "aud" si pe asta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 1, 2019 Partajează Postat Octombrie 1, 2019 adrian_pic...iar vorbesti prostii...poza aia(la 40Hz) e din REVISTA RESPECTIVA!! e din articolul respectiv..tu ori nu esti atent DELOC,nu citesti ori esti rau intentionat.....cred ca e ultima varianta...pana nu arati si tu ceva facut de tine nu are sens sa comentezi aiurea..macar ai bunul simt sa CITESTI cu atentie... citeste mai sus : ....".(ceea ce vedeti e luat din revista respectiva...)...." SUCCESURI! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 1, 2019 Partajează Postat Octombrie 1, 2019 (editat) Asa si? Ce daca este dintr-o carte? Si formulele tot din carti sunt si simulatorul care le foloseste imi arata ca nu iese acea forma de unda. Poate este la 100Hz sau 200Hz poza aia facuta. Ce dovezi am eu ca este la 40Hz? Nici una! Doar ca este o carte si atat. Marea drama a mincinosilor este aparitia simulatoarelor. Eu nu construiesc trafuri de iesire, doar am cumparat trafuri facute DIY, Hammond si Amplimo (am pus ceva oscilograme cu acesta pe forum cand le-am luat fiind mai rar in RO). Daca tu crezi ca este un merit extraordinar sa lipeste niste fire si niste piese intr-un amplificator cu tuburi SE (unde cam bate vantul sub capota) nu-ti iau aceasta placere. Orice amplificator cu tuburi (exceptie OTL) nu va suna mai bine decat traful lui de iesire. Traful de iesire da perfomanta unui amplificator pe tuburi. De aceea miticamy a simulat cu tranzistori pentru ca ori pui in schema tuburi ori tranzistori nu se schimba nimic pana la intrarea trafului de iesire. O simulare a unui amplificator pe tuburi OTL bate 99% cu realitatea! Cand insa avem o schema cu traf de iesire intodeauna realitatea este sub simulare. Pentru mine este de mirare faptul ca nu stii pana acum ca traful de iesire este toata cheia si lacata si te iei de miticamy ca a folosit tranzistori in simulare. Daca ai ceva de prezentat (o forma de unda la 40Hz de sta matza in coada) fa un film si urca-l pe youtube ca sa inlatuiri orice suspiciune. Editat Octombrie 1, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum