Vizitator Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 (editat) exemplu EL34 Raa 5K (HW-100-5) http://www.tube-amps.net/EA_Hashimoto_EL34_PP_01.htm si thd aprox. 0,9% Editat Mai 30, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
xdanx Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 (editat) La 30.05.2019 la 11:36, Faust2018 a spus: Cu 500V ajungi la 50w fără probleme , nu ajungi că ai anodica prea mică , ti-am mai spus asta . stiu asta dar nu cred ca mertita sa schimb 2 trafuri pentru 10w (sau merita ?) Editat Mai 31, 2019 de validae Merită, nu ,,se merită,,..... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 Acum 14 minute, xdanx a spus: stiu asta dar nu cred ca mertita sa schimb 2 trafuri pentru 10w (sau se merita) Nu merită .Tu ai fost condiționat de ce ai avut , ai folosit transformatorul de la " flașneta " inițială . Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 (editat) 2 hours ago, Faust2018 said: Hăhăhăhă.....este la mintea cocoșului că pinii 1si 8 se leagă împreună , adică G3 se leagă la catod . Nu ma refer la cum se leaga pinii 1 si 8 ci la simbol care este clar de tetroda cu fascul dirijat,adica fara G3 ,intelegeti ? E ca si cum as desena pe o schema o trioda si as spune ca e la mintea cocosului ce este vb de 6P3S...conectata ca trioda cu G2 la Anod.... Hahahaha....!!! Editat Mai 30, 2019 de LMOlimpiu 3 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 (editat) Într-un amplificator cu tuburi buclă închisă(reacție negativă globală) și ieșirea prin OT nu se pot strânge prea mult cuplajele capacitive (există riscul să apară oscilații de joasă frecvență, instabilitate). Evident dacă un amplificator lucrează în buclă deschisă (fără reacție negativă globală) se pot strânge cuplajele capacitive. În schemă dată de Lăzăroiu valorile cuplajelor capacitive mențin amplificatorul stabil chiar dacă este echipat cu un transformator de ieșire mai "subțire" (mai puțin potent la frecvențe foarte joase). LE posibil asta putea dezvolta cfg UL KT88 în sarcină la ieșire (pentru situația Ua 460V 5K anod-anod) Ps sinus 57W (transformatorul de ieșire nu este ideal ca atare a apărut 0,9) Editat Mai 30, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 Uite un amplificator realizat de mine si prezentat pe aceasta sectiune inzestrat cu defazor LTP+ generator de curent constant.Dioda stabilizatoare exista chiar daca nu fizic...jonctiunea B-E al trz.BD139 este dioda cu R3 rezistenta de sarcina. Face treaba minunata in tandem cu 6H7C ceea ce am demonstrat la momentul respectiv. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 Ce înseamnă CCS? Îmi poți face o demonstrație de calcul a curentului? În acest calcul nu trebuie sa intre valoarea tensiunii de alimentare, pozitiva sau negativa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 (editat) în schema dată Simson tranzistorul T1 repetă pe emitor tensiunea care apare la bornele R4 mai puțin circa 0,6 căderea de tensiune pe joncțiunea bază-emitor. Altfel spus căderea de tensiune la bornele R5 este egală cu căderea de tensiune la bornele R4 mai puțin 0,6V. Dacă sursa negativă marcată -Uccs pe schemă este stabilă/constantă componentele R3-R4-R5-T1 se constituie într-un generator de curent constant. LE grosso modo ic= U_R5/R5 (U_R5=tensiunea la bornele R5, R5=valoarea rezistenței) dacă apar valori în schemă se calculează foarte ușor ic Editat Mai 30, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 Acuma eu nu am nici un chef sa caut formule de calcul...un lucru este sigur si incontestabil dovedit faptic:Curentul prin CCS este constant parca 10mA deci 5mA/tub.Daca insisti pot dovedi faptic prin masuratori daca scad curentul printr-o ramura creste proportional in cealalta ramura astfel ca suma curentilor /ramura =10mA mereu constant. O dovada prin teste face mai mult decat calcule. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 (editat) Eu știu asta. Problema este ca mulți alții de pe aici nu știu ce înseamnă o sursa de curent constant. Sa revin. Daca tensiunea negativa creste (sau scade) ce se intimpla cu curentul? Dacă tensiunea creste atunci creste și curentul, dacă tensiunea scade atunci scade și curentul. Deci toată imbirligatura aia de schema funcționează ca un rezistor nu ca o sursa de curent constant. CCS, conform umilei mele păreri, înseamnă Constant Current Source, adică în traducere Sursa De Curent Constant, ceea ce nu sint modulele din schemele prezentate. Mai omule, te faci de ris. Aia nu este o sursa de curent constant, este o rezistenta mai "evoluata". Editat Mai 30, 2019 de sesebe Link spre comentariu
simson Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 Atunci hai sa cadem de comun acord la o denumire la schemele din modulele prezentate daca CCS este inpropriu spus dupa dvs.Desi peste tot la schemele prezentate de colegul Lazaroiu apare notatia CCS .Astept sa propuneti o denumire adecvata dar cu grija sa nu va faceti de ras. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 În sfirsit un răspuns corect și la care trebui sa recunosc nu ma așteptăm. Nu știu care ar fi o denumire corecta pt ele. Sarcina activa, polarizare dinamica etc. Ideea este ca nu sint surse de curent constant. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 (editat) să luăm situația asta clară CCS amintită în subiect unde ic(2mA) nu prea este influențat de variația +V LE după mine în situația asta lăsăm doar două diode 1N4148 și evident micșoram valoarea rezistenței din emitor la 300Ω, mă inervează când văd doar 0,3V colector-emitor în schema dată cu valorile date. Editat Mai 30, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 Da, acest circuit din catozi este o sursa de curent constant dar este diferita de cealaltă de acum citeva posturi și de altele de mai sus. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 31, 2019 Partajează Postat Mai 31, 2019 Capitolul 3.2.1.1 spune asa: Configuratia FUNDAMENTALA (ESENTIALA,de BAZA) a unui CCS este ca in schema din acel capitol,ca exista mai multe tipuri de CCS-uri,asta este o alta discutie,daca intelegem limba Romana si ne dam seama ce inseamna FUNDAMENTAL,vom itelege si electronica danda la o parte ironiile de maidan ale colegului @Faust2018 ! 3 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum