Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sony tafe910

cornel25

Postări Recomandate

Buna ziua

Vreau sa repar acest amlificator si nu reusesc.Ce am facut pana acum:

schimbat prefinali(Q401.Q402)  (mje15032 si 15033) rezistentele(r328,r401,r402,r403,r404,r405)condensatoarele(c316,c415).Celelalte componente sunt bune.

Fara finali tensiunea in bazele prefinalilor este +40v ,cu finali arde siguranta dar nu si finali.

Un sfat ar fi bine venit. 

Multumesc in avans.

Schema:

sony.png

Link spre comentariu

Buna ziua

Am reusit sa repar amplificatorul. Problema era de la mosfeti,originali erau (GDS) cei facuti de Renesans sunt (GSD).

O singura nelamurire am   nu am gasit cat trebuie sa fie bias ul .

Multumesc

Link spre comentariu

Intrebarea pusa de Dl.Franzm e justificata din mai multe motive printre care :

Pentru a obtine rezultate optime (distorsiuni mici ) e recomandat sa corelati bias-ul cu transistorii folositi :

- cele originale Toshiba au nevoie de compensare termica ( sunt mai "verticale"), compensare asigurata de circuitul superdioda.

- cele montate de dvs. nu ar avea nevoie de compensare termica daca ar fi originale ;daca curentul de repaus scade odata cu incalzirea finalilor acestia sunt originali,daca nu, sunt copii care nu trebuie fortate prea mult.

Verificati si lipsa oscilatiilor de inalta frecventa( se mai intampla,mai rar,dar se intampla) la mos-feturi.

Valoarea bias-ului o luati din manualul  de service, de obicei nu depaseste 100ma/final,uneori mai putin daca radiatorul e economic.

Succes.

Link spre comentariu

Cautati ceva asemanator,de ex.la TA-F561R/661R, recomanda o cadere de tensiune de 18+/- 2mv pe 0,22 ohm ,adica cca.80 mA , cu finalii originali.Manualul e gratuit pe net, verificati si resistorii din sursa.

Succes.

Link spre comentariu

Buna ziua

Multumesc pentru sfaturi.Ca finali am folosit 2sj162 2sk1058 Renesans .

Am setat biasul 10mv cu mai mult se incalzesc excesiv datorita radiatorilor .,,Ma refer la volum ridicat,,

Multumesc

Editat de cornel25
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări