Gerula Postat August 16, 2007 Partajează Postat August 16, 2007 Stie cineva vreu un nume de intergart care compara 2 tesiuni si da raspus digital (0 sau 1) ?Evident ca ma intereseaza un integrat care se gasete in magazinele din Bucuresti si unul cat mai ieftin.De ex. sa compare atat 0.001V cu 0.01V si sa dea -- sa zicem 0 -, Cat si 40V cu 30V si sa dea 1 Si -30V cu -40V si sa dea 0, deci sa le compare - daca se poate in modul.Stiu ca teoria spune ca asta face orice operational, dar practic nu e chiar asa.Am comparat cu AO=NE5532 - de proba - semnal audio de 40mV varf la varf cu 0 V potentialul masei, si in loc de semnal dreptunghiular pe iesire am obtinut tot ceva rotund.Va multumesc. Link spre comentariu
d2134 Postat August 16, 2007 Partajează Postat August 16, 2007 Am comparat cu AO=NE5532 - de proba - semnal audio de 40mV varf la varf cu 0 V potentialul masei, si in loc de semnal dreptunghiular pe iesire am obtinut tot ceva rotund. Depinde mult si de schema. E posibil ca la 40mVpp sa nu aduci iesirea in saturatie.Incearca sa folosesti un amplificator cu viteza mare pentru aplicatii video, ca de exemplu NE592.Ca sa ai iesire logica foloseste limitarea de tensiune cu zener de mica putere si o poarta logica din 74HC14 sau 74HCT14. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum