Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrerupere periodica adsl problema router sau linie?

aTaelectronics

Postări Recomandate

Mai demult din cauze tehnice am schimbat modemul USB dat de Romtelecom cu un router ART25GSU de la ral computers. Acesta a mers aproape perfect aproape un an, insa acum nu demult, dupa o furtuna (cu multe fulgere) a inceput sa mearga foarte prost, uneori se intrerupe exact din 5 in 5 minute (se poate regla ceasul dupa ea..), mai uita setarile, uita numele de utilizator si parola, in plus una dintre cele 4 iesiri ethernet una merge extrem de incet, pe care era in timpul furtunii calcul. Problema mea e cu aceste intreruperi enervante, care ma calca pe nervi si vreau sa intreb, daca e din cauza routerului sau a liniei, ca, totusi uneori (mai rar, din pacate) merge bine, cam o ora o ora si ceva, dupa aia iarasi incepe. Mi-a zis cineva ca un UPS ar putea rezolva situatia, dar mi se pare cam ireal aceasta afirmatie. Daca e din cauza routerului, atunci simplu, schimb deviceul, de aceea vrea sa stiu de la bun inceput care ar fi problema, e posibil ca firmware-ul sa fi fost stricat??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aTaelectronics

3

• iulicuta2000

3

• bogdan_2006

2

• Dr.L

2

nush cat de mult de ajuta asta dar fie:am net de la clicknet cu un modem extern (are router integrat) care este contectat la un switch de unde am legate 3 calculatoare. de ceva vreme tot imi pica netul. i-am sunat la sediu, le-am spus problema, iar raspunsul care l-am primit a fost acela ca am probleme la reteaua de alimentare cu energie, iar modemul este foarte sensibil la variatiile de tensiune, prin urmare imi pica netul.problema am rezolvat-o (tot ei mi-au comunicat cum) cu ajutorul unui prelungitor cu protectie (mai multe detalii despre el nu prea stiu). concluzie: nu mi-a mai picat netu decat foarte rar la cateva zile si atunci cateva secunde, poate 1 - 2 minute.cealalta varianta comunicata de ei a fost folosirea unui ups, dar tinand cont cat costa unul destul de bun, eu zic ca am facut o afacere buna cu prelungitorul tinand cont ca a costat acesta si anume: 60 ron.ps1: astfel de prelungitoare se gasesc la magazinele de calculatoare.ps2: eu am ramas fara o placa de retea in timpul unei furtuni, norocul meu a fost ca s-a dus numai placa respectivabafta

Link spre comentariu

eu am la tara internet prin click net...si dinainte sa am eu,multi prieteni de acolo se plangeau de variatiile tensiunii la retea...multi au stabilizatoare cumparate,dar chiar si cu alea le mai pica netu...eu am pus un ups cu bateria dusa(nu tine pc-ul mai mult de 30 de secunde) in schimb pentru modem si switch e suficient ca stabilizator si de atunci nu am absolut nici o problema din pricina variatiilor de tensiune...care variatii,chit ca ma credeti sau nu sunt destul de mari...undeva intre 178-240vam in schimb o alta problema...de cate ori se conecteaza modemul...se conecteaza la alta viteza...adica odata am 320kb upload/2048download...altadata am 128 upload/320 download...si lista continua...asa ca daca iti merge netu prost...incearca sa ii dai un reset la modem din fereastra de configurare

Link spre comentariu

poti sa-i construiesti alta sursa si gataun traf cui tensiune mai mare,condesator de ~4700u,stabilizare cu lm78xx,niste conzi de ~100nf si gatama intreb cat de greu le-ar fi fost astora de la click net sa cumpere niste modemuri cu o minina stabilizare...

Link spre comentariu

si inauntru are punte + cond si alte balarii,dra stabilizare ..mai rarin cazul acesta foloseste un traf de >24v si un lm7824o sa-ti dea 24vcc pe iesire,care e asemanator cu ce gasesti in interiorul modemului

Link spre comentariu

uite ca la interior nu am fost curios sa vad ce si cum...dar de cand am pus ups-u nu am avut probleme...pe cand multora din vecini le cam dispar setarile la o pana de curent...atata timp cat merge...n-are rost sa ma leg la cap :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări