cornel25 Postat Iunie 2, 2019 Partajează Postat Iunie 2, 2019 Buna ziua Vreau sa repar acest amlificator si nu reusesc.Ce am facut pana acum: schimbat prefinali(Q401.Q402) (mje15032 si 15033) rezistentele(r328,r401,r402,r403,r404,r405)condensatoarele(c316,c415).Celelalte componente sunt bune. Fara finali tensiunea in bazele prefinalilor este +40v ,cu finali arde siguranta dar nu si finali. Un sfat ar fi bine venit. Multumesc in avans. Schema: Link spre comentariu
cornel25 Postat Iunie 2, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2019 (editat) Pune schema completa ca PDF, sa o poata mari fiecare cat vrea. Sau pune un link catre ea. Editat Iunie 3, 2019 de Shambala Link spre comentariu
cornel25 Postat Iunie 6, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2019 Buna ziua Am reusit sa repar amplificatorul. Problema era de la mosfeti,originali erau (GDS) cei facuti de Renesans sunt (GSD). O singura nelamurire am nu am gasit cat trebuie sa fie bias ul . Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 6, 2019 Partajează Postat Iunie 6, 2019 Noroc cu diodele interne ale finalilor... Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Ce finali ati pus? 1 Link spre comentariu
ex.escu Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Intrebarea pusa de Dl.Franzm e justificata din mai multe motive printre care : Pentru a obtine rezultate optime (distorsiuni mici ) e recomandat sa corelati bias-ul cu transistorii folositi : - cele originale Toshiba au nevoie de compensare termica ( sunt mai "verticale"), compensare asigurata de circuitul superdioda. - cele montate de dvs. nu ar avea nevoie de compensare termica daca ar fi originale ;daca curentul de repaus scade odata cu incalzirea finalilor acestia sunt originali,daca nu, sunt copii care nu trebuie fortate prea mult. Verificati si lipsa oscilatiilor de inalta frecventa( se mai intampla,mai rar,dar se intampla) la mos-feturi. Valoarea bias-ului o luati din manualul de service, de obicei nu depaseste 100ma/final,uneori mai putin daca radiatorul e economic. Succes. 1 Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Radiatoarele sunt destul de parcimonioase dar nu exagerat de mici : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1096210.html Schema (doar schema) am gasit-o pe hi-fi engine dar manualul service l-am gasit doar la vanzare. Posibil ca la "sapaturi" mai adanci sa fie gasibil si el. Link spre comentariu
ex.escu Postat Iunie 7, 2019 Partajează Postat Iunie 7, 2019 Cautati ceva asemanator,de ex.la TA-F561R/661R, recomanda o cadere de tensiune de 18+/- 2mv pe 0,22 ohm ,adica cca.80 mA , cu finalii originali.Manualul e gratuit pe net, verificati si resistorii din sursa. Succes. Link spre comentariu
cornel25 Postat Iunie 7, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2019 (editat) Buna ziua Multumesc pentru sfaturi.Ca finali am folosit 2sj162 2sk1058 Renesans . Am setat biasul 10mv cu mai mult se incalzesc excesiv datorita radiatorilor .,,Ma refer la volum ridicat,, Multumesc Editat Iunie 7, 2019 de cornel25 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum