Vizitator Daniel Bucsa Postat Iunie 18, 2019 Partajează Postat Iunie 18, 2019 Salutare baieti. Vreau sa fac o mica modificare la proiectoarele masinii, si anume sa pun bec xenon, dar de 3000k (cel galben), pe care oricum le folosesc extrem de rar. Le mai aprind cand sunt singur pe drum si ploua. Dupa cum se stie, in instalatiile xenon se afla inalta tensiune (10 000 - 20 000 V), deci nu e de joaca. ideea e ca, ca sa ajung cu firele de la ballast la bec, am nevoie sa dau o gaura in capacul de proiector sa trec cu ele, dar din cauza ca mufele sunt maricele, gaura trebuie sa o dau destul de mare si nu as vrea. Intrebarea mea este: pot taia mufele, strecor firele(care sunt mult mai subtiri) printr-o gaurica data, apoi cu o mufa noua refac cablajul? am gasit pe aliexpress mufe, dar nu stiu cat de safe este avand in vedere ca este inalta tensiune Link spre comentariu
validae Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 (editat) Poţi tăia cablul şi după ce îl treci prin gaură, izolezi bine firele cu scoci şi acoperi zona izolată cu silicon transparent.Important e ca firele să nu fie tăiate toate exact în acelaşi loc, ci puţin decalat, cam cu un centimetru.Peste toate firele înnădite trebuie trecut la final un tub izolant care să le protejeze şi acel tub trebuie astupat cu silicon la capete să nu pătrundă apă. Editat Iunie 19, 2019 de validae Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 Cum arata conectorii (mufele)? Eventual se pot scoate contactele din conectori. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 Unele mufe sunt turnate peste cabluri, la altele se pot scoate firele, dar e mai dificil şi riscant să desfaci mufele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum