mercenarx Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 (editat) salutare! nu am o bobina de 11ak30 pentru proba , si as dori sa stiu ce impedanta au BH si BV , pentru tub normal (B+ 115V) cea pe care o suspectez a fi defecta , are 2,7 ohmi in H (in loc de 3,5 , dar nu sunt sigur) si 9,8 ohmi in V thx! Editat Iunie 10, 2019 de mercenarx Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 Eu nu am găsit bobina defecta care sa nu se vadă fizic arsă daca e data jos de pe tub. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 (editat) ținînd cont de dispersia aparatelor de măsură ,eu cred că este în bună stare deflexia pe linii și cadre, nu am găsit niciodată așa ceva defectă la 11ak30.Scoate-ți de pe tub și vedeți dacă există oxizi , spire încinse,... Editat Iunie 10, 2019 de Nostalgic Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 Ce problema are tv-ul? de suspectezi deflexia Link spre comentariu
naebv Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 (editat) Acum 1 oră, mercenarx a spus: salutare! nu am o bobina de 11ak30 pentru proba , si as dori sa stiu ce impedanta au BH si BV , pentru tub normal (B+ 115V) cea pe care o suspectez a fi defecta , are 2,7 ohmi in H (in loc de 3,5 , dar nu sunt sigur) si 9,8 ohmi in V thx! Cred ca este vorba de rezistenta de 2,7ohmi si nu impedanta. Sa nu confundati cele doua marimi care au, intradevar, acceasi unitate de masura.... Cel mai probabil bobina de deflexie este ok. Valoarea rezistentei difera in functie de nr. de spire si aria sectiunii conductorului. Valoarea inductantei (componenta a impedantei) insa, se modifica si ea in functie de nr. de spire, permeabilitatea feritei (miezului),etc... Editat Iunie 10, 2019 de naebv Link spre comentariu
mercenarx Postat Iunie 10, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2019 Acum 51 minute, Florinel TV a spus: Ce problema are tv-ul? de suspectezi deflexia se arde instantaneu BU808 . si totusi ,care sunt valorile corecte ale bobinelor BH si BV din 11ak 30 ? din ce imi amintesc , rezistenta bobinei BH , trebuie sa fie 3,5 ohmi . La 2,7 ohmi , sunt spire in scurt mai mult ca sigur. verificarea vizuala nu pune in evidenta intotdeauna spire in scurt. probabil trafo linii defect (am schimbat si bobina de deflexie in 11ak 30 , ce-i drept o singura data ) Link spre comentariu
adydep Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 (editat) Cand se arde instantaneu nu poate fi defect decat condensatorul de 10nF(sau cat o fi) din colectorul acestuia=cond. intrerupt. Deflexia nu arde bu instant. Editat Iunie 10, 2019 de andrei_ Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 Bu808 nu se arde instantaneu de la deflexie ci de la traf sau cond de recuperare , daca vrei valorile la un sasiu 11ak30 te pot ajuta maine ca am un tv in atelier cu tub normal , lam reparat si trebuie sa vina clientul sa-l ridice , dar de 3 luni il astept si nu mai ajunge , cei drept sta si departe la 2,5 km Acum 5 minute, andrei_ a spus: Cand se arde instantaneu nu poate fi defect decat condensatorul de 10nF(sau cat o fi) din colectorul acestuia=cond. intrerupt. Deflexia nu arde bu instant. Cond de recuperare este de 7,5nf la tub normal , dar am gasit si mai mare de 9nf de exemplu Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 Eu cind se arde bu instantaneu mai pun un cond de recuperare in paralel de 10nf sau 15nf depinde la ce tv lucrez si atunci nul mai arde imediat si este timp pentru masuratorii dar nu pentru mult timp ca il va arde daca il lasi sa se fiarba mult in caz ca este traf defect Link spre comentariu
adydep Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 Acum 7 minute, Florinel TV a spus: Bu808 nu se arde instantaneu de la deflexie ci de la traf sau cond de recuperare , daca vrei valorile la un sasiu 11ak30 te pot ajuta maine ca am un tv in atelier cu tub normal , lam reparat si trebuie sa vina clientul sa-l ridice , dar de 3 luni il astept si nu mai ajunge , cei drept sta si departe la 2,5 km Cond de recuperare este de 7,5nf la tub normal , dar am gasit si mai mare de 9nf de exemplu Florine,la ora asta nu mai stiu valoarea exacta....parca unul e 113 si la alta varianta e 9,1...daca e intrerupt e clar. Mai e un caz cand bu se arde instant...cand e prost de la mama lui chinezoaica. Link spre comentariu
mercenarx Postat Iunie 10, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2019 cond de recuperare (10nf) schimbat primul ; dealtfel , in astfel de cazuri acest cond este primul verificat ce-i drept , nu am mai pus rezistenta de 100 ohmi inseriata pe B+ , m-am grabit fiindca de regula dupa schimbarea C613 si BU 808 , ak30 functioneaza ok. maine , voi vedea cine este cu problema: trafo sau deflexia (eu am schimbat odata deflexia , si asta se intampla : se ardea BU808) dealtfel in prima pagina din topicul fixat " 11ak30 defecte si rezolvarea lor" este dat acest defect. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 Sincer eu nu am intilnit sa se arda imediat bu808 din cauza defexiei , dar am intilnit din cauza ei sa se arda in maxim 2 saptamani , dar tot ce este posibil Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 10, 2019 Partajează Postat Iunie 10, 2019 (editat) Se mai arde B-ul si daca traful este prost si prezinta descarcari in interior. Cazuri mai rare...dar se poate. Din cauza deflexie in scurt nu se arde...deorece este protejat de condensatorul serie cu deflexia. Se incinge mai tare...dar nu se arde..... daca n-are racire buna se ambaleaza termic si se distruge. Dar eu cred ca sunt chinezarii ieftine finalii de linii....se vehiculeaza prin piata noastra de componente electronice astfel de piese...ieftine si proaste. Editat Iunie 10, 2019 de mac01 Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 11, 2019 Partajează Postat Iunie 11, 2019 Pune un final linii bun cu rez și dioda ce ai pe acolo , fiindcă pentru verificare merge cat sa plece TVul și ai lămurit treaba. Link spre comentariu
megabit Postat Iunie 11, 2019 Partajează Postat Iunie 11, 2019 Tranzistorul se poate arde instantaneu si din cauza C-ului de 100nF ... daca este aproape intrerupt ramane cel de 10nF in aer . 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum