franzm Postat Iunie 18, 2019 Partajează Postat Iunie 18, 2019 (editat) Pe vremea aia, 50 lei aveau ceva valoare. Îmi aduc aminte ca axurile rupte erau la ordinea zilei si unii le purtau ca rezerva în tăşcuţa cu scule (aia ce semana cu un portpistol). Bunicu avea câte unul de fiecare fel plus câteva spiţe ascunse în ţeava de la şa. Va mai amintiti de soneriile antrenate de roata? Erau unele de fabrica, puse pe fata, antrenate de suprafata de rulare a cauciucului si altele fabricate artizanal, actionate de spite. Si daca tot depanam amintiri, va mai aduceti amite de ciclistii nostri? https://www.ciclism.ro/forums/topic/1255-vremuri-mai-vechi-si-mai-noi-mari-ciclisti-ai-romaniei/ https://sportprofit.ro/punte-peste-timp-edi-grosu-din-turul-italiei-la-cupa-otopeni/ https://www.ciclism.ro/2009/03/13/romania-in-turul-italiei-pentru-amatori-1986/ https://www.ciclism.ro/2009/02/26/cu-mircea-romașcanu-pe-ploaie-ger-și-vant/ Stateam pe aceeasi strada, la numai câteva case de bunica lui Ionel Gancea. Venea în vacante la tara, cu bicicleta dupa el. Crapam de invidie. Editat Iunie 18, 2019 de franzm 1 Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 18, 2019 Partajează Postat Iunie 18, 2019 Nu prea cred . Erau așa de răspândite și de ieftine , încât nu cred că erau de import din zona capitalistă . Puteau fi cehești sau redegiste , românii prea nu cumpărau biciclete fabricate in bozsgoria sau aiurea . Dacă existau suspiciuni că bicicleta cu pricina era fabricată în @boszgoria , nimeni nu cumpăra un cap de ață , ca să se știe cât de mare e iubirea intre popoarele frățești . Existau recomandări făcute de Tungsram ca să se scrie pe lămpile radio vândute in Transilvania doar marca olandeză PHILIPS , deoarece românii din Transilvania nu haleau boszgorisme sub nicio formă , aviz scamatorilor online .... anal-fabeți din prezent . Fix aceeași firmă care provoacă vomă românilor , alaturi de denumirile semioficiale de genul ABB AMRO și ING , știți voi , cei aflați sub cămătăria încă legalizată . #uie_holenderilor Link spre comentariu
George Postat Iunie 18, 2019 Partajează Postat Iunie 18, 2019 Acum 4 ore, Ion_Bumbu a spus: Am avut eu Tohan, prima generatie...... Era modelul Victoria? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 (editat) Acum 9 ore, hpavictor a spus: Nu prea cred . Erau așa de răspândite și de ieftine , încât nu cred că erau de import din zona capitalistă . Puteau fi cehești sau redegiste , românii prea nu cumpărau biciclete fabricate in bozsgoria sau aiurea . ........................................................ Ieftine pe dracu! Pe linga ca erau destul de scumpe(pentru romanul de rind) mai erau si proaste. Romanul cumpara ce era mai ieftin,ca nu-i dadea voie buzunaru', sa cumpere marfa de calitate. Bicicletele UKRAINA erau bune(ca orice lucru fabricat in fosta URSS) dar si scumpe. De aceea marea majoritate a romanilor(care-si permiteau) isi cumparau biciclete romanesti, ieftine si proaste,nu ca nu si-ar fi cumparat marfa de calitate,daca ar fi avut posibilitati financiare! Am avut niste colegi de liceu, care si-au cumparat cursiere din Cehoslovacia. Asta era pe la inceputul anilor '70. Spuneau ca n-au fost foarte ieftine ,in schimb erau zdravene,fiabile, si usoare pe deasupra. Colegii faceau ciclism de performanta! Editat Iunie 19, 2019 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 Exista o cursiera Diamant , cand eram eu adolescent . " Mergea " singura ... 1 Link spre comentariu
ctepeo Postat Iunie 19, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2019 Dra cu cât erai mai scumpe alea de import... 500-1.000 Lei? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 Mda , eu in '75 am primit o semicursiera sovietica , se numea Sputnic ... nu era scumpa , dar nici ieftina . 2 Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 Cererea , oferta si interesul au facut intotdeauna legea in achizitia de bunuri . Legala , oficiala , sau mai putin ... Obiecte ( si servicii ... , nu alea cu cifre ) sant valoroase si cautate pentru unii , altii le ignora . Asta in ipoteza ca au auzit de ele ... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 (editat) Acum 1 oră, gauss a spus: Exista o cursiera Diamant , cand eram eu adolescent . " Mergea " singura ... Era pe pilot automat? Sper ca stii de gluma! In apartamentul din Bistrita, inca mai am un Tohan pentru barbati. Cu prima ocazie (cind o sa merg in Bistria) o sa o aduc acasa, in Bucovăț. Mie dor sa circul cu bicicleta. De acasa si pina la gradina am circa 1km. Nu merita sa merg cu masina pina acolo! In plus o sa fac si miscare. Sigur cauciucurile sint coapte de atita stat! Trebuie sa-i fac o revizie generala(gresari) si apoi .......pedale! Am cumparat, in urma cu citiva ani, din piata din Pîncota, un dinam cu far nemțesc,pe care o sa-l montez in locul celui romînesc ,care dadea o lumina cît o lumînare . L.E! Inainte de fi incorporat, l-am indrituit (insarcinat) pe tata sa-mi vinda semicursiera SPUTNIC. Tata a vindut bicicleta,unui consatean, la un pret mai mare, decit pretul cu care am cumparat-o! Editat Iunie 19, 2019 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 (editat) Nu ... , desi comportamentul ar fi putut induce o asemenea perceptie . Era vorba de faptul ca era extrem de usoara , si trenul de rulare de calitate , fortele rezistente si frecarile aproape inexistente , efortul pentru a te deplasa cu ajutorul ei era minim . De unde si asertiunea mea , pacat ca nu am dezvoltat - o . https://www.freerider.ro/mag/diamant-bicicletele-aproape-la-fel-de-vechi-ca-germania-insasi-75174.html Editat Iunie 19, 2019 de gauss Link spre comentariu
-Atlas- Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 Buna Acum 12 minute, gauss a spus: Exista o cursiera Diamant , cand eram eu adolescent . " Mergea " singura ... Si eu aveam o bicicleta care mergea "singura". Problema este ca mergeam la plimbare cu o catelusa ciobanesc german. Ma tragea cu bicicleta pe panta in sus Din pacate in noiembrie anul trecut a "raposat".Avea 17,5 ani. Era inteligenta "foc",cand facea cate o boacănă venea târâs spre mine. Stiam deja ca a facut ceva. Suficient offtopic. Spor Alex 4 Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 Si eu ( tot off - topic ) . De multe ori , animalele din jurul nostru ne ofera motive de gandire . Sau asa ar trebui . Ma rog , cel putin in comparatie cu unii dintre semeni , candidati eligibili ( formalitate ) pentru regnul animal ... , mai de la baza ( valorica ) . 2 Link spre comentariu
ctepeo Postat Iunie 19, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2019 Deci am ţinut minte corect că "Diamant" sunt (Est)-Germane. Acum mulţi (peste 12) ani am vrut să cumpăr una, m-am dus la nenea ăla, dar ghici ce, nu era asamblată şi dorea s-o vândă aşa, pe neprobate. Fireşte că nu am cumpărat-o. Mda, în articolul ăla "le luăm de bune". A lua de bun cred că înseamnă cu totul altceva. "Le luăm ca şi fiind ceva banal/normal" ar putea fi un început de traducere mai corect a lui "we take for granted" 1 Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 (editat) Bicicletele se aduceau din RDG cu greutate , de cei care lucrau acolo , se duceau pentru utilaje si specializari , formatii artistice , festivaluri sau cu alte treburi ( mai ales ) . Excursiile nu procurau destui bani , sumele schimbate legal in marci DDR erau insuficiente pentru o asemenea achizitie . De regula banii erau convertiti in produse vandabile in Romania cu efect maxim , gen aparate foto rusesti ( erau mult mai ieftine ca in tara - mama ) , foehn - uri , rasnite , roboti de bucatarie , fierbatoare , si altele . Bicicletele nu " produceau ", erau mari si vizibile la iesirea din tara etc . Editat Iunie 19, 2019 de gauss Link spre comentariu
ctepeo Postat Iunie 19, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2019 Dar nu fost importate şi oficial? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum