adrian_pic Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Acum 4 minute, GM70 a spus: Da,este traful in teste...gata stiu...apare acum teoria conspiratiei,pixelul albastru etc.... Poti desena montajul de test al trafului? Ai curent de premagnetizare de 250mA prin traf? Banuiesc ca NU ai curent de premagnetizare de 250mA prin traf si atunci raspunsul este credibil. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Banuiesc eu ca AM curent Ia0...repet inca odata,pentru ca sa obtin 5Hz cu 6C33C am nevoie de Lmin=2.9H! Ia calculeaza cat am nevoie la 20Hz de Lmin? Trafurile mele aveau aproape de 5H si 18cmp..... Ce tole folosesc? Cum aleg B-ul in formula? cati Tesla trebuie sa aiba tolele? Hai ca nu e greu... Editat Iunie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Ai de vanzare un asemenea traf? In caz afirmativ, la ce pret? Poate asa convingem lumea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Nu trebuie sa conving pe nimeni! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Acum 1 oră, adrian_pic a spus: Oscilograma de mai jos: este din SE cu 6C33C fara reactie negativa? Ca sa nu apara confuzii, oscilograma de mai sus din ce montaj provine? L_min sau Lp calculat pentru răspuns F_min (-3db) și atât. Evident Nu ne arată un răspuns sqw la puterea nominală în sarcină la ieșire XXW (6C33C ia_0 250mA +OT cfgSE buclă deschisă). Ai mai jos situația de bun simt 6C33C-B cfg.SE , răspuns sqw 100Hz pentru puterea nominală în sarcină. (garantat transformatoarele de ieșire din filmuleț/imagine au Lp > 2,9H , ca atare ușor de înțeles ce se prezintă în citat 20Hz-sqw, infatuare...,fake) întrebare retorică Cați știu cum poate arăta un răspuns sq 20Hz pentru o cfg.SE 6C33C ia_0 250mA +OT Lp-5H ?! amplificator fără reacție negativă. Editat Iunie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) @valderama ..............XXX...nu ma intereseaza ce fac altii...arata-mi ceva cu 6C33C facut de tine....sau un traf bobinat de tine...sau un calcul facut de tine...ceva mazgalit de tine...orice dar arata-ne...pune mana pe creion si foaie si scrie asa cum am facut eu...cu explicatii...ne-am tot obisnuit sa ne arati ce fac altii ca asa e la romani(sa moara si capra vecinului)...NE ARATI SAU NU? Editat Iunie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Acum 18 minute, valderama a spus: Cați știu cum poate arăta un răspuns sq 20Hz pentru cfg.SE 6C33C ia_0 250mA +OT Lp-5H ?! amplificator fără reacție negativă. Nu mai bine decat raspunsul din LTSpice. Cat o fi oare inductanta secundarului si daca ar fi ceva informatii si despre rezistenta primarului si secundarului simularea va fi mai apropiata de realitate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Da, LTSpice dar trebuie specificat transformator de ieșire cu miez nesaturabil (cum specifică Lăzăroiu).Chiar în aceste condiții răspunsul sqw pentru o cfg SE va semăna cu cel din imaginea preluată din youtube. Poți pune în LTSpice Lp 3H și raport 1:1 pe sarcina adecvată ,Rdc 50Ω-70Ω.Nu cred ca te interesează randamentul OT, mai probabil te interesează răspunsul 20Hz sqw oferit de LTSpice (miez nesaturabil).Clar în realitate cu miez saturabil va răspunde mai prost 20Hz sqw. LE. în LTSpice poți lasă decât etajul final chior OT 1:1 , disipația la anod 40W -45W, simulează pentru 9W-10W în sarcină secundar răspuns sqw 20Hz. Editat Iunie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 descarc LTspice si fac o simulare (nu mai stiu pe unde il aveam instalat) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Acum 1 oră, valderama a spus: Evident ca daca un taran vede o girafa in conditiile in care nu a vazut o girafa in viata lui...va spune " o vad dom'le dar nu exista" la f0tbal,femei si politica(mai nou si lampi) se pricep toti...vrem sa ii ajungem pe americani dar sa nu-i intrecem ca sa nu ne vada pantalonii rupti in ..fund...e bine sa ne uitam la ce fac altii si sa...ramanem cu uitatul...simularea va da un raspuns....101% elocvent si cu asta am decis...e asa sau pe invers...era un banc: " un evreu pe patul de moarte ii sopteste urmasului,secretul fabricarii vinului si anume: Fiule,sa stii ca vinul se face si din struguri!" asadar sa stiti ca si amplificatoarele se fac practic si se asculta...cu urechea...nu pe hartie!QED! Mai vorbim cand veti prezenta ceva concret facut cu manutele voastre...pana atunci consider ca vorbiti ca sa nu adormiti sau ca nu va asculta nimeni.... Editat Iunie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Nu conteaza ca ai lampi, tranzistoare, tiristoare, megastoare... la un anumit curent de mers in gol si o anumita alimentare nu poti obtine decat o putere data. Valoarea inductantei da defazajul dintre curent si tensiune daca miezul nu incepe sa se satureze. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Eu incerc sa simulez pentru semnal dreptunghiular nu pentru semnal sinusoidal insa nu stiu inductanta secundarului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Atenție așa răspunde o cfg push-pull la 40Hz-sqw , citiți puterea în sarcină din oscilogramă(aveți toate datele în oscilogramă, aproximativ 5Vef pe sarcina dată). https://www.lammindustries.com/PRODUCTS/ml11spec.html PUSH-PULL TUBE POWER AMPLIFIER să vedem și o saturație miez cfg.PP (un filmuleț cu dubla trioda 6AS7 cfg. PP, saturație miez vizibilă la 10Hz palierele sqw se prăbusec, amplificatorul din filmuleț lucra în buclă închisă reacție negativă) în final să comparam cu bun simț aceste două situații 6C33C cfg.SE 1 2 Din experiență voastră care din aceste situații pare "fake news" ? 1 sau 2. în opinia mea situația 1 este falsă dacă se susține că așa răspunde 6C33C cfg.SE pentru sqw 20Hz la puterea nominală. Editat Iunie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 30, 2019 Partajează Postat Iunie 30, 2019 (editat) In simulare cu miez nesaturabil si inductanta primar 5H, rezistenta primar 50ohmi, inductanta secundar 0,1H si rezistenta de 0,5ohmi asa arata raspunsul: cu cat inductanta primarului scade cu atat palierul este mai abrupt (pleaca de la 8V si se duce spre 0V) Editat Iunie 30, 2019 de adrian_pic 1 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 30, 2019 Partajează Postat Iunie 30, 2019 Acum 22 ore, GM70 a spus: Banuiesc eu ca AM curent Ia0...repet inca odata,pentru ca sa obtin 5Hz cu 6C33C am nevoie de Lmin=2.9H! Ia calculeaza cat am nevoie la 20Hz de Lmin? Trafurile mele aveau aproape de 5H si 18cmp..... Ce tole folosesc? Cum aleg B-ul in formula? cati Tesla trebuie sa aiba tolele? Hai ca nu e greu... Ce inductanta avea secundarul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum