Vizitator cib3k Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 N-am prea stiut unde sa deschid un topic, asa ca intreb aici. Am un condensator chinezesc pentru motoare la care vreau sa ii masor capacitatea reala. Stie cineva vreun service sau ceva similar, in Bucuresti, cat mai aproape de zona Politehnicii, unde as putea sa ma duc sa il masor? Am luat Iuliu Maniu la pas pana la Pacii dar am gasit doar service-uri IT/GSM. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 (editat) https://aleximtop.ro/produs/multimetru-capacimetru-cm7115a/ Nu uitati sa descarcati condensatorul prin scurtcircuitarea bornelor, inainte de masuratoare! Editat Iunie 7, 2019 de Spitfire Link spre comentariu
Vizitator cib3k Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 @Spitfire: Multumesc, dar nu vreau sa cumpar un aparat de masura, ma intereseaza doar sa masor condensatorul respectiv, atat. Iar condensatorul e de curent alternativ, pentru motoare, cu fise plate pentru papuci. Din cate stiu e necesar un multimetru LCR pentru testare, nu stiu daca merge masurata capacitatea cu cel postat de dvs. Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Daa...trebuie un ozn ca sa masori valoarea unui condensator. Masoara-l domne cu orice aparat de masura care are capacimetru..... Alta treaba era daca te interesa alte detalii despre acel condensator...dar asa, doar o simpla capacitate?! 3 Link spre comentariu
mojnost Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Merge masurat cu aparatul indicat de @Spitfire, merge si cu orice multimetru care masoara si capacitate, daca vii pana in Rahova il masor eu. In lipsa unui capacimetru mai merge aflata capacitatea si cu un voltmetru prin inseriere cu o rezistenta la o tensiune alternativa, se afla astfel reactanta capacitiva si din formula reiese capacitatea. La service-urile de pe Maniu cred ca aveau un multimetru care sa masoare si capacitate. 1 Link spre comentariu
Vizitator cib3k Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 OK, am inteles. Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
icar Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 Dacă tensiunea e 3,14V, poți citi capacitatea direct pe scara de 10 V. Era o chestie prin revista Tehnium. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 parca pe curent nu pe tensiune! Link spre comentariu
icar Postat Iunie 9, 2019 Partajează Postat Iunie 9, 2019 Da, scuze, pe curent, ca doar e în serie cu reactanta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum