Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LG (crt)Baleaj vertical defect

Postări Recomandate

Buna . Am acest vechi tv  LG (crt) , sasiu MC64B ,cu baleaj vertical defect , se deschide imaginea vre-o 3~4 cm pe miljocul ecranului .Am schimbat toti electrolitici , finalul LA7833 (am pus LA7830)am schimbat chiar si jungla TDA8362 , tens. par a fi ok mai putin pe pinul 7 al CI LA7830 care ar trebui se fie undeva la 1,9 v si este 0 .Am schimbat si dioda dintre pinul 3 si 6 al Ci LA ,  nu mai am ideii poate ma ajutati inainte sa-l arunc ! Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vali35

5

• sesebe

2

• Florinel TV

2

• adydep

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ma refeream la eletroliticii mici......

Cum ai probat ca bobinele sint ok?

Tensiunile de alimentare banuiesc ca sint bune, conform schemei.

Link spre comentariu

LA7830 = 4,5 W

LA7833 = 8  W

Pune un ic original LA7833

Pune si o poza cu imaginea pe un post sa vedem cum arata sa ne dam seama ce este defect

Link spre comentariu

cond . electrolitici i-am schimbat toti ,bobina are ~14,9 ohm ,tens. de alim. recuperata de pe trafo linii  este ok , atasez poza , va multumesc !!!

Link spre comentariu

verificat semireglabili , se vad ca lucreaza dar f. putin , atat dimensiunea cat si v centru ,r311 este ok , masurata afara din circuit , am mai schimbat si condensatorii marcati pe schema de d-nul andrei ,in ideea ca or fi prosti din fabrica , desi i-am masurat inainte sa-i schimb ,m-am blocat , va multumesc !

poate nu-i place LA7830 , dar se comporta exact ca LA7833 inainte sa-l schimb  !?

Link spre comentariu

Condul cel "mai responsabil" cu deschiderea e C314.

De verificat rezistentele incercuite de mine in poza 2.

De suprapus peste R311 una de 1 ohm si vazut daca se casca imaginea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări