Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conexiune finala tub cu leduri

Vizitator Chereji Calin

Postări Recomandate

Vizitator Chereji Calin

Buna!

Am inceput de curand un mic proiect, am achizitionat niste tuburi cu led, problema, sunt prea lungi iar punctul in care este recomandat sa le tai este din metru in metru. Am incercat sa il tai intr-un alt punct, dar circuitul ramane deschis si ultimul metru din tub nu lumineaza. 

Credeti ca se poate inchide circuitul pur si simplu sau mai bine renunt.

Screenshot_20190606-085535_eBay.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

Ce tensiune de alimentare are tubul ?  În principiu s-ar putea modifica, dar numai dacă se poate extrage banda cu leduri din tub  şi după modificare se reintroduce....

Link spre comentariu

De aceea se şi taie doar la metru, fiindcă tensiunea e mare şi trebuie un număr mare de leduri înseriate.Din păcate nu ai ce-i face, poate să îndoi şi să suprapui alăturat tubul unde e prea lung..

Link spre comentariu
Vizitator Chereji Calin

Salut din nou! Am decis sa renunt la proiectul cu leduri de 220v, am gasit ceva asemanator la 12v, problema e ca vanzatorul e chinez si nu ma inteleg prea bine cu el, cu greu mi-a recomandat sa folosesc un "amplificator", problema e ca nu vine cu transformator, trebuie sa gasesc eu unul. 

Imi puteti recomanda un anumit tip?

Multumesc frumos!

Link spre comentariu

Fără să ştim ce putere totală va avea banda, nu se poate recomanda decât ceva mare, care poate fi şi scump şi voluminos faţă de cerinţele reale.Nu ai specificat nici ce lungime a benzii o doreşti, nici puterea per metru liniar.

Link spre comentariu
Vizitator Chereji Calin

Imi cer scuze!

Aici e descrierea de la furnizor:

Specifications:
1.Input voltage DC 12V
2.LED type: SMD2835
3.LED lamp beads quantity: 120leds/m SMD 2835 

Lungimea unei benzi va fi intre 5 si 2 metri, vor fi 7 benzi, ar mai fi varianta de 12A, atasez o poza. 

Multumesc pentru rabdare!

Screenshot_20190611-095832_Samsung Internet.jpg

IMG-20190426-WA0000.jpg

Link spre comentariu

Considerand puterea unui metru de banda tip 2835 la 8W, inmultiti numarul total de metri  doriti cu 8W si veti avea puterea totala consumata de benzi. Apoi impartiti puterea aflata la 12V  si aflati curentul consumat in Amperi.Dupa curentul consumat vedeti ce sursa e potrivita, tinand cont ca sursa trebuie sa nu fie utilizata continuu la 100% ci pe undeva pe la 70-80% din considerente de fiabilitate...

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Chereji Calin

Dupa mult timp, am reusit sa ii dau decapat.

Am masurat lungimea totala a tubului, 18.5m

Sursa este de 20 de amperi, 240w

Am citit pe un site ca banda 2835 cu 120 leduri/metru are un consum de 24w

• Cool white 2835 SMD 120 LEDS (24w p/m) = 2600 lumens per metre

18.5*24=444

444/12= 37

Credeti ca ar trebui sa folosesc 2 surse? As mai putea cumpara una de 30a 360w

Ca sa nu le folosesc la capacitate maxima.

O alta problema, nu va fi prea mult 50 de la o singura priza? Sau am gresit eu calculele? In momentul de fata functioneaza perfect cu sursa de 20a20190725_191646.thumb.jpg.bb99ef217fb4aea2a6e6c2c2e49e90a6.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări