doru3160 Postat Iunie 14, 2019 Partajează Postat Iunie 14, 2019 (editat) Salutare, caut o carte tehnica pt o jucarie sovietica pe care scrie fix asa: цветоанализатор аца 033. E functionala, atat cat am reusit sa intuiesc din comenzile externe, insa as dori ceva caracteristici tehnice.Am gugalit pe la rusi, insa nici la ei nu abunda informatiile despre acest model. Editat Iunie 14, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 14, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2019 (editat) Da, numai sa-l asamblez la loc.Nu mergea un canal si am gasit un piciorus la o fotodioda ruginit si rupt.Probabil vine din vremea cand se folosea fier la terminale.Se mai intalnea treaba asta si pe la EFT-uri.L-am inlocuit cu un firisor/lita din Cu, a ramas un ciot de 0,5mm de care am putut sa ma agat.Acum merg toate trei canalele. Uite o poza de a vanzatorului, alte amanunte dupa amiaza. Sunt sigur ca ai documentatia ceruta, doar nu stiai cum arata aparatul. Editat Iunie 14, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 14, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2019 Aici am incarcat cateva poze din interior. https://postimg.cc/gallery/16obhaawq/ Am spus, de schema nu as avea neaparat nevoie, deocamdata e functional si la nevoie cred ca nu e chiar greu de relevat dupa cablaj. Eram curios de caracteristici tehnice si performante prescrise de fabricant. Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 24, 2019 Partajează Postat Iulie 24, 2019 Probabil ca se folosea in laboratoarele foto color (pe film negativ si hartie) pentru reglarea filtrelor de corectie a culorilor. N-ar mai fi de actualitate, ca nu se mai lucreaza asa. Se recupereaza cutia si cele cateva piese si se face altceva cu ele. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 24, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2019 In mod sigur asta a fost utilizarea...nu e greu de gasit pe net. Aveti cumva si ceva caracteristici tehnice? Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 24, 2019 Partajează Postat Iulie 24, 2019 Nu am, dar sa nu va imaginati ca ar fi o scula grozava. Am avut la serviciu (fac. de fizica) niste colorimetre profesionale, cu seturi de filtre optice (din sticla colorata, dar si interferentiale - unele) si cu afisaj digital (patru tuburi Nixie). Au fost comandate degeaba, ca s-au casat nepipaite. Am convins tehnicianul sa-mi dea unul (doar electronica, fara setul de filtre), dupa casare. Il tin pentru piese, mai ales pentru transformator. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 24, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2019 Bine, cand o sa am nevoie de pareri va caut. Acum caut doar ceva documentatie. Link spre comentariu
norad Postat Iulie 24, 2019 Partajează Postat Iulie 24, 2019 (editat) Va salut, Acum ceva vreme, avea la vanzare, ceva similar utilizatorul "anunt-dv". Am vrut sa cumpar scula fiindca am crezut ca e un spectrometru (sau sa-l transform in asa ceva). Atunci, am cautat si eu documentatia (cu yandex) si am gasit undeva ca ar avea acelasi principiu de functionare cu o scula ceheasca Meosix Color. Acum nu mai gasesc unde anume era mentionat. Era un forum sau blog, nu mai tin minte. Ma rog, la adresa www.meoptahistory.com, sectiunea Download gasiti manualul pentru Meosix Color. Sper sa fie de folos. Editat Iulie 24, 2019 de norad Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 24, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2019 (editat) Mulțumesc. De la el e jucăria. A fost ca de obicei, ieftina, și n-am rezistat tentației. Ca piese nu e cine știe ce, dar nici cu de 10 ori prețul nu m-aș apuca sa construiesc asa ceva și să-i mai fac și cutie... O sa mai caut. Editat Iulie 24, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 25, 2019 Partajează Postat Iulie 25, 2019 Aparatul rusesc contine practic trei Meosix într-o singura carcasa. Plus filtre pentru cele trei fotodiode. Amanunte despre analizoarele de culoare foto se gasesc în revistele tehnico-aplicative din anii '70-'80 (inclusiv Tehnium). Aparatul rusesc e din anii ) '90. Informatii s-ar putea sa gasiti în revistele rusesti dar cautarea este anevoioasa. Am descarcat un index al revistei Radio si o sa caut prin el. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 25, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2019 Multumesc. Cred ca e prea mare efortul. Am postat in ideea ca cineva are documentatia sau stie de unde s-o ia. Altfel, stiu ca e anevoios de cautat intr-o colectie de reviste...e mult timp pierdut. Am mai rasfoit colectia Tehnium, ca pe asta o am cam completa, si stiu cum e cand cauti ceva.Mi-am facut un opis cu scheme de aparate de radio si alte cateva teme, pt ca asta cautam cel mai des, si acum imi e usor sa scot revista si s-o consult, dar in materie de optica n-am avut nevoi prea mari si ar trebui sa iau sute de reviste din nou la mana. Ceva din revista Radio mai am si eu salvate, dar din ce-am vazut, n-am avut noroc sa fie si asa ceva. M-ar fi interesat caracteristicile filtrelor in mod special. Link spre comentariu
norad Postat Iulie 25, 2019 Partajează Postat Iulie 25, 2019 Ce model sunt fotorezistorii ? фр-??? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 25, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2019 Nu mi-am notat, dar se poate afla, mai demontez odata. Link spre comentariu
norad Postat Iulie 25, 2019 Partajează Postat Iulie 25, 2019 Daca fotorezistorii sunt diferiti, putem sa restrangem caracteristicile spectrale ale filtrelor din raspunsul fotorrezistorilor in domeniul VIS. Daca sunt la fel, atunci trebuie comparat (orientativ) culoarea filtrului cu imaginile de pe net ale filtrelor optice produse de rusi. O lista cu filtrele sunt in standardul rusesc ГОСТ 9411-91. Are la bibliografie si alte standarde mai vechi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 25, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2019 Dupa ce am vazut ce gingase sunt piciorusele, n-am vrut sa fortez nota si sa-i scot pe toti din montura. Fizic cel putin par la fel. Intra putin presati in montura lor si trebuie grija mare la demontat, ca sa mai am ce monta la loc. Daca nu e neaparat necesar, o sa evit scoaterea lor de acolo pt citire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum