MishuL Postat August 15, 2007 Partajează Postat August 15, 2007 Am cumparat din Frantza, s/h, o multzime de casete video cu desene animate, f ieftin (5 E/10 buc). Din pacate, asha cum observasem deja cu casetele luate de la Inst. francez din Buc, nu au culoare, nici pe TV-ul meu cu video, nici pe un video cumparat mai demult de la Tavi, care poarta sigla VHS sub care scrie micutz PAL.Ei bine, am gasit la fiare vechi tot in FR un video care merge, sub sigla VHS scrie PAL-SECAM, dar tot nu am culoare la casetele astea.Ce se poate face? Sa cumpar un video SECAM din Fr (cam 10E)? Am cam 30-35 de casete f mishto, "de fabrica" nu trase de la TV, pe care vreau sa le poata vedea copii si sa mai invetze franceza cu aceasta ocazie.... Link spre comentariu
lulu07 Postat August 15, 2007 Partajează Postat August 15, 2007 cu video vazui ca o scosesti, dar pe ce tv-u il pui? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2007 Partajează Postat August 15, 2007 Trebuie sa ai si TV SACAM sau PAL/SECAM, nu numai video SECAM... Link spre comentariu
Blind Postat August 16, 2007 Partajează Postat August 16, 2007 Si deasemenea, la pal trebuie sa stie mai multe tipuri, pt ca unele se vad color la francezi si cu purici+a/n la noi..e o maaare abureala Link spre comentariu
MishuL Postat August 16, 2007 Autor Partajează Postat August 16, 2007 Paaaai tre' musai si TV Secam? Difera si semnalul din cablul euroscart? Eu credeam ca nu..... Oricum am si niste TV-uri mici, inca in Fr, unul sigur merge dar e mai vechi si nu cred sa aiba Euroscart, iar altul care sigur are nu stiu inca daca merge :rolleyes: . Link spre comentariu
lulu07 Postat August 16, 2007 Partajează Postat August 16, 2007 folosesti modulatorul da la video si selectorul de la tv. Link spre comentariu
MishuL Postat August 16, 2007 Autor Partajează Postat August 16, 2007 :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: N-am brigebud nimic! :smt003 Deci.Daca pun teveul meu de acasa pe A/V. il leg prin euroscart de un video secam cu caseta secam inauntru... nu voi vedea color? Din cate shtiu, Euroscart-ul e un cablu similar aluia cu 3 banane alb,roshu, galben, toate stranse in alt fel de mufa mare... semnalul video scos de un video secam difera de semnalul unui video pal? Link spre comentariu
lulu07 Postat August 16, 2007 Partajează Postat August 16, 2007 :semnalul video scos de un video secam difera de semnalul unui video pal?dafoloseste bun cablu rf care are la un cap mufa mama', iar la celalt mufa tata'. dai un search la tv si cand iti va aparea desenul animat.....bingo, devine ok........macar la gauri te mai pricepi :smt003 Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 15, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2008 Noutatzi.Am acum 2 TV-uri Secam, aduse deja in RO, dar inca nu am si video Secam.Intre-II (bare): TV-ul meu cumparat de nou acum 12 ani cand m-am neno...pardon, insurat :yawinkle: - NEI E21A4X pe numele sau, scrie pe el pe dos PAL-SECAM B/G-D/K, o merge daca i-l duc nevesti-mii in Frantza? Ca mi-e cam tarshala sa-l car degeaba... si totushi unul mare ca asta e cam greu de scos din dechetterie, nu'sh cum naiba dar aia arunca doar fie mici, fie ditai shifonierele.... :rolleyes: Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 15, 2008 Partajează Postat Ianuarie 15, 2008 Se pare ca in Franta se foloseste SECAM L cu modulatie video pozitiva , in Bulgaria , Rusia etc se foloseste SECAM D/K cu modulatie video negativa ca si sistemul PAL de aceea imaginea se vede pe un tv PAL in alb-negru. In schimb un program SECAM L nu se poate viziona pe un tv PAL , imaginea e tare negricioasa si nu se sincronizeaza . Daca televizorul nu are norma SECAM L nu va merge acolo . S-ar putea sa se foloseasca si modulatia video negativa in Franta , draku le stie stie exact standardele :smt012 , in orice caz nu demult mi-a fost adus un tv de acolo si era lasat in norma SECAM L . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum