Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED backlight.

gabiz_ro

Postări Recomandate

In primul rand ceva detalii,oricum neimportante zic eu.

TV Philips diagonala 50,model tpt500j1 .... nu retin exact ce era si nici google ca asta imi da la istoricul de cautari (acum sunt pe telefon nu la pc unde am facut cautarea initiala)

Backlight-ul e in felul urmator,pe orizontala,o bagheta (catena,daca vreti asa exprimare) cu 4 led-uri in serie cu inca una tot cu 4 led-uri.

Deci un sir de 8 led-uri pe linie,sunt in total 4 de astea legate in paralel.

Daca nu m-am facut inteles,mai simplu sunt 4 grupe de 8 led-uri serie,legate in paralel.

Dupa demontare am vazut ca a mai fost “reparat” unele leduri,dupa ce au fost razuite au primit o bucata de placa cu tot cu led si lentila aferenta pe zona respectiva.Vreo 13 din 32,destul de mult,zic eu.

Pana acum,in functie de situatie pentru cazuri de astea am folosit LM317 pentru limitarea curentului pe fiecare ramura,probabil asa o sa fac si la asta.

Astia chiar le fac sa tina maxim cat e garantia?

Nu ca ar fi rau asta,dar fara o minima echilibrare sau limitare pe ramura,unul de cedeaza,restul vor fi suprasolicitate,mai pica unul si nu mai tine mult,reactie in avalansa.

Inafara de limitare separata cu LM317 mai sunt alte variante in cazuri de acestea?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiz_ro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări