informer Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 (editat) Acum 8 ore, Sharky a spus: Gazul in schimb..cam e la indemana, daca vrei cu adevarat poti deschide usa. Apropo de gaz si la vedere... fata de blocul in care am stat inainte unde erau tot felul de imbunatatiri postrevolutionare la vedere (instalatie TV vreo 3 generatii, interfon, net vreo 2 firme etc.) blocul unde m-am mutat avea totul "ascuns" era "curat"... pana a venit gazul si-au tras tevile pe pereti, au montat contoare langa fiecare usa de intrare in apt. etc. ... sa nu mai zic ca bucataria mea e in partea opusa a apt. fata de intrare asa ca au tras teava prin sufragerie, hol... :| Io inteleg ca gazu` se poate acumula in spatii inchise etc. etc. da` nu retin sa fi vazut pe unde am mai umblat si io, tevi de gaz asa "aeriene" ca la noi. Nu se pot monta senzori din 2 in 2m daca trebe... sau alte solutii sa mai maschezi tevile astea nu exista? Numa` noi avem "super-norme"? Editat Iunie 21, 2019 de informer Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 Sunt solutiu de "mascare" a tevilor instalatiei de utilizare astfel incat sa nu mai fie la vedere si sa respecte si reglementarile/normele....numai ca nimeni nu-si bate capul cu asta, invocand faptul solutia mascata costa.....oricum la noi se pleaca de la premiza unei executii de propasta calitate,asa incat solutia "la vedere" te apara de eventualele incidente. Parerea mea este ca acest concept este total eronat.....spre exemplu in SUA conductele (....flexibile chiar) sunt introduse chiar prin peretii despartitori ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 Acum 3 ore, informer a spus: nu mai zic ca bucataria mea e in partea opusa a apt. fata de intrare asa ca au tras teava prin sufragerie, hol... :| Si tehnic vorbind, pe unde trebuiau aia sa vina de pe casa scarii?Si apoi ce apartament e ala, in care trebuie sa treci prin sufragerie ca sa ajungi in bucatarie? Link spre comentariu
informer Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 Acum 3 minute, doru3160 a spus: Si tehnic vorbind, pe unde trebuiau aia sa vina de pe casa scarii?Si apoi ce apartament e ala, in care trebuie sa treci prin sufragerie ca sa ajungi in bucatarie? De exemplu pe deasupra tavanului fals... sau foloseste-ti imaginatia. Iar de unde unde se intra, ma scuzi ca-ti spun dar ar trebui sa "vizitezi" si alte apartamente decat cele pe care le stii din alte vremuri... personal m-am chinuit destul de mult sa gasesc un apartament care sa nu aiba bucataria IN SUFRAGERIE... asa numitele "open space" care "se poarta" mai nou, poate ai auzit de ele.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 Daca aia de la gaz au venit dupa ce totul era gata, nici tu nu aveai alta alternativa. Si las-o mai moale cu ironia, ca nu toti am ramas la stadiul de apartament ceausist...tocmai de aia si spuneam, ca e cam greu sa gasesti un proiect in care sufrageria sa fie tranzit pt bucatarie. Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 A cazut si un pod prin Buzau. Link spre comentariu
informer Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 Acum 11 minute, doru3160 a spus: Daca aia de la gaz au venit dupa ce totul era gata, nici tu nu aveai alta alternativa. Si las-o mai moale cu ironia, ca nu toti am ramas la stadiul de apartament ceausist...tocmai de aia si spuneam, ca e cam greu sa gasesti un proiect in care sufrageria sa fie tranzit pt bucatarie. Blocul a fost construit nou asa ca ma gandesc ca daca se puteau trage tevile prin pereti sau pe sub tavane sau mai stiu eu cum, nu ar fi fost o problema sa faca proiectul de gaz de asa natura. Piedica au fost acele "reguli ce trebuie respectate" si pe care am incercat sa le pun in discutie. Iar ironia nu-i ironie, a fost reactia fireasca la uimirea ta apropo de ce apartamente se construiesc... cel putin aici la noi, n-am cautat in alte orase. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 Acele''reguli ce trebuie respectate'' n-au omorat pe nimeni. Nerespectarea lor in schimb a facut victime, uneori si colaterale. Link spre comentariu
informer Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 N-au omorat pe nimeni intr-adevar insa daca se poate face ceva sigur dar deasemenea estetic, cred ca in vremurile in care ne aflam si la banii care ni se cer am putea emite niste pretentii timide. Legat de acelasi aspect, in drum spre servici trec printr-un cartier de case, toate construite in ultimii ani de oamenii mai necajiti care n-au mai prins apartamente si garsoniere ANL. PUTINE au teava de gaz de la poarta la casa, aerian, la 2m de pamant cum se pot vedea la majoritatea caselor "uzuale"... la majoritatea teava de gaz iese si reintra in pamant imediat langa poarta, unde-i pus contorul de gaz si nu se mai vede urma de ea pana-n bucatarie... sau ma rog, unde o foloseste fiecare. Deci iata ca si regulile astea care tre` respectate, tre` respectate diferit functie de "situatie". Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 Tevi ingropate in sol exista din vremuri ''stravechi''. Si la mine la casa vine prin pamant pana la peretele bucatariei (dar nu pe sub constructie), iese din pamant si intra in bucatarie printr-un tronson vertical aparent, nicidecum ingropat in tencuiala. Zona de trecere prin perete este facuta cu teava de diametru mai mare, prin care intra teava de gaz. La bloc sunt alte conditii tehnice. Odata la 2 ani, baietii veseli trebuie sa vina cu senzorul si sa verifice traseul de la masura pana la consum. Daca ar fi ingropat in tavane false si alte tencuieli, ar fi incalcata acea regula, care obliga verificarea inclusiv vizuala a instalatiei de gaz. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 Astăzi au început sa cadă schele și bucăți dintr-un pod. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 Acum 17 minute, Stefan. a spus: Astăzi au început sa cadă schele și bucăți dintr-un pod. Pozeeeee! Vrem pozeeeee! Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 Filmuletele sunt acceptate? https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/o-schela-a-cazut-in-mijlocul-unei-strazi-din-bucuresti-momentul-prabusirii-1149831 https://observator.tv/eveniment/pod-marghiloman-prabusit-buzau-video-296881.html Link spre comentariu
ex.escu Postat Iunie 21, 2019 Partajează Postat Iunie 21, 2019 Se pare ca podul a fost "expertizat" de curand. Link spre comentariu
Postări Recomandate