-Atlas- Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 Buna Am o problema grava si urgenta. Hota s-a defectat.Nu ar fi prea grav daca nu ar face pe nebuna. Am demontat-o am gasit problema(motorul),l-am inlocuit si m-am gandit sa o curat de grasime. Problema este ca grasimea nu vrea sa plece,am incercat cu sapun lichid(aveam in baie),detergent de vase (cand am vazut ca cel din baie nu are efect).Nu pot sa curat hota.Filtrul l-am aruncat deja,era imbibat pana la saturatie cu grasime. Problema grava e ca nici pe maini nu pot sa ma spal.Totul e lipicios,m-am curatat cu servetele uscate si ma pregatesc sa ise in oras sa caut ceva.Nu prea stiu ce. Va rog sa-mi dati o idee. Multumesc Spor Alex Link spre comentariu
validae Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 (editat) Căutaţi diluant ,,Whitespirit,,.Sau alte tipuri de diluanţi, prin testare.Eu am folosit cu succes whitespirit la spălat motorul şi turbina hotei, dar sigur merg şi multe altele...dar de preferat unii mai ,,graşi,, nu ca acetona. Editat Iunie 17, 2019 de validae Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 Cel mai mare dusman al grasimii e Cif-ul, sau alte solutii de curat grasimea. 1 Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iunie 17, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2019 Buna Sper sa gasesc,locuiesc in Dej si nu am decat magazine mici. Motorul si turbina au fost inlocuite,doar carcasa si filtrul de carbune activ mai trebuie curatate.Filtrul de pasla(sau ce o fi) a fost inlocuit si el. Nu pot sa schimb hota din cauza culorii. Trebuie sa o repar. Este asortata cu plita,cuptorul,mobila etc.Ma sinucide sotia daca nu se potriveste culoarea.Vorba aia,eu nu fac ce vreau. Multumesc pentru idee. Spor la toate. Alex Acum 2 minute, Spitfire a spus: Cel mai mare dusman al grasimii e Cif-ul, sau alte solutii de curat grasimea. Buna Nu merge,nu merg solutii uzuale,trebuie ceva mai puternic. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 Merge de n-are aer, dar trebuie sa dati jos tot ce e electric de pe hota, o bagati in cada de baie cu apa calda si cif, si o lasati cateva ore la inmuiat, apoi cu burete de vase frecata se face ca noua. 2 Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 Solutia Triumf curata cel mai bine dar ATENTIE este cu soda caustica si arde miinile, trebuie manusi. Eu numai cu solutie de acest fel curat hota. 2 Link spre comentariu
validae Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 Nu vă pierdeţi timpul cu detergenţi şi sodă, eu când am curăţat hota am încercat multe soluţii, fiindcă am avut cam orice la îndemână, dar cea mai rapidă a fost solventul whitespirit.Nu trebuie s-o laşi la înmuiat, doar o pensulă şi o tavă în care să cureţi componentele îmbâcsite.După aia laşi la aer liber câteva minute şi gata... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 (editat) Înainte de toate, faină aruncata acolo maxim 10 minute apoi și soluțiile de degresare se repeta de mai multe ori, asa am reușit sa curat sita din metal a hotei mele! Desi merg și niște tărâțe de psilium, sug multă apă, ideea e sa fie înmuiată în apa călduță suprafața apoi... Editat Iunie 17, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iunie 17, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2019 Buna Multumesc tuturor,am cumparat de toate. Solutia Triumf e cea mai periculoasa,stiam de ea,dar nu voiam sa apelez la ea. Vorba aia,necesita manusi,are pensula proprie... Sper sa scap cu ceva mai "domestic". Spor Alex P.S.Tocmai au inceput tunete si traznete in zona. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 (editat) Gazolina ,pensula si ceva rabdare pentru inmuiere . Se lasa in repaos 15-20 min apoi se pensuleaza . Se lucreaza afara ,risc de explozie . Benzina de extractie sau gazolina e acelasi lucru . Este un produs condesat natural din gaze de sonda sau obtinut prin incalzirea gazelor si apoi condensat fortat . Editat Iunie 17, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 Eu n-am patit nimic la miini desi am utilizat-o de multe ori chiar si fara manusi. Link spre comentariu
valivoi Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 A nu se aplica pe elemente din aluminiu. Oricat ar fi grasimea de veche arsa si intarita o dizolva. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 Dacă trebuie evitat contactul cu aluminiul atunci este tot pe baza de soda caustica (NaOH) și în acest caz sigur rezolva. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 (editat) Acum 6 ore, maresaldeflota a spus: Inainte de toate, faină aruncata acolo maxim 10 minute apoi și soluțiile de degresare se repeta de mai multe ori, asa am reușit sa curat sita din metal a hotei mele! Eu sitele din metal le bag in masina de spalat vase. Le scot ca noi dupa spalare. Cand o fi sa fac o curatenie la interiorul hotei, cred ca tot ceva solventi gen whitespirt o sa folosesc. Triumf mai foloseste nevasta-mea la aragaz, la cuptor, dar e pacatos tare, nu merge fara masuri de precautie. Editat Iunie 17, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 18, 2019 Partajează Postat Iunie 18, 2019 Eu am folosit intai solvent pentru vopsea alchidica (curatarea grosiera cu laveta de bumbac inmuiata bine in solvent) si apoi axion (pentru curatare si ingienizare finala). E munca de sisif cu hotele astea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum