Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lumina reziduala pe bec cu leduri

Postări Recomandate

Și un Logan e mai ieftin decit un Mercedes (sau alege tu ce marca vrei) și cu toate astea mașinile alea sint cumpărate pe rupte. 

Oare chiar asa de prosti sint oamenii ?!? 

Faci economie la prețul becurilor și apoi bagi de sute de ori mai mulți bani în tratamente pt a-ți recupera măcar o parte din vedere. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Eu nu am zis ca sunt preferabile cele mai ieftine, ci ca e aberant sa dai o gramada de bani pe niste ,,becoleduri,, de firma, care sunt niste compromisuri din start.Eu prefer tuburile CFL sau pe cele cu leduri, nu sunt adeptul ,,candelabrelor,, cu becoleduri ieftine si inghesuite fara ventilatie.Mi-am costruit si ceva corpuri de iluminat, net superioare ca fiabilitate, despre CRI nu pot sa zic nimic, fiindca nu am posibilitatea sa analizez spectrul emis, dar dau o lumina care nu deranjeaza....

Link spre comentariu

A devenit interesantă discuția...

Daca tot vorbiți de spectru , un anumit spectru este bun / sănătos pentru “ toți ochii “ sau variază de la un individ la altul . Ce spectru considerați ca-i optim ? Cum sunt marcate ledurile ( nu becurile ) in funcție de spectru ? Când cumperi unde , la ce trebuie sa te uiți ?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Apoi, sa dai 60-80 Lei pe un ,,becoled,, de firma....e cam aberant

Asa e, dar si-au mai revenit cu preturile...am luat cu 40 lei, ca sa nu spun 39,99, niste becuri led dimabile, cu 5 ani garantie. Zic eu, e convenabil. Pana la astea, am mers cu niste baghete modificate pt alimentare direct la retea, dimabile binenteles, cumparate de pe forum acum ceva ani, si amplasate in locuri mai putin pretentioase in ce priveste lumina.  Erau cu lumina alb rece, si nu prea dadeau bine in incaperi locuite, dar pe hol, debara, bai au fost perfecte. In rest am mers cu fel de fel, in dorinta de a gasi ceva care sa fie bun pt ochi. Abia acum cateva luni am renuntat la ele, chiar daca erau functionale inca.O sa vad ce utilizare le voi da, pt ca am schimbat in toata casa becuri cu 5 ani garantie, de 12W, 1521 lumeni, si 4000k. Pana acum sunt cel mai apropiate ca lumina data, de cele cu filament. Ma saturasem sa tot incerc diverse firme, care mai de care, cu preturi si mai mari si mai mici, dar proaste si mai ales, fara nici o garantie.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 8 ore, Bird a spus:

A devenit interesantă discuția...

Daca tot vorbiți de spectru , un anumit spectru este bun / sănătos pentru “ toți ochii “ sau variază de la un individ la altul . Ce spectru considerați ca-i optim ? Cum sunt marcate ledurile ( nu becurile ) in funcție de spectru ? Când cumperi unde , la ce trebuie sa te uiți ?

CRI>95 și R9>90

Temperatura culoare dupa preferințe. Eu prefer 4000K.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna ziua, am o problema similara cu niste corpuri de iluminat cu led, respectiv cu becuri led. Am cumparat un apartament recent construit unde am montat intrerupatoare axiale cu led de la btcino. Pe unele lustre am lumina reziduala (o aplica cu led incorporat, una cu bec led dulie e27, una cu leduri G9) iar o lustra cu circuit banda led integrat palpaie intermitent (alta exact la fe montata in alt loc nu palpaie). Am citit solutia data de validae si voiam sa intreb daca este obligatoriu ca acel condensator sa fie nepolarizat?

Link spre comentariu
Acum 11 minute, PIF a spus:

Buna ziua, am o problema similara cu niste corpuri de iluminat cu led, respectiv cu becuri led. Am cumparat un apartament recent construit unde am montat intrerupatoare axiale cu led de la btcino. Pe unele lustre am lumina reziduala (o aplica cu led incorporat, una cu bec led dulie e27, una cu leduri G9) iar o lustra cu circuit banda led integrat palpaie intermitent (alta exact la fe montata in alt loc nu palpaie). Am citit solutia data de validae si voiam sa intreb daca este obligatoriu ca acel condensator sa fie nepolarizat?

La priza este curent continu sau alternativ?

Condesatorii polarizati se folosesc la curent continu (plusul la plus si minusul la minus) iar cei nepolarizati la curent alternativ, asta asa ca o explicatie pe genunchi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări