Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yagi 900MHz la 1800MHz

lorik199

Postări Recomandate

Salut, am o antena Yagi ce e pentru banda de 900MHz ce vreau sa o faolosesc pentru un repeater GSM.

Repeaterul ce vreau sa-l cumpar stie si 1800MHz.

Intrebarea e daca o sa functioneze antena si in 1800MHz

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

6

• yo7lhe

4

• Ion_Bumbu

3

• modoran

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Producătorul nu specifica că ar merge mai sus, însă din putina experiență ca și radioamator o parte din antene funcționează în multipli de frecvență,  gen 3.5 - 7 - 14Mhz.

Antena e Kathrein TY-900

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.kathreinusa.com/wp-content/uploads/2015/09/TY-900.pdf&ved=2ahUKEwiWsqTe3tLiAhVlk4sKHfmMD1UQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw2WiqWNPrT1cNtXyBQA1Npo

Editat de lorik199
Link spre comentariu

Daca e dimensionata exact pentru 900 , nu merge si in 1800.

Daca era invers , mai era o sansa .

In alta ordine de idei , daca repetorul ala e activ , nu te sfatuiesc sa-l bagi in priza fara aprobarea providerului GSM . Atfel te trezesti cu ei la usa ca le-ai dat reteaua peste cap .

Daca e pasiv, nu-i problema.

Acum 2 minute, lorik199 a spus:

Producătorul nu specifica că ar merge mai sus, însă din putina experiență ca și radioamator o parte din antene funcționează în multipli de frecvență,  gen 3.5 - 7 - 14Mhz.

Nu si pentru yagi .

Link spre comentariu

Repetorul e activ și în anumite limite de putere sunt legale.

Nu e chiar fixa în 900MHz, are o plajă de frecvență (vezi datasheet de mai sus).

N-am ce bruia,  pe alocuri dacă deabia apare semnalul,  fără nici o linie,  pe orange respectiv telekom, în rest lipsa retea 

Link spre comentariu

Care e limita aia ca ma intereseaza si pe mine ?

Nu conteaza ca sunt cativa zeci de mega in plus. Tu vrei sa o pui la lucru in dublul frecventei de rezonanta . Nu merge. Ar fi buna o logaritmica sa acopere benzile alea .

Ai grija ca daca scapa ceva semnal de la o antena la alta intra in oscilatie repetorul si faci praf reteua in cel putin doua benzi . Ca idee !!

Editat de ndor
Link spre comentariu

Folosesti repeaterul ala doar in banda de 900 Mhz, ce mare lucru ?    Vocea atat la orange , cat si la Telekom e pe 900 Mhz 2G ( si pe 3G in unele zone ). Totul e sa nu ai vizibilitate directa intre anterna exterioara si cea din interiorul casei cand montezi repeaterul.

In 1800 Mhz Orange si Telekom au 4G ( nu cred ca receptionezi oricum ).

Link spre comentariu

Surprinzător e ca recepționez 4G, doar ca nu are nici o linie de semnal, cu un repeater ma astept măcar la 2 linii. 

Ironia face ca satul cu pricina e la nici 10km de Iasi,  însă asta e situatia,  trebuie să mă descurc așa cum pot dacă vreau să am acces la telefonie mobilă acasă 

Link spre comentariu

4G pe la noi e in 1800MHz in urban si in 800MHz pe rural.

Tu esti in zona de garda preurbana.

Adica nu ai de niciunele.

Identifica cat de bine poti statia care da un fir de semnal la tine, sa stii in ce banda trebuie antena.

Link spre comentariu

Repetoarele se instaleaza si se intretin doar de operatorii de telefonie mobila.

Motivele sint simple, cind o ia ala razna in genere perturba tot ce prinde.

Trebuie ecranare intre antena de emisie si receptie, (corect antena de uplink si cea de downlink) macar cu 10dB mai mare decit cistigul repetorului...

Acoperirea este limitata, gen o camera, nu mai mult.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Ai dreptate.

Totusi, sunt mii de "amplificatoare de semnal" in exploatare, cumparate de pe net, cu care operatorii nu au nici o legatura.

Unele sunt chiar bine instalate, mult mai bine ca ale operatorilor.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, lorik199 a spus:

Surprinzător e ca recepționez 4G, doar ca nu are nici o linie de semnal, cu un repeater ma astept măcar la 2 linii. 

Ironia face ca satul cu pricina e la nici 10km de Iasi,  însă asta e situatia,  trebuie să mă descurc așa cum pot dacă vreau să am acces la telefonie mobilă acasă 

Unde nu ai "nici o linie de semnal", in interior ?  Vezi ca e obligatoriu sa ai semnal in exterior, repeaterul ala tot ce face e sa dea semnal in interior, dar e absolut obligatoriu sa ai semnal in exterior pentru ca el sa functioneze. Vezi ca semnalul nu se masoara in "linii", ci in dBm, "liniile" variaza de la un model de telefon/modem la altul

Link spre comentariu

Ca sa mearga treaba, ia de pe retea un programel free care afisaza pe telefon parametrii semnalului receptionat. De exemplu G-net track.

Cum antena spre sit(pick-up) o vei pune afara, cat mai sus, verifica semnalul la nivelul acoperisului.

O difetenta de nivel de  3m, un zid si montarea antenelor spate in spate asigura deobicei o separatie suficienta pentru un repetor micut.

Dar, pana nu stii sigur ce fel de semnal ai in zona, discutia despre antena sau repetor e doar...discutie.

Link spre comentariu

Semnalul 4G e afara, nu in casa, si acolo sporadic doar in unele zone, in casa e cam mort, cu mici exceptii.

Antena am gasit-o la ocazie, la pret de nimic, de aceea vreu s-o folosesc.

Inca nu m-am mutat acolo, e o proprietate noua cumparata, dar o sa merg sa verific cu softurile recomandate.

Pe acoperis ma astept la un nivel mai bun de semnal,mai ales ca are un castig cu mult superior fata de antena integrata a telefonului 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări