vergil Postat Iunie 14, 2019 Partajează Postat Iunie 14, 2019 Acest ci operatinal , poate avea ceva inlocuitor ? Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 14, 2019 Partajează Postat Iunie 14, 2019 Nu există după știința mea un echivalent direct dar, în funcție de aplicație, se pot găsi cu siguranță înlocuitori. Dar de ce cauți înlocuitori ? Se găsesc ușor. Link spre comentariu
vergil Postat Iunie 14, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2019 (editat) Ma gandeam că poate am ceva prin cele adunate de o viață . Vreau sa fac detectorul din atasament . Pina la urma o sa-l comand , pe undeva . Multumesc . Editat Iunie 14, 2019 de vergil Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 14, 2019 Partajează Postat Iunie 14, 2019 (editat) Ar trebui să meargă cu CA3130,CA3140,ICL7612,LMC6041 sau orice alt operațional cu impedanță mare de intrare ( JFET sau CMOS ) și care să includă masa (GND) în domeniul de mod comun de intrare. Nu se va conecta pinul 8 ( va rămâne în aer ). PS Dacă nu găsești convenabil ( comandă minimă, transport prea scump, etc ) aș putea să-ți trimit cu Poșta Română o bucată de TLC271IP săptămâna viitoare (cred că mai am, o să verific ). Editat Iunie 14, 2019 de UDAR Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 14, 2019 Partajează Postat Iunie 14, 2019 (editat) Schema pare de la detectorul de fire sub tencuiala din revista ConexClub. Nu am incercat alte AO-uri dar mai mult ca sigur poți pune altceva, eram tentat sa pun ceva cu JFET pe intrare. In cazul meu, deși am pus AO-ul respectiv si cablajul era identic cu cel din revista, nu a funcționat pentru identificarea firelor sub beton. Găsea sub rigips / lemn dar pe perete de beton cu armatura nimic, daca măream sensibilitatea îmi dădea că peretele e plin de cabluri. Sensibilitatea lui era puțin mai buna față de actualele creioanele de tensiune fara contact (NVC). Editat Iunie 17, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
vergil Postat Iunie 14, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2019 (editat) Multumesc @UDAR . Acum sa vedem . Am in vedere . Nici eu nu ma grabesc . Acum 3 ore, Stefan. a spus: Schema pare de la detectorul de fire sub tencuiala din revista ConexClub. Nu am incercat alte AO-uri dar mai mult ca sigur poți pune altceva, eram tentat sa pun ceva cu JFET pe intrare. In cazul meu, deși am pus AO-ul respectiv si cablajul era identic cu cel din revista, nu a funcționat pentru identificarea firelor sub beton. Găsea sub rigips / lemn dar pe perete de beton cu armatura nimic, daca măream sensibilitatea îmi dădea că peretele e plin de cabluri Da , de acolo este . I sa facut multa reclama pe alt forum si m-am gandit ca o fi bun de ceva . Da , na , @Stefan , m-ai dezamagit . As incerca altceva , dar care sa fi fost testat . Pina la urma ai lasat-o baltă ? As dori sa fac asta ptr ca zilele astea a trebuit sa caut dozele in perete , intrun apartament , unde un zugrav destept , a astupat toate dozele de distributie . Cine stie , daca mai e nevoie . Editat Iunie 14, 2019 de vergil Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 14, 2019 Partajează Postat Iunie 14, 2019 (editat) Nu a fost intenția mea sa te dezamăgesc, doar am povestit ce am pățit. Pentru doze e bun deoarece acolo ai capac de plastic și firele oricum sunt "la suprafață". Am mai incercat un montaj cu 3 tranzistori (tot cu antena pe cablaj) dar nici ăla nuca dovedit peretele buclucaș și până la urmă am renunțat. Probabil în alte cazuri erau utile. Eu zic că merită să-l încerci daca e vorba doze astupate cu glet / tencuiala. L.e: Nu mai știu pe unde am detectorul cu TLC și ăla cu tranzistoare dar sigur le mai am. Poate reușesc să dau de ele zilele acestea. Editat Iunie 14, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 17, 2019 Partajează Postat Iunie 17, 2019 La 14.06.2019 la 13:20, UDAR a spus: PS Dacă nu găsești convenabil ( comandă minimă, transport prea scump, etc ) aș putea să-ți trimit cu Poșta Română o bucată de TLC271IP săptămâna viitoare (cred că mai am, o să verific ). Am verificat , am. Dacă mai ești interesat mă contactezi pe privat . Te costă doar transportul. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 27, 2019 Partajează Postat Iunie 27, 2019 @vergil până la urmă ai mai construit detectorul? Astazi, căutat altceva, am reușit să găsesc montajul facut cu niste ani in urmă. Link spre comentariu
vergil Postat Iunie 28, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2019 Si cum functioneaza , in sensul descoperirii cablurilor in perete , doze etc ? Daca e cat de cat bun o sa-l fac , eu voiam o confirmare la ce a mai facut altcineva . Link spre comentariu
dan_b11 Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Si eu l-am facut. Pentru doze zic eu ca e ok. Pentru fire(mai ales prin beton) nu e garantat 100%. Eu l-am testat pe trasee cunoscute(prin bca si ingropate la vreo 2 cm adancime) si e cat de cat ok(sa nu va asteptati la precizie de mm). Tot am vrut sa incerc cu alte tipuri de antene(gen niste bobine din sarma) dar nu mi-am facut timp. Daca aveti vreo idee cu ce tip de bobina ar merge mai bine as putea sa incerc. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 @vergil cel din poza e fix detectorul cu TLC271. Am spus mai sus cu funcționează, nu mai reamintesc. Daca îți place să construiești eu zic să-l faci. Pentru doze sigur te ajuta și probabil în multe alte cazuri. @dan_b11 in BCA sincer nu am incercat, nu am avut unde. Link spre comentariu
vergil Postat Iunie 28, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2019 Am sa-l fac domnu Stefan . Ma ocup . O sa revin cu rezultate . @dan_b11 din cate se vede acesta cu TLC are o antena din placa PCB . Daca gasiti alta varianta de antena , bine ar fi poate îi măreste adancimea . Va multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum