Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

JVC A-S3 brum canalul stang

Postări Recomandate

Are 150mV pe iesire din cate am vazut. Avand in vedere varsta amplifului, ar merge a cura de elecrolitici, respectiv inlocuiti conzii de pe calea de semnal, daca se poate cu nepolarizati (cei cu valori sub 10uF), iar restul cu polarizati.

Am si eu 3 amplifuri JVC din aceeasi perioada si la unul am reusit sa schimb conzii, aveam ceva bazait care s-a mai redus, probabil trebuie sa ii schimb si pe cei din corectorul de ton. Tot asa are un bazait influentat de pozitia potului de bas, dar e foarte incet bazaitul, de la 3 m (unde stau eu fata de boxe), e insesizabil. Se aude doar daca ma apropii de boxe, dar foarte incet.

Nu mi-am mai batut capul, depinde cat de tare e la tine bazaitul. Cred ca e un condensator, dar nu garantez. Trebuie verificat si de lipituri reci, daca tot desfaci acolo.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sig

10

• Nostalgic

3

• okean

2

• dan cod

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 20 minute, Nostalgic a spus:

- măsurați pe scala DC milivolți , cu intrarea în scurt, și spuneți cît găsiți  și ce polaritate găsiți acolo, comparativ cu celălalt canal.

La canalul stang, cel problematic am -16 mV DC iar la canalul drept, care e ok, am -22mV DC. Am respectat culoarea sondelor multimetrului cu cea a terminalelor de iesire (rosu la rosu si negru la negru)

Link spre comentariu

Am inceput sa schimb conzii de pe canal, 4 la numar. Primul schimbat,  brum prezent in continuare. Al 2lea schimbat la fel, brum. Al 3lea schimbat la fel, brum in continuare. Al 4lea (C501)... ehe... a disparut brumul! Deci C501 era de vina, prezenta si un ESR mare. E de culoare violet deschis. Prezenta si un fel de innegreala pe pini.  Ii schimb si pe cei de pe celalalt canal.

Multumesc tuturor pentru sfaturi si rabdare!

https://ibb.co/HDxMLbr

Editat de sig
Link spre comentariu

Electrolit scurs. Eu i-as schimba pe toti, preventiv. Si cred ca n-ar strica o spalare a placilor sa nu fie si alte componente contaminate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări