Vizitator galbenpal Postat Iunie 6, 2019 Partajează Postat Iunie 6, 2019 Buna ziua, In decembrie 2018 am remarcat ca un led din dreapta sus a inceput sa flsh-uiasca... S-a ars la o perioada de timp si problema a coborat la urmatorul led... pana cand toata partea dreapta a fost acoperita de zone intunecate. La un moment dat, baretele cu leduri nu s-au mai aprins. De mentionaat este faptul ca pe toata perioada arderii ledurilor zona din dreapta sus era fierbinte. Acum, imi dau seama ca acele bare/barete/baghete cu led-uri trebuiesc inlocuite, dar ar putea fi si altceva "terminat" care sa genereze problema arderii LED-urilor? Link spre comentariu
Vizitator galbenpal Postat Iunie 6, 2019 Partajează Postat Iunie 6, 2019 Multumesc de raspuns Am dus televizorul astazi la un nene care se ocupa de reparat televizoare, are si contract de colaborare cu Samsung Romania, deci, ma gandesc ca stie ce are de facut... Mi-a precizat ca pentru modelul meu de televizor nu exista baghete, fiind necesar doar sa inlocuiasca ledurile care s-au ars... Ofera garantie 6 luni... O mica intrebare - cu ledurile noi ar trebui sa reziste la fel de mult (cativa ani - eu il am de 7 ani) sau nimeni nu mai garanteaza nimic Concret, sa incep sa ma gandesc intr-o perspectiva oarecare sa cumpar un TV nou sau doar sa schimb led-uri? PS. Inteleg singur ca intrebarea este putin redundanta - adica, noile tehnologii nu vor tine la nesfarsit... dar am vazut ca, in afara de aceste led-uri merge foarte bine in rest: conectare la internet, aplicatii etc... Link spre comentariu
validae Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 E posibil şi foarte probabil ca din celelalte leduri care nu s-au ars să cedeze după un timp şi altele.Oricum ledurile per total nu te vor mai ţine alţi 7 ani în niciun caz, oricum televizorul va fi depăşit tehnic după încă vreo2-3 ani.Dacă vrei să te ţină mult ledurile, cere-i să le schimbe pe toate şi ulterior, nu mai lăsa luminozitatea peste 70% în niciun caz.Mulţi nu ştiu sau nu au cum să pună tv-ul în locul potrivit şi îl aşază cu ecranul înspre ferestre, lucru care-i reduce luminozitatea aparentă şi trebuie s-o compenseze reglând ,,backlight-ul,, la 100% permanent, lucru ce duce la o uzură a ledurilor.Dar 7 ani fără probleme e o performanţă rară....consider că ai fost un norocos. Link spre comentariu
Vizitator galbenpal Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Multumesc frumos de raspunsuri... Simpla informatie de background - televizorul a fost cumparat din Londra, din magazin de obiecte electronice/electrocasnice etc. si adus in tara, iar sotia a specificat de la bun inceput - dam un ban, dar stam in fata - vreau Samsung! Link spre comentariu
cmj0791 Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Acum 19 ore, galbenpal a spus: Mi-a precizat ca pentru modelul meu de televizor nu exista baghete Bareta are codul 2012SVS32 7032NNB 44 2D si se cumpara destul de ieftin de pe site-ul ASWO sau de pe aliexpress Link spre comentariu
Vizitator galbenpal Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Iti multumesc cmj0791 pentru indicatii... Profitand, probabil de faptul ca nu sunt cunoscator si din diverse alte considerente - sa nu stea sa caute, sa nu stea sa faca o comanda care sa fie, probabil mai scumpa - a preferat sa comande 50 de led-uri (zicea ca asa vin la pachet - cate 50 de bucati) - si a zis ca mi-a schimbat toate cele 44 led-uri (24 ar fi fost arse deja - iar celelalte le-a schimbat pentru a nu fi diferente de culoare, luminozitate si alte asemenea variante... PS. pe Aliexpres - o bareta este 25 dolari x 4 buc plus transport - ar fi ajuns circa 450 lei + manopera (chiar daca se reducea timpul de schimbare a baghetelor - se ducea in 500 - 520 lei... ceea ce devenea putin incomod. Mai adaugi si timpul pana vine comanda - minim 24 zile (Aliexpres)... Pentru ca nu sunt firma nu am putut sa imi fac cont pe ASWO... Fapt divers: schimbarea LED-urilor +manopera a costat 280 lei... Pentru "validae": referitor la luminozitate (nu mai mult de 70%) - mi-a aratat si cel care mi-a reparat televizorul ca in meniu am o optiune intitulata "luminozitate spate" - cu valori de la 1 - 20 si sa nu fie mai mare de 14... ea fiind cea care lucreaza direct cu LED-urile, celelalte optiuni de luminozitate, claritate, culoare neavand o actiune directa asupra LED-urilor. Link spre comentariu
cmj0791 Postat Iunie 15, 2019 Partajează Postat Iunie 15, 2019 La 13.06.2019 la 14:40, galbenpal a spus: PS. pe Aliexpres - o bareta este 25 dolari x 4 buc plus transport - ar fi ajuns circa 450 lei Numai o bareta cu 44 de leduri are tv-ul, nu 4 barete... dar in fine, bine ca s-a rezolvat ;-) 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum