Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse de laborator.

dan cod

Postări Recomandate

Acum 13 minute, dan cod a spus:

Are interfețe. Eu mă mir sincer să pui atata electronica într-o sursă. 

Privita din fata (sursa) si mie mi se pare ca are cam multa electronica digitala inauntru... :)

Acu` nah, avand in vedere ce microcontrolere vad acolo (MC68HC11F1 parca scrie pe unu`) + THT + marimea pieselor + 2 x ROM extern + TTL "discrete" + ...  atata iese.

Probabil un sistem digital actual ar face aceleasi functii intr-un spatiu cu mult mai mic.

S-o folosesti sanatos!

Link spre comentariu

La ce "padure" de componente are banui ca exista si legatura pt PC?

Un mare minus,ce sare in ochi,este nr mic de digiti la afisaj.Straniu la o asa complexitate.

Si interesante ar fi performantele,ca sa justifice "stufaraia"...

Link spre comentariu

Are și bargraf (cu leduri și la tensiune și la curent)ceea ce eu nu am văzut până acum. Totuși mi se pare stufoasa.

O schema ar fi interesantă dar nu am găsit. Are și port de conectare la calculator.

Performante 20V/3A. 

Reglaj multitura la tensiune (vreo 10 ture) 

Testată la 3,15A maxim nu s-au încălzit deloc.

Link spre comentariu

Acest lucru este valabil pentru mai toate aparatele de laborator actuale. Nu găsești ceva fara un FPGA sau măcar un MCU, așa că poți avea schema că tot poți rămâne cu un frumos bibelou.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Se pot lega împreună mai multe.

Am luat-o fiindcă nu mai am marca asta.

Dintre multele care le am cele ( modele mai recente) 3  de firma TTI mi se par făcute cu cap. Nici simple nici foarte complicate. 

La cate am daca se strica vreuna chiar nu se simte. Cred că pot intra in cartea recordurilor la numărul surselor de laborator pe care le am. Chiar mi-am propus odată sa fac un inventar sa vad cate am.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Vedeti cat poate duce aceasta sursa facuta de mine, duce cel putin 14A, este pusa pe 4v in scurt si duce aproape 14A , daca o pun pe 30V in scurt atunci intra in protectie

Link spre comentariu

Este o valoare mult prea mare mai ales la o sursa ce se vrea de putere mare. 

Recomandarea mea este sa nu mai căutați zecile de amperi cu performante limitate ci sa căutați sa obțineți performante mai bune în detrimentul curentului maxim suportat. Binenteles ca depinde și de caietul de sarcini dar tot se poate și mai bine. 

In cazul sursei un discuție sint sigur ca nu toată aceasta rezistenta este rezistenta interna a sursei ci o parte importanta este externa - a sirmelor de conexiune. 

Link spre comentariu
Acum 18 ore, Florinel TV a spus:

Vedeti cat poate duce aceasta sursa facuta de mine, duce cel putin 14A, este pusa pe 4v in scurt si duce aproape 14A , daca o pun pe 30V in scurt atunci intra in protectie

Așa ceva nu am.

Dar am vreo 50-60 de surse de laborator (cred că mă înscriu pentru Guinness book).

Ce face acolo sursa ta nu știu dacă este normal. Eu la fiecare sursă de laborator fixez curentul la care intra protectia.

Nu mi se pare normal sa fie altfel.

Am sursa de la 2A până la 60A tensiuni reglabile și mărci consacrate nu jafuri.

Link spre comentariu
Acum 43 minute, dan cod a spus:

Așa ceva nu am.

Dar am vreo 50-60 de surse de laborator (cred că mă înscriu pentru Guinness book).

Ce face acolo sursa ta nu știu dacă este normal. Eu la fiecare sursă de laborator fixez curentul la care intra protectia.

Nu mi se pare normal sa fie altfel.

Am sursa de la 2A până la 60A tensiuni reglabile și mărci consacrate nu jafuri.

Ok si cate KG are? eu cred ca la o astfel de sursa trebuie cel putin 2 oameni sa o mute din locul ei in alt loc

Acum 19 ore, doru3160 a spus:

Si cel mai mult cat poate duce? M-ai facut curios.

0A , 30A

Acum 5 ore, djvas a spus:

Cat este rezistenta de scurt circuit ?

Are protectie cu releu , cupleaza decupleaza si tot asa, daca trece pragul de 12v atunci intra in protectie maxima si nu mai cupleaza pana nu este oprita de la retea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări