Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini SE cu 6N17B si 6S31B

Untold

Postări Recomandate

As vrea ca la acest miniamp sa folosesc pe partea de sursa un alimentator in comutatie de 12V/2A de la o camera de supraveghere, legand in serie filamentele 6S31B (de pe ambele canale) si un LM7806 pt filamentul lui 6N17B, iar pentru anodica un mic invertor alimentat din aceeasi 12V. As dori o schema, am nevoie doar de 80V! As vrea sa fie ceva pe o oala micuta de ferita, nu cu traf cu tole.

Amplificatorul debiteaza in jur de 220mW, trafurile de iesire vor fi mici, de 2-3 cmp, pentru puterea asta, cred ca e suficienta aceasta sectiune. Amplificatorul il voi asculta pe casti, dar si pe boxe.

6N17B_6S31S_SE_LMO_220mW.png

Cablaj SE 6S31B_6N17Bn.png

Editat de Untold
Link spre comentariu

sau incerca un multiplicator de tensiune, folosind dioda existenta ca prima redresare, apoi adaugi restul de diode si conzi, pana ajungi la tensiunea dorita (va trebui demontata sursa din carcasa de plastic).

Link spre comentariu

Îmi dat va rog un link la topikul unde a prezentat dl. Lazaroiu schema?

Exista fisiere Gerber sau cel putin desene dupa care se pot face cablaje?

Link spre comentariu

Exista si fisiere gerber si .lay, eu am proiectat pcb-ul, am atasat o poza cu varianta aproape finala.

64980863_2984927168185833_5399015040600768512_n.jpg

Nu mai retin unde a fost postata schema, oricum pe un grup de facebook, cred ca Amplificatoare cu Tuburi, unde domnul Lazaroiu posteaza schemele simulate sau realizate de dansul.

Editat de Adrian Biruescu
Link spre comentariu

Aveam 2 tuburi de neon cu leduri de 18W care in interior aveau un mini invertor: 220V ca - 80V cc...asa ca, am rezolvat problema. Daca poate aprinde leduri a caror putere insumata este de 18W, ma gandesc ca are destul curent si pentru acest SE. Ramane acum de testat...

P90624-074445.jpg

Link spre comentariu

Tinand cont ca traful este pe ferita, cred ca sare de 19Khz...voi asculta ampliful cum suna cand va fi gata, dar redarea frecventelor mai mari tine de trafurile de iesire in primul rand, apoi de boxele/castile pe care se face auditia, ca sa nu mai amintesc si de urechile mele...Pana atunci, astept cablajul de la Adrian Biruescu.

Editat de Untold
Link spre comentariu

Azi cred ca imi fac timp pt placi mai ales ca mai am de facut un hibrid si voi face o placa si pt mine, desi nu am inca trafuri si tuburi. Cred ca totusi voi opta pt alimentarea clasica, avand un traf Indel ratacit prin sertar. Cel mai probabil il vei finaliza inaintea mea, asadar sunt curios cum va suna, mai ales alimentat din sursa in comutatie.

Link spre comentariu

Sa vad cum merge cu sursa in comutatie, altfel ii pun si eu un traf pe anodica...am ceva micut, care scoate in jur de 60-70V in alternativ...si ar avea loc intre trafurile de iesire, ca-i cat ele.

P.S. In poza e un tub normal, un 6N2P. l-am pus pentru comparatie dimensionala.

P90624-115728.jpg

P90624-115746.jpg

Editat de Untold
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Adrian Biruescu a spus:

Placa e pe final, mai gaurita si aplicat un strat de lac pt protectie, maine o pot trimite :)

20190625_195352.jpg

Profesional, felicitari

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări