Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse de laborator.

Postări Recomandate

Am o propunere. Sa facem aici un subiect în care sa adunam toate pozele cu sursele de laborator care există prin dotarea forumistilor. Eu am multe , dintre care multe achizitionate mai nou ,am mai postat pe aici dar cred că ar fi ok adunate toate împreună și făcut un topic ,,lipicios,,. Eu pot sa îl fac la AMCuri dar cred că aici ar fi locul lui.

Link spre comentariu

Folosesc un Rigol 832, prins ieftin acum ceva ani pe alde olx. Mi-as mai fi dorit una, dar n-am mai gasit la pret ok. 

2x31V + 1x6V fiecare la cate 3A. Nu are overshoot, nu face nasoale cand o inchizi, protectii la cam tot ce trebuie. O folosesc inclusiv la incarcat diversi acumulatori deoarece permite profile tensiune-curent customizate de utilizator (gen incarci nu stiu cat timp la X tensiune/Y curent, apoi faci nu stiu ce altceva etc). 

Anterior asteia, foloseam o chinezarie cu un canal la 15v, 3A, la care inlocuiam 2N3055-ul de pe spate, undeva la cateva saptamani. Daca trageai mai mult de 1 amper, toata camera putea a Shengzen, aveai impresia ca se topea toata. Nici un fel de prize pe secundar, daca vroiai sa tragi din ea un 3.3V la 2 Amperi, tineai punga cu 2N-uri de schimb in preajma. Mereu ziceam ca o sa-i pun un radiator mai ok si sa-i schimb traful din interior, mereu uitam de ea. Mi-a omorat o placa de dezvoltare din cauza unui contact prost al potentiometrului de reglat tensiunea (cel grosier). Am scos-o din uz instant de la faza aia. 

dp832.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări