Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hota plina de grasime,defecta

-Atlas-

Postări Recomandate

Buna

Am o problema grava si urgenta.

Hota s-a defectat.Nu ar fi prea grav daca nu ar face pe nebuna.

Am demontat-o am gasit problema(motorul),l-am inlocuit si m-am gandit sa o curat de grasime.

Problema este ca grasimea nu vrea sa plece,am incercat cu sapun lichid(aveam in baie),detergent de vase

(cand am vazut ca cel din baie nu are efect).Nu pot sa curat hota.Filtrul l-am aruncat deja,era imbibat pana

la saturatie cu grasime.

Problema grava e ca nici pe maini nu pot sa ma spal.Totul e lipicios,m-am curatat cu servetele uscate si 

ma pregatesc sa ise in oras sa caut ceva.Nu prea stiu ce.

Va rog sa-mi dati o idee.

Multumesc

Spor

Alex

Link spre comentariu

Căutaţi diluant ,,Whitespirit,,.Sau alte tipuri de diluanţi, prin testare.Eu am folosit cu succes whitespirit la spălat motorul şi turbina hotei, dar sigur merg şi multe altele...dar de preferat unii mai ,,graşi,, nu ca acetona.

Editat de validae
Link spre comentariu

Buna

Sper sa gasesc,locuiesc in Dej si nu am decat magazine mici.

Motorul si turbina au fost inlocuite,doar carcasa si filtrul de carbune activ 

mai trebuie curatate.Filtrul de pasla(sau ce o fi) a fost inlocuit si el.

Nu pot sa schimb hota din cauza culorii.

Trebuie sa o repar.

Este asortata cu plita,cuptorul,mobila etc.Ma sinucide sotia daca nu se 

potriveste culoarea.Vorba aia,eu nu fac ce vreau.

Multumesc pentru idee.

Spor la toate.

Alex

Acum 2 minute, Spitfire a spus:

Cel mai mare dusman al grasimii e Cif-ul, sau alte solutii de curat grasimea.

2618251_hd_1.jpg

Buna

Nu merge,nu merg solutii uzuale,trebuie ceva mai puternic.

Link spre comentariu

Merge de n-are aer, dar trebuie sa dati jos tot ce e electric de pe hota, o bagati in cada de baie cu apa calda si cif, si o lasati cateva ore la inmuiat, apoi cu burete de vase frecata se face ca noua.

Link spre comentariu

Nu vă pierdeţi timpul cu detergenţi şi sodă, eu când am curăţat hota am încercat multe soluţii, fiindcă am avut cam orice la îndemână, dar cea mai rapidă a fost solventul whitespirit.Nu trebuie s-o laşi la înmuiat, doar o pensulă şi o tavă în care să cureţi componentele îmbâcsite.După aia laşi la aer liber câteva minute şi gata...

Link spre comentariu

Înainte de toate, faină aruncata acolo maxim 10 minute apoi și soluțiile de degresare se repeta de mai multe ori, asa am reușit sa curat sita din metal a hotei mele! 

Desi merg și niște tărâțe de psilium, sug multă apă, ideea e sa fie înmuiată în apa călduță suprafața apoi... 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Buna

Multumesc tuturor,am cumparat de toate.

Solutia Triumf e cea mai periculoasa,stiam de ea,dar nu voiam sa apelez la ea.

Vorba aia,necesita manusi,are pensula proprie...

Sper sa scap cu ceva mai "domestic".

Spor 

Alex

P.S.Tocmai au inceput tunete si traznete in zona.

Link spre comentariu

Gazolina ,pensula si ceva rabdare pentru inmuiere .

Se lasa in repaos 15-20 min apoi se pensuleaza .

Se lucreaza afara ,risc de explozie .

Benzina de extractie sau gazolina e acelasi lucru .

Este un produs condesat natural din gaze de sonda sau obtinut prin incalzirea gazelor si apoi condensat fortat .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 6 ore, maresaldeflota a spus:

Inainte de toate, faină aruncata acolo maxim 10 minute apoi și soluțiile de degresare se repeta de mai multe ori, asa am reușit sa curat sita din metal a hotei mele! 

Eu sitele din metal le bag in masina de spalat vase. Le scot ca noi dupa spalare. Cand o fi sa fac o curatenie la interiorul hotei, cred ca tot ceva solventi gen whitespirt o sa folosesc. Triumf mai foloseste nevasta-mea la aragaz, la cuptor, dar e pacatos tare, nu merge fara masuri de precautie.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Eu am folosit intai solvent pentru vopsea alchidica (curatarea grosiera cu laveta de bumbac inmuiata bine in solvent) si apoi axion (pentru curatare si ingienizare finala). E munca de sisif cu hotele astea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări