Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pt antena radio FM

maciu1

Postări Recomandate

Salut, deoarece amplificatorul original -antena radio -de la masina are probleme, incerc sa fac rost de altul. Am gasit pe net o schema, a unui amplificator de 1W, numai ca nu sint convins ca e ce- mi trebuie mie. Din cauza asta, va cer ajutorul sa-mi spuneti daca schema respectiva poate amplifica semnalul receptionat de antena auto sau e schema unui emitator FM. Multumesc!

Schema respectiva am gasit-o aici

amplificator fm 1w.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pop_ady44

5

• maciu1

2

• PINTI

2

• amudsen

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu este un emitator FM ci un amplificator pentru un emitator FM.

La aceasta schema, semnalul de intrare trebuie sa fie mult mai mare decat un semnal de la un post de radio ce trebuie receptionat.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Amplificatorul original are ceva contacte imperfecte pe acel cablaj. Daca se refac toate lipiturile si in final se aplica cateva straturi de lac Silicon , antena va functiona cu siguranta.

Am reparat destul de multe prin aceasta metoda. In special la VW.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Reinvii topicul ,cu o intrebare.

Am schimbat radioul masini cu un altul ,si nu mai receptionez nici un post, daca pun alta antena simpla se receptioneaza destul de ok.

Intrebarea este

Amplificatorul ce este in antena, cum se alimenta la radioul original al masini?

Pentru ca acela functiona impecabil.

Exista vreo posibilitate sa il alimentez si eu pe acelas cablu?

Precizez ca sunt doar firele de la coaxial .

Link spre comentariu

Posibil ca alimetarea sa se faca prin cablul coaxial la fel ca cele de la antene tv terestre .. cu condesatori de separatie ..

Editat de dan-a2
Link spre comentariu

Dacă desfaci antena şi pui poză cu ce are înăuntru, scoatem schema...altfel nu avem de unde şti ce ai acolo.În cel mai rău caz pui o antenă normală în loc...

Link spre comentariu

Ok

se poate rezolva poze.

Antena originala a masini „cred „ca avea ceva defect sau e vopsita cu ceva negru ori cum acea nu functiona pe nici un radio.

Ce am acuma e una luata de la TME, si curioasa treaba e ca merge perfect cu radioul vechi grunding ,si cu navigatia noua nu vrea .

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Mufa care întra în radio este demontabila? 

Daca o poți desface conectezi serie cu întrarea în receptor un condensator iar printr-o bobina micuța conectezi alimentare de la ieșirea de alimentare a receptorului (mai toate au asa ceva). 

Link spre comentariu

Am aruncat un ochi in vechiul aparat, da acolo e o bobina inseriata cu un condesator 102 ,si alimentarea e printr-o bobina infasurata pe o bara de ferita de circa 1,5mm grosime si 10mm lungime.

Totul pus pe cablaj de fabricant.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări