Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turnigy Reaktor 300W 20A

Stefan

Postări Recomandate

Detine cineva acest tip de incarcator?

Ma intereseaza daca isi face treaba in mod corect si ce versiune de firmware are.

Am inteles bine ca de la versiuni le noi au disparut functiile utile? (masurarea rezistentei internet a acumulatorilor...)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

15

• sesebe

7

• manolo

6

• iop95

2

Da asa se pare unele functii au disparut ,nu stiu daca se poate incarca un soft mai vechi, daca vrei neaparat rezistenta interna cauta pe net HTRC charger.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns.

Am vazut ca au adaugat posibilitatea de incarcare NiZn si credeam ca au pastrat functiile vechi. Ma uit si la HTRC dar sunt multe modele si nu stiu daca chiar fac ce zic.

Link spre comentariu

Merci, la acesta ma uitam pentru ca e destul de ieftin si usor superior fata de imax b6-le meu.

O sa mai caut o perioada poate gasesc ceva cu mai multe facilitati chiar daca e ceva mai scump (40-50$)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ieri am reusit sa ridic incarcatorul recomandat de @manolo.

La o prima impresie e destul de "destept" si are cateva functii in plus fata de skyrc imax b6 dar asta nu inseamna ca e superior. Acumulator incarcat cu SkyRC MC3000 a rezultat la descarcarea cu HTRC 2248mAh, insa la incarcarea tot cu HTRC a dat 2130mAh, nu trebuie sa rezulte mai mult la incarcare fata de descarcarea precedenta?

Nu am inteles de ce functia de "rezistenta interna" nu poate masura o singura celula, imi da eroare de tensiune scazuta pe acumulator.

Trebuie sa-l mai testez pana a da verdictul final, totusi la banii dati pe el nu cred ca-i pot cere prea multe.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Da, am mai multe celule Li-Ion separate, 1S sa le zicem, (BMZ, Samsung, Sanyo) si doream sa le "imperechez" dupa IR si eventual capacitate.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Merci pentru pont, o sa caut.

Mă gândeam că pentru măsurarea rezistențelor de ordinul miliohmilor e bine sa se folosească cablurile groase și conectorii cu rezistenta de contact cat mai mica.

Măsurarea de la 2S in sus sigur se face prin conectorul și firele anemice de la încărcare cu egalizare.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Măsurarea rezistentei interne se poate face destul de ușor dacă au un osciloscop (preferabil digital). 

Comanzi cu un tranzistor MOS un rezistor de descărcare, curentul în funcție de cit vrei tu dar relativ mare (1/5C minim) și masori cu osciloscopul pe AC și gain cit mai mare ca să încadrezi cit mai bine treapta negativa de tensiune. Împărți tensiunea măsurată la curentul ales și afli rezistenta. 

Link spre comentariu

Pana la urma mi-am facut timp sa lipesc 3 fire si sa incerc metoda explicata de @sesebe

A iesit asta:

DS1-Z-Quick-Print2.png

Trasa 1 (galben) este tensiunea direct la bornele acumulatorului (inceputul pulsului de descarcare si durata acestuia se inteleg foarte usor din oscilograma)

Trasa 2 (turcoaz) este tensiunea (caderea de tensiune) masurata pe rezistorul de sarcina, acesta are valorea de 1 ohm.

Treapta de descarcarcare are 205mV si curentul este de aproximativ 3.8A (cred ca am exagerat cu sarcina asa de mica)

Rezulta rezistenta interna a acumulatorului de 54mohmi.

Pe un incarcator de la SkyRC imi masoara automat 35 miliohmi dar nu am la ce curent face testarea, se poate masura dar la alta ora.

Link spre comentariu

Da, ceva de genul acesta trebuia sa iasă dar este relativ ciudata caracteristica căderii de tensiune. Seamănă mai degrabă cu ieșirea unei surse unde circuitul intern face "recuperarea" tensiunii de ieșire decit a unei baterii/acumulator unde tensiunea trebuia sa ramina " jos". Dar poate fi din cauza ca osciloscopul era trecut pe AC. 

Sper ca măsurarea căderii de tensiune ai făcut-o cu fire separate direct de la bornele acumulatorului, preferabil chiar cu contacte separate de cele de curent. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Canalul 1, asa cum mi-ai spus este cuplat pe AC, altfel nu vedeam "caderea" de 200mV tinand cont ca acumulatorul are la borne 4.13V.

Pe DC forma de unda era similara cu forma de unda a curentului (in opozitie), adica front rapid descrescator de la 4.1V la 3.9V si palier cu durata de 100ms.

O sa repet testul cu o rezistenta de sarcina mai mare (pentru aproximativ 1C si 0.5C) iar durata nu cred ca nu deranjeaza daca este mai mica.

Oricum testul l-am facut doar din curiozitatea si pentru ca @sesebe a alocat timp pentru explicatii! In realitatea metoda cu osciloscopul nu imi convine deoarece e oarecum anevoioasa fata de un tester "apesi si afiseaza direct".

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări