Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cerinte de angajare la o revista romaneasca post Redactor

Postări Recomandate

Urăsc specimenele umane  care încearcă să te mobilizeze pentru acțiuni Moka ,  de genul celor  supercomerciale de genul   zzz.com

În decursul vieții , am trecut și prin așa ceva.

Nu , mulțumesc .

Nu mai halesc munca benevolă , în speranța ca xyz va face pluă mare și eu voi fi miezul de la ceapă .

Link spre comentariu

Macar de exercitiu spiritual chiar merita mers la astfel de interviuri. Evident, daca nici nu ai vreun interes de angajare... are sa fie o experienta cel putin hazlie.

Am fost la astfel de interviu unde se cerea sa fii superman total. Eram angajat, nu cautam alt loc de munca. M-a agatat un headhunter pe Linkedin. 

Era in domeniul meu, chiar interesant. Instalau turbine pe fundul fluviilor ca sa produca electricitate. 

Am mers la interviu, expus ce stiu sa fac, etc. Apoi au inceput intrebarile: stii asta, faci asta? Le-am zis ce stiu si ce fac. Apoi ce stiu dar nu fac. Si apoi le-am zis clar: 《Ce vreti voi sunt 2 meserii distincte, dar conexe. Si in cariera mea de XX ani nu am intalnit inca o persoana care sa faca la timp plin - si in acelasi timp - ambele meserii pe care le cautati voi. 》

In fine, am plecat acasa.

M-a sunat headhunter-ul (era o ea) sa ma invite la un alt interviu cu VP-ul companiei.

I-am zis ca nu ma intereseaza acea companie, si nici jobul. Nu pot lucra pentru o companie care isi decide necesarul de resurse umane in urma unei conversatii cu un candidat. Era clar ca intelesesera ca "perla rara" de o cautau nu exista, ci ca eu puteam doar indeplini o parte din ceea ce aveau nevoie. Ce ma astepta pe mine acolo, cine stie?!

Iar bomba de i-am lansat-o la sfarsit a fost: 《Eu nu pot lucra pentru seful departamentului de inginerie dupa ce am vazut cat de putin intelegea din ceea ce ii explicam eu. In caz de controversa tehnica el de partea cui era daca nu intelegea problema?》.

E adevarat, nu aveam nimic de pierdut. Eram relaxat si puteam spune adevarul intreg. Nu e mereu cazul insa. Dar e bine sa nu te lasi incalecat cu sarcini de munca unde e nevoie de mai multi care sa faca acea munca.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, hpavictor a spus:

Nu mai halesc munca benevolă , în speranța ca xyz va face pluă mare și eu voi fi miezul de la ceapă .

Buna

Nici mie nu-mi prea place "volunariatul".

Cu toate astea am ajutat o asociatie nonprofit de cateva ori.Sofer,tamplar,salahor,ce a fost nevoie.

Cunosteam persoanele implicate.Anul trecut asociatia a ajutat o familie cu cca 20000 lei.

Respectiva familie are 2 copii,unul cu autism si celalalt cu cancer.Nu mai poti zice nimic.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări