Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discuţii pe seama schemei unui amplificator Push-Pull 2x50W cu EL34, ECC82-83

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Acum 6 minute, der_doktor a spus:

Dar pentru ce se (mai) foloseste o sursa de curent constant daca nu pentru a asigura un curent constant independent de variatiile tensiunii de alimentare ?

Daca te-ai fi jucat cu un simulator vedeai in cateva click-uri raspunsul. Daca iti este lene sa simulezi vezi ca sesebe a scris cu ceva pagini in urma raspunsul si nu-I lampar.  

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 36 minute, adrian_pic a spus:

Daca te-ai fi jucat cu un simulator vedeai in cateva click-uri raspunsul. Daca iti este lene sa simulezi vezi ca sesebe a scris cu ceva pagini in urma raspunsul si nu-I lampar.  

@sesebe a simulat ''SCC_ul controlat'' al domnului inginer Lazaroiu, NU o sursa de curent constant.

Astept inca raspunsul.. :XD

Link spre comentariu

Sursa de curent constant este mult mai importanta la etajele diferentiale pentru a face transferul catodic cit mai eficient nu neaparat pentru stabilizarea curentului  de acea sursa cu doi tranzistori este net superioara celei cu un tranzistor fiindca are o rezistenta dinamica mult mai mare poate fi de sute de kilohmi

Link spre comentariu

CITAT:     Eu folosesc TINA. Cei ce folosesc alte simulatoare sa arate aici cum un tranzistor serie cu un generator de curent constant poate modifica la o comanda in baza curentul prin circuit.

Nu a simulat nimeni asa ca o sa va arat ce zice TINA. Am aplicat semnal de la un generator in locul celui venit pt compensarea pe mod comun. In clector gen. curent nu se vede nicio reactie, LTSpice are totusi o urma de semnal.

TBgen4-5.jpg

Am gasit si LTS. La 0,5V intrare el da totusi 100mVvv la iesire in acelasi montaj.

TBgen1.png

TBgen2.png

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 8 ore, der_doktor a spus:

Exista si alte solutii mai elevate decat SCC+CMFB. Morgan Jones sugereaza ceva de genul asta,  SCC si Active Load.

Screenshot-20190607-152705.jpg

Foarte misto ideea!

Eroarea e clara la 2W, trebuie un punct de conexiune intre nodul celor 2 rezi (1M si 27K) si linia de 0V cit si la GCC din anozi.

Screenshot-20190607-152705.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu e nici o greseala in schema, asa cum e desenata e foarte bine. Este evident ca unde nu-i conexiune este un "pârleaz" (vezi unde circula aia 0,62mA).

Buba ramâne la SCC-ul dependent de alimentare...

Link spre comentariu

Unii poate nu deosebesc o trecere de traseu fata de una de traseu cu conexiune (excludem T-ul unde e clara conexiunea), de aia am postat.

Editat de Vizitator
"mincat" litera c din exCludem
Link spre comentariu

Să-mi fie cu iertare, dar eu cred că un amplificator ,,pe lămpi,, ar trebui să fie compus numai din ,,lămpi,, indiferent cât ar costa acest lucru....mi se pare o ipocrizie să faci o corcitură din asta savantă de ,,hibrid,, din surse de curent constant şi tuburi electronice.Păi ori e ,,lămpar,, ori ce  e ?......

Editat de validae
Link spre comentariu

Tuburile electronice coexistă cu semiconductorii.

Nu orice ipocrit poate concepe o schemă hibrid funcțională.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 2 ore, valderama a spus:

Tuburile electronice coexistă cu semiconductorii.

Nu orice ipocrit poate concepe o schemă hibrid funcțională.

Chiar si in televizoare (@hibride) si AN si color.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Să-mi fie cu iertare, dar eu cred că un amplificator ,,pe lămpi,, ar trebui să fie compus numai din ,,lămpi,, indiferent cât ar costa acest lucru....mi se pare o ipocrizie să faci o corcitură din asta savantă de ,,hibrid,, din surse de curent constant şi tuburi electronice.Păi ori e ,,lămpar,, ori ce  e ?......

Like! Dacă ne impiedicam în prețul unei lampi redresoare ce sa mai zicem de cel al transformatoarelor de iesire de sute de euro, nu știu dacă 5 euro pot fi considerați mulți bani https://www.ebay.com/itm/Sylvania-6BY5GA-tube-NOS-tests-strong-Lot-198/263910146289?hash=item3d724540f1:g:~-kAAOSwUO9bidNG

Si desi nu se, , inneaca,, lămpile de la semiconductori parca se pierde un pic din farmecul lămpilor și de ce nu unde ar mai fi toată distracția cu contrele pe seama surselor constante sau inconstante:rade:

Zeci de pagini... cenușii! 

Link spre comentariu

Parerea mea, personala, este ca atata timp cat semnalul este amplificat/defazat doar de tuburi,  amplificatorul nu se incadreaza la hibride. Sursele de curent constant prezinta impedanta mare in AC si,  deci, nu sunt parcurse de semnalul util. Distributia armonica a semnalului util este si ramane influentata doar de tuburi.

Link spre comentariu

Că tuburile coexistă cu semiconductorii ştiam de mult, că nu m-am născut ieri şi am prins destul televizoarele cu lămpi.Vorbeam de spiritul de adevărat,,lămpar,, dacă mă-nţelegeţi. Ceva tradiţional ,,pe lămpi,, cred că ar trebui făcut numa pe lămpi, că aşa se folosesc şi microprocesoare împreună cu lămpi.În fine, cred că m-am băgat destul într-un domeniu care nici nu mă interesează de altfel, să-i lăsăm pe specialiştii ,,semilămparelor,, să se desfăşoare...scuzaţi deranjul, n-o să mai intervin pe subiect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări