Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cerinte de angajare la o revista romaneasca post Redactor


Postări Recomandate

  • Administratori
Citat

• Minimum doi ani de experienta in online si print;
• Experienta de editare si redactare de articole atat pentru online cat si pentru print;
• Sa folosesti cu usurinta instrumentele online de documentare si informare (Google, Twitter, Facebook, Instagram);
• Cunostinte SEO
• Experienta in realizarea interviurilor;
• O lista de contacte considerabila: vedete, PR vedete, persoane publice, femei de cariera, persoane de contact din ONG-uri, activiste;
• Spirit de analiza si selectie a informatiilor relevante;
• Abilitati excelente de comunicare verbala si scrisa, nu doar in limba romana, ci si in engleza;
• Absolvirea unei facultati cu profil umanist jurnalism/comunicare/Litere/Psihologie/ Filosofie;

 

 

Astia dupa cate vad vor sa aiba "omul universal" care probabil sa lucreze si pe un salar minim...

 

Ce dracu legatura are cunostinte SEO cu Experienta in realizarea interviurilor de exemplu

 

Sau Experienta de editare si redactare de articole atat pentru online cat si pentru print; cu O lista de contacte considerabila: vedete, PR vedete, persoane publice, femei de cariera, persoane de contact din ONG-uri, activiste;  :nas:

 

 

Link spre comentariu

Nu-i de mirare,putem vedea anunturi de angajare pentru electronisti unde astia cer cunostinte de mecanica,hidraulica,pneumatica si alte asemenea .

Intrebati la telefon daca lacatusului sau strungarului ii cer cunostinte de electronica se dau din colt in colt spunand ca aia nu sunt asa destepti.

Desigur ca nu gasesc fraieri si asa se tot plang de piata muncii.

Link spre comentariu

Incepe sa se repete anomalia din anii 2000 , cand trebuia sa ai minim o facultate ca sa te angajezi la butic . Atunci era exces de oferte , acum de cereri . In lipsa de aplicanti , se cauta persoane care sa fie  polivalente , de parca  sunt granitele inchise ... Romania exporta forta de munca , de la necalificati la specialisti adevarati . Multe anunturi de angajare sunt cel putin nastrusnice . De exemplu pentru un post se accepta electronist /electrician/mecatronist ... , iar la cerinte sunt cerute competente pentru 7/8 posturi , unele total diferite de domeniul profesional al potentialului candidat . Anunturile nu costa , nici macar speranta zadarnica sa puna cineva botu' ... la oferta salariului de 400 euro pentru munca de 5000 .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Apropo de ce zice gauss, stiu pe cineneva care la angajare a susținut 3 interviuri, a muncit omu' 5-6 luni după ce el făcea aproape toată munca, și a fost scos pe ușa din dos din cauza ca patronu a angajat pe pile pe cineva, asa ca nu a avut de ales! 

Link spre comentariu
Chiar acum, doru3160 a spus:

Posturile pt pile nu se scot la mezat. Pe piata sunt scoase doar posturile pt sclavi.

Posibil, asa e și la stat în sistemul de învățământ, dar în cazul de mai sus a întrat pila! 

Link spre comentariu

Eu n-as face diferenta intre sisteme...privat sau de stat. Diferenta o fac oamenii, si cei de la privat nu sunt cu doua perechi. Diferenta este ca cei de la stat, o fac intr-o parohie care nu le apartine, in felul asta cei din privat au o scuza. Pe plantatia lor, angajeaza pe cine vor.

Link spre comentariu

Si se va accentua . Mai sunt si cauze subiective , mentalitatea celor care presteaza pe bani s - a schimbat . Fenomenul predominant e mobilitatea ... sub 30 % raman mai mult de 1 an intr - un post . Mai ales cei la inceputul carierei , care nu au constrangeri majore - familie , rate , copii etc . Mai longevivi sant sefii . Desi cei care au prins spilu' sant ofertati permanent de concurenta din bransa . Cu dublu scop ... , de a optimiza activitatea proprie , si a dezorganiza concurenta . Aici vorbim de alte scoruri ... potrivit retetei multinationalelor . Platesti 10 angajati mai putin cu 2-300 euro , din banii stransi ( furati ) fara efort dai 500 sefului , sa fie mai jigodie decat poate , azi mai mult decat ieri , si maine mai mult ca azi ... , restul de 2000 - 2500 intra la economii si performanta managerului . Nici afara nu e altfel , numai ca toata constructia e cu 500 - 1000 euro in sus . De unde si exodul ... Ma rog , e un pic simplist scenariul , dar e baza a ce se intampla . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

De multe ori angajatul nou știe mai mult și nu e acceptat din cauza ca unor le este frica sa nu le fie luat locul și chiar dacă e angajat unu mai bun e mâncat de cine știe cine..., 

Link spre comentariu

La HR ( cel putin in Romania ) sant numai proaste , curve si idioti , cu specializari incerte si mai ales deloc . Ti - e sila sa comunici cu ei , aferati , fitzosi etc . De fapt niste papagali inutili . Discutiile legate de angajare trebuie sa aiba loc cu viitorii ( posibili ) sefi directi , si formalitatile consfintite de inspectorul de personal . Restul sant aiureli corporatiste , bani aruncati .

Editat de gauss
Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări