Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yagi 900MHz la 1800MHz

lorik199

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

6

• yo7lhe

4

• Ion_Bumbu

3

• modoran

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acum 11 ore, yo7lhe a spus:

Ai dreptate.

Totusi, sunt mii de "amplificatoare de semnal" in exploatare, cumparate de pe net, cu care operatorii nu au nici o legatura.

Unele sunt chiar bine instalate, mult mai bine ca ale operatorilor.

Atit de bine incit dupa citeva zeci am alergat eu ca produceau perturbatii.

Sint firme care se ocupa cu asta, le instaleaza ca porcu dar si proprietarul are idei, e a lui si muta antena de indoor unde vrea muschiul lui, urmarea...

Gasit adresa, foto si trimis la ANCOM sa se spele pe cap cu repetorul!

Link spre comentariu

@lorik199 Interesant booster.

Nu merge pe Voda... ptr ca acesta are eGSM.

Se potriveste bine cu Org si Digi. Ca sa mearga pe casa trebuie sa masori minim - (70dBm +castigul antenei).

Dar vrea antene dual band 900/1800 la ambele capete.Sper sa fie un chinezism mai bine facut.

@Ion Bumbu  - cateva zeci cu probleme din mii. Cam tot atatea am gasit instalate aiurea de firmele agreeate ale operatorilor, pentru operatori.

Dar suntem in arii geografice diferite.

Lucrand atent si explicandu-i corect, Lorik nu va avea unul din ele.

Link spre comentariu
Acum 25 minute, yo7lhe a spus:

@lorik199 Interesant booster.

Sper sa fie un chinezism mai bine facut.

@Ion Bumbu  - cateva zeci cu probleme din mii. Cam tot atatea am gasit instalate aiurea de firmele agreeate ale operatorilor, pentru operatori.

Dar suntem in arii geografice diferite.

Lucrand atent si explicandu-i corect, Lorik nu va avea unul din ele.

Problemele repetoarelor sint mai complexe decit apar la prima vedere, nu sint chiar ca amplificatoarele de antena.

Apar in genere interferente in benzile altor operatori, la tine merge, ceilalti au probleme, minore sau majore.

Nu poti selecta operatorul si statia pe care sa stea acel repetor, nu are multe functii pe care ar trebui sa le aiba, amplifica ce se nimereste.

Astea functioneaza bine doar in zone izolate cu operatorii cam la acelasi nivel, daca este unu puternic totul se duce pe apa simbetei.

Instalezi repetorul, vine un alt operator din alta retea si pune un site in zona ta, in cel mai bun caz iti blocheaza repetorul, in alte cazuri asta incepe sa emita aiurea.

Din cauza asta se doreste sa existe o harta a repetoarelor, in functie de asta la dezvoltari de retea se tine cond daca mai este nevoie de el sau nu si daca apar perturbatii stii de la cine este.

Si mai este un aspect, speranta ca e o chinezarie bine facuta... asta la operatori nu exista, se stie ce poate si ce nu repetorul chinezesc sau nu, nu se ia unu si se incearca live.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări