marius75 Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Are 150mV pe iesire din cate am vazut. Avand in vedere varsta amplifului, ar merge a cura de elecrolitici, respectiv inlocuiti conzii de pe calea de semnal, daca se poate cu nepolarizati (cei cu valori sub 10uF), iar restul cu polarizati. Am si eu 3 amplifuri JVC din aceeasi perioada si la unul am reusit sa schimb conzii, aveam ceva bazait care s-a mai redus, probabil trebuie sa ii schimb si pe cei din corectorul de ton. Tot asa are un bazait influentat de pozitia potului de bas, dar e foarte incet bazaitul, de la 3 m (unde stau eu fata de boxe), e insesizabil. Se aude doar daca ma apropii de boxe, dar foarte incet. Nu mi-am mai batut capul, depinde cat de tare e la tine bazaitul. Cred ca e un condensator, dar nu garantez. Trebuie verificat si de lipituri reci, daca tot desfaci acolo. Link spre comentariu
sig Postat Iunie 7, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2019 Acum 20 minute, Nostalgic a spus: - măsurați pe scala DC milivolți , cu intrarea în scurt, și spuneți cît găsiți și ce polaritate găsiți acolo, comparativ cu celălalt canal. La canalul stang, cel problematic am -16 mV DC iar la canalul drept, care e ok, am -22mV DC. Am respectat culoarea sondelor multimetrului cu cea a terminalelor de iesire (rosu la rosu si negru la negru) Link spre comentariu
sig Postat Iunie 7, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2019 (editat) Am inceput sa schimb conzii de pe canal, 4 la numar. Primul schimbat, brum prezent in continuare. Al 2lea schimbat la fel, brum. Al 3lea schimbat la fel, brum in continuare. Al 4lea (C501)... ehe... a disparut brumul! Deci C501 era de vina, prezenta si un ESR mare. E de culoare violet deschis. Prezenta si un fel de innegreala pe pini. Ii schimb si pe cei de pe celalalt canal. Multumesc tuturor pentru sfaturi si rabdare! https://ibb.co/HDxMLbr Editat Iunie 7, 2019 de sig Link spre comentariu
sig Postat Iunie 7, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2019 Cam asa arata picioarele la conzii de culoare violet deschis. https://ibb.co/jzFFh9B Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 La cum arata poate fi folosit pe post de rezistenta. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iunie 8, 2019 Partajează Postat Iunie 8, 2019 Electrolit scurs. Eu i-as schimba pe toti, preventiv. Si cred ca n-ar strica o spalare a placilor sa nu fie si alte componente contaminate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum