Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motoare cu capacități din ce in ce mai mici .

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Nici eu nu sint expert în aceasta problema DAR am avut în mina acea bucata de metal (rașchetata bine) iar colegii ziceau ca pe acea bucata de metal este fixata placuta-ferodoul placutei. 

Deci nu-i din auzite. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 4 minute, doru3160 a spus:

Din cate stiu eu, placutele de frana stau fixate in etrier, si ala e prins gospodareste, fara nici o legatura cu uzura placutelor de frana. Seamana a vanatoreasca, dar nu contrazic, pt ca n-am inteles prea bine la ce suport de placute se refera povestea. Incercam doar sa-mi imaginez.

Crede si nu cerceta!.... pacatosule care esti tu

Acum 1 minut, sesebe a spus:

Nici eu nu sint expert în aceasta problema DAR am avut în mina acea bucata de metal (rașchetat bine) iar colegii ziceau ca pe acea bucata de metal este fixata placuta-ferodoul placutei. 

Cel mai probabil, un dobitoc a aruncat placuta aia de frana uzata pe drum. Ajunsa pe carosabil a fost proiectata in masina din spate de catre un 4x4 sau o tractiune spate. In veci si in pururi nu iese o placuta de frana uzata din locasul ei. 

Link spre comentariu

Chiar daca ajunge sa ramana din placuta de frana doar tabla suport, tu ca sofer, in afara de faptul ca vezi clar ca nu mai tine frana, auzi si un scartait imposibil de ignorat, cauzat de frecarea ,,fier pe fier,, dintre discul de frana si tabla suport a placutei.In rest, indiferent de uzura, nu are cum sa cada de acolo,Poate aluia i-a crapat si discul, de a reusit sa-i sara placuta din etrier.Dar mai probabil era o placuta aruncata irespomsabil pe drum....

Link spre comentariu
Acum 1 oră, maxente a spus:

E pe dracu libera acolo !

Nu va mai imbatati, ma, cu apa rece !

S-o credem noi ca acolo umba cainii cu covrigi in coada. Asa au zis si cei care au fugit imediat dupa ''89 sa munceasca in tarile libere de comunism, si acum s-au trezit ca sunt sclavi in tara altora. Acum sunt revoltati ca vor sa vina acasa (unii, si pe buna dreptate) si striga in gura mare mooe pesede !

Nu ne imbatam , ma , cu apa rece . Aia e la discretie numai in Dunare , abuzeaza destui de ea . Fiecare e sluga cuiva ( numai tu probabil nu ... ) .  Depinde pe ce bani . Apropo de USA  ... , am acolo un frate , copiii , niste veri , si alte rude mai indepartate . Plecati dupa ' 90 , copiii mai de curand . Nu umbla cainii cu covrigi in coada , dar nici nu - ti fura altul covrigii . Daca muncesti , aduni destui . Cat aici in 10 vieti , si un pic mai proaspeti . Ciudat , apuci si sa te bucuri de ei ... Din cei plecati in USA nu se intorc nici 5 % , nu ajung acolo toti ciorditorii si taraie - brau . Ar fi mai bine sa se pronunte cei care sant acolo , sau care mai fac deplasari mai lungi , anual sau mai des . Mi se pare ciudat cei de - aici sa - i vaite pe cei de - acolo . Imi scapa ceva ? ... ca sant ( per total ) 5 milioane de romani care sant slugi pe - afara , nu prea dau semne ca se intorc plangand . Si trendul e in crestere accelerata ... , se grabesc sa ajunga slugi , in loc sa fie boieri slugariti aici . Sau  nu ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 50 minute, +_Florin_+ a spus:

Da. Nu vorbesc despre mașini (ultra)moderne. Desigur că americanii vând si in Europa la prețuri accesibile, dar tot auto pe stil european modern.

Singurul (mai actual) care îmi face cu ochiul ar fi un Crysler 300 cc de acum 10 ani, posibil candidat ce va inlocui actuala bavareză. 

Am mai spus, sunt un dinozaur. 

Nu-mi permit ce mi-ar place, un Buick Riviera sau Lincoln Continental dintr-o epocă fără restricții și inhibiții. Nu ca preț de achiziție plus transport, ci ca și costuri de întreținere/exploatare. Mă refer la asigurare, impozite și cele trei găleți de benzină la suta de km. 

Vorba boss-ului meu ( care spre deosebire de mine e milionar in E) : "mi-aș permite orice mașină, dar mi se rupe sufletul să dau atâția bani pe benzină ". :rade: Umblă cu Dusterul ... În fine, e optiunea lui...

Asta ca să înțelegi la ce m-am referit când am spus că nu-mi permit mașini americane.

Ai nimerit pe jumatate, de fapt la motivul principal pt care nu iti permiti sa intreti o masina americana este faptul ca sunt probabil mai proaste decat orice european si nu iti permiti sa tot repari la ele cand si piesele se gasesc greu.

Ceea ce ma face sa imi bag iar degetul in nas cand aud pe cineva ca pune americanele pe primul loc, loc binemeritat de japoneze, americanii sunt mult mult mult mai jos

Link spre comentariu
Acum 39 minute, maxente a spus:

E pe dracu libera acolo !

Nu va mai imbatati, ma, cu apa rece !

S-o credem noi ca acolo umba cainii cu covrigi in coada. Asa au zis si cei care au fugit imediat dupa ''89 sa munceasca in tarile libere de comunism, si acum s-au trezit ca sunt sclavi in tara altora. Acum sunt revoltati ca vor sa vina acasa (unii, si pe buna dreptate) si striga in gura mare mooe pesede !

Emigrarea în SUA și cea in țările UE sunt chestiuni diferite. Atât ca șanse (posibilități) de emigrare, cât și ca rezultate (beneficii) pentru emigranti. 

În SUA se emigrează greu, dar nici n-am auzit pe cineva (din cei care au reușit) să se plângă de diverse (de ex statut de sclavi) ori să vină în țară cu coada intre picioare.

În UE ajunge oricine, ghici "de ce". Plângerile de diverse tipuri sunt frecvente, iar ghici de ce. O fi oarece conexiune ?:rade:

Evident, destui care au muncit prin UE s-au întors cu coada intre picioare, așa cum spui.

Deci să nu amestecăm lucrurile. Nici uniunea ioropeană cu yankeii, că nu-i aceeași mâncare de pește. 

Link spre comentariu

In USA isi iau japoneze o anumita categorie a populatiei , care nu - si permite nici macar second - uri rezonabile americane . Ma rog , parere personala . Dar de la fata locului , privind prin benzinarii si parcari . 

Link spre comentariu
Acum 57 minute, doru3160 a spus:

Si motorul asta l-ai purta in portbagaj sau ai concepe o remorca? Din cate stiu eu, genul asta de motoare sunt destul de voluminoase, si atunci vin si intreb, de ce nu un motor cu aburi? Ca si ala arde orice...

Motorul Stirling este cel mai simplu ,are cele mai putine piese ,si. randament peste Otto,ocupa putin loc ,incape in locul actualelor  .La masini nu se pot folosi deoarece le place sa mearga la turatii relativ fixe ,cea ce este foarte bun pt actionarea unui generator.

Link spre comentariu

Da, dar se omite faptul ca pt cupluri mari, volumul ocupat este considerabil mai mare decat ce consideram noi acum ''clasic''. Sunt bune pt ca au putine parti in miscare, dar daca erau asa cum spui, echipau de mult masinile de strada.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Deja bmw-ul are aripile din fata de plastic la unele serii (era o serie 3 cea pe care am vazut-o  cu aripa ... sparta :85  si am bulbucat ochii cat cepele ca nu-mi venea a crede). Cred ca trendul va fi spre carton presat, deci nu va fi nevoie de un cuplu asa mare :rade:. Stai calm ca ne potcovesc astia cum vor ei. Daca le intra in cap Stirling o sa ... stirlingem de nu o sa ne vedem.

P.S. Sa vezi atunci ce o sa saliveze lumea dupa drujbele cu turbina. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Mai e mult pana departe...in privinta asta chiar stau linistit.Generatia noastra n-o sa vada stirling pe masina, nici macar pt actionarea generatoarelor de curent.E o ciorba reincalzita periodic, numai ca nu cred sa fie in menu prea curand.Desigur, visatorii au dreptul sa viseze.

Acum 5 minute, adrian_pic a spus:

Stai calm ca ne potcovesc astia cum vor ei. Daca le intra in cap Stirling

Link spre comentariu
1 oră în urmă, gauss a spus:

In USA isi iau japoneze o anumita categorie a populatiei , care nu - si permite nici macar second - uri rezonabile americane . Ma rog , parere personala . Dar de la fata locului , privind prin benzinarii si parcari . 

Da, doar din cauza capacitatii, cum sa conduca ei 1.6 ?? atat isi pun pa scutere pe acolo.

Dar dupa ce le iau se mira cat de fiabile si rezistente sunt, bineinteles comparand cu ale lor, si in felul asta ajunge priusul pe locul 1 la fiabilitate.

Link spre comentariu

Pai , cum ziceti ... , stiti mai bine . Eu spun doar ce am vazut , si ce mi - au spus neamurile , la care ma duc cel putin de doua ori pe an , inclusiv copiii  sant acolo de ceva ani , nepotii mei s - au nascut in USA .  Au fost rezidenti , unul a mai ramas sa ia cetatenia ( nu s - a grabit ) , e in proceduri . Nu prea se omoara lumea cu fiabilitatea in USA , cam schimba masinile la cativa ani . Destul de putini . Mai mult de jumatate inainte de expirarea garantiei ... nu baga ( deloc ) bani in ele .  Dar fac destui km , asa e moda pe - acolo . De ce oare , ei stiu . Au altele pe cap , nu grija masinilor , cate 3 - 4 la o familie . Li se rupe de Prius . Multi cred ca nici nu stiu ce e ... , si nici nu - i condamn . Ca ei sunt americani , nu eu ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Din ce-am inteles, da naspa cand circuli cu o japoneza...esti catalogat drept ''sarac'', se uita la tine cu compasiune ca nu poti sa-ti permiti mai mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări