Vizitator DragusP Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Acum 4 ore, validae a spus: Ce scrie pe acea siguranţă ? Pe siguranta scrie doar 5A/125V Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Dioda de lîngă siguranță trebuie verificată.Probabil diodă protecție la conectare inversă. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Dacă puteţi apela la cineva care vă poate verifica unele componente critice de pe placă, ar fi bine să-i daţi placa s-o verifice, pentru mai multă siguranţă.Dacă vă asumaţi riscul, verificaţi numai dioda indicată de colegul Nostalgic şi în locul siguranţei lipiţi un fir cât mai subţire de cupru (circa 0,1mm), extras dintr-un cablu multifilar cu diametru mic.Dacă e OK, firul nu se va arde şi va trebui să-l înlocuiţi cât mai curând cu o siguranţă calibrată de 5A. Dacă însă se va arde imediat, nu mai alimentaţi placa până nu se descoperă motivul. Link spre comentariu
Vizitator DragusP Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Am încercat cu o lita dintr-un conductor electric. Firul nu a pocnit și totul funcționează perfect. Acumulatorul chiar se încarcă. As avea vreo șansa cu multimetru sau chestii de prin casa sa verific singur dacă mai este ceva stricat? Am înțeles ca ar mai fi un spray cu gheata cu care sa dau pe toată placa si unde se topește este in scurt Link spre comentariu
Vizitator DragusP Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Acum 3 ore, validae a spus: Dacă puteţi apela la cineva care vă poate verifica unele componente critice de pe placă, ar fi bine să-i daţi placa s-o verifice, pentru mai multă siguranţă.Dacă vă asumaţi riscul, verificaţi numai dioda indicată de colegul Nostalgic şi în locul siguranţei lipiţi un fir cât mai subţire de cupru (circa 0,1mm), extras dintr-un cablu multifilar cu diametru mic.Dacă e OK, firul nu se va arde şi va trebui să-l înlocuiţi cât mai curând cu o siguranţă calibrată de 5A. Dacă însă se va arde imediat, nu mai alimentaţi placa până nu se descoperă motivul. Chestia e ca sunt undeva la țara. Persoane care sa îmi verifice o placa chiar nu am unde sa găsesc. Pe aici nu prea găsești pe cineva sa monteze o priza cum trebuie :)) Link spre comentariu
validae Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Un multimetru simplu e vreo 15-20 Lei, dar trebuie să ştii să-l foloseşti.Dar există tutoriale pe net, despre cum se măsoară componentele, tensiunile şi curenţii în circuite, există şi pe forum multe topicuri pentru începători, deci ai de unde învăţa dacă vrei.Spray-ul lasă-l pentru alţii, nu e util decât la diagnosticat lipituri reci la cipuri BGA... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum