Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpăr ventilator NMB-MAT 4715KL-04W-B86

Stefan

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

6

• Florinel TV

4

• Florian Ciobanu

3

• misuraelectronic

2

Nu stiu daca a fost și în surse ATX, inițial era pentru servere dar eu îl folosesc in cu totul alt scop. Problema e că în urma unui "accident" și-a pierdut o pală, am reușit să o lipesc destul de bine dar rotorul e foarte puțin descentrat și implicit mai zgomotos.

Nu îmi trebuie neapărat codul respectiv.

Trebuie sa aibă aceleași dimensiuni, alimentare 12V (+ fir de tacho) debit de aer cel puțin egal, o construcție solidă / rigida.

Asta la turație maximă e destul de "forțos" dar și zgomotos, consuma 30W (2.5A) si după "repararea" palei e mai zgomotos.

Am gasit ceva ușor inferior de la SUNON dar nu dau 97 lei + transport pe așa ceva. In plus construcția pare mult mai firava fata de NMB-MAT.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

1--

Acum 4 ore, Stefan. a spus:

Trebuie sa aibă aceleași dimensiuni, alimentare 12V (+ fir de tacho) debit de aer cel puțin egal, o construcție solidă / rigida.

2--

Acum 4 ore, Stefan. a spus:

Am gasit ceva ușor inferior de la SUNON dar nu dau 97 lei + transport pe așa ceva. In plus construcția pare mult mai firava fata de NMB-MAT.

pai , stimate  domn ... dvs  vreti  si  grasa  si  laptoasa  si  frumoasa  si  devreme  acasa ... ? nu  prea  se  poate  asa  ceva . am  cautat  eu  un  echivalent  la  ventilatorul  dvs   oem   de  340m3/h  pt  serverul  dell  --- pt  ca  de  acolo  provine  ceea  ce  doriti  dvs --- si  am  gasit  CEL  MAI  IEFTIN  ECHIVALENT  de  super-calitate  este  un  sanyo/denki  de  380,8m3/h  ,  insa  pretul  zero  de  achizitie  este  de  aprox  136 ron + tva  pe  bucata  +  oarece  transport  acolo .   

din  punctul  meu  de  vedere ,  aveti  2  solutii  mari  si  late  ,  pt  ca  pe  forum  o  sa  va  creasca  urechi  ca  de  elefant  pina  se  va  gasi  cineva  care  sa  aiba  in  posesie  asa  ceva  ... ori  bagati  mina  adinc  in  buzunar  si  luati  un  astfel  de  echivalent ,  ori  cautati  un  importator  de  scule  sh dell  si  luati  legatura  cu  service-ul  respectivului  importator  ...ca  sa  va  vinda  un  astfel  de  ventilator  sh  bun  ... sau  macar  elicea  completa  de  la  unul  identic  deja  ars  .

cautati  dell poweredge  seria  800/830/840 ... iata  si  un  link  din  sua ,  doar  ca  exemplificare ...fara interese comerciale , desigur ...

https://www.serverworlds.com/dell-4715kl-04w-b86-poweredge-800-830-840-back-chassis-fan/

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

@misuraelectronic am fost înțărcat de niste multi ani iar la parta cu "grasa" nu prea îmi mai e recomandat.

Nu am spus că vreau neapărat nou, merge și SH daca e în condiții decente de uzură.

Nu mă costă nimic să întreb pe forum, din atâția utilizatori poate găsesc ceva similar la un preț bun.

Daca nu reușesc să găsesc pe forum o sa comand online chiar daca mă costă mai mult ca sunon-ul.

@Florinel TV mulțumesc pentru intenție și efortul de a poza ventilatorul, totusi vroiam să aibă cam același debit de aer. Așa ventilatoare de 120 la puteri mici găsesc destul de ușor și ieftin in oraș.

Nici vorba sa schimb elicea, la ce bafta am sigur o să-l fac și mai praf.

@vera îmi trebuie sa se potrivesca pe dimensiunile date. Merci.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Stefan. a spus:

@Florinel TV mulțumesc pentru intenție și efortul de a poza ventilatorul, totusi vroiam să aibă cam același debit de aer. Așa ventilatoare de 120 la puteri mici găsesc destul de ușor și ieftin in oraș.

Nici vorba sa schimb elicea, la ce bafta am sigur o să-l fac și mai praf.

Eu am ramas dator cu un raspuns , si acum am raspuns ca nu am ce iti trebuie , la elice nu poti sa o schimbi de la ventilatorul meu la al tau ca al meu este mai subtire (sau mai mic in inaltime , sau mai scund , depinde cum vreti sa-i spuneti) fata de al tau

Link spre comentariu

am gasit ventilatorul , 120x120x38mm 12v/1.3A , 3 fire,  fabricant NMB, logic fabricat in China da-mi de veste si maine il ai , cred ca plec in jur de 15.00 din Pitesti

Link spre comentariu
Acum 18 ore, Florian Ciobanu a spus:

120x120x38mm 12v/1.3A , 3 fire,  fabricant NMB ...

la aceste  dimensiuni  reale ,  cu  12v dc  alimentare  si  cu  doar 1,3 amperi  absorbiti  din  sursa  este  pur  si  simplu  imposibil , la ora actuala  vorbind , ca  sa  se  obtina  un  debit  minim  de 200cfm , respectiv 340m3/ora ... indiferent  de  ce  nume  sta  scris  pe  eticheta .  pentru  asa  ceva  trebuie  minim 6000rpm  ,  un  nivel  de  zgomot pe  masura  si  ,  mai  ales ,  un  curent  absobit  din  sursa  de  minim  2, ceva  amperi .  ca  sa  scoata  minim  200cfm  si  sa  absoarba  doar 1,3 amperi ,  ar  trebui  un  echipament mobil  proiectat si  realizat  PROBABIL  DE  NASA ... stimati  tovarasi ...:rzb

Link spre comentariu

Am discutat telefonic cu dl. Florin, ii multumesc pe acesta cale ca mi-a amintit, si cand reusim sa ne vedem o sa vad si ventilatorul.

@misuraelectronic asta cu tovarasi nu ma prinde, nu am apucat vremurile respective si cred ca e mai bine asa.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări