Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legaturi inalta tensiune

Vizitator Daniel Bucsa

Postări Recomandate

Vizitator Daniel Bucsa

Salutare baieti. Vreau sa fac o mica modificare la proiectoarele masinii, si anume sa pun bec xenon, dar de 3000k (cel galben), pe care oricum le folosesc extrem de rar. Le mai aprind cand sunt singur pe drum si ploua. Dupa cum se stie, in instalatiile xenon se afla inalta tensiune (10 000 - 20 000 V), deci nu e de joaca. ideea e ca, ca sa ajung cu firele de la ballast la bec, am nevoie sa dau o gaura in capacul de proiector sa trec cu ele, dar din cauza ca mufele sunt maricele, gaura trebuie sa o dau destul de mare si nu as vrea. Intrebarea mea este: pot taia mufele, strecor firele(care sunt mult mai subtiri) printr-o gaurica data, apoi cu o mufa noua refac cablajul? am gasit pe aliexpress mufe, dar nu stiu cat de safe este avand in vedere ca este inalta tensiune

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• franzm

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poţi tăia cablul şi după ce îl treci prin gaură, izolezi bine firele cu scoci şi acoperi zona izolată cu silicon transparent.Important e ca firele să nu fie tăiate toate exact în acelaşi loc, ci puţin decalat, cam cu un centimetru.Peste toate firele înnădite trebuie trecut la final un tub izolant care să le protejeze şi acel tub trebuie astupat cu silicon la capete  să nu pătrundă apă.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări